Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı

Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı

Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı “Uzun Yürüyüş Sürüyor'' başlığıyla yayınlanan dergide, Türkiye ve dünyadaki politik gelişmelere ve sosyalist sol hareketin tarihine ve bugününe dair makaleler yer alıyor.Derginin bu sayısında öne çıkan bazı makaleler; ...

“Uzun Yürüyüş Sürüyor'' başlığıyla yayınlanan dergide, Türkiye ve dünyadaki politik gelişmelere ve sosyalist sol hareketin tarihine ve bugününe dair makaleler yer alıyor.

Derginin bu sayısında öne çıkan bazı makaleler;  İsmail Durna’nın yazdığı “Uzun Yürüyüş Devam Ediyor'', Fırat Atasoy’un kaleminden “Aydınlık Hareketi ve Anti-Diyalektik Gelenek'',  Irmak Sonay’dan “Filistin’in Devrimci Soluğu: George Habash'', Ahmet Erdoğan “İran Protestoları: TUDEH ve İKP MLM'', F.Doğan Karatayoğlu’nun kaleminden “Ekim Devrimi ve Yeni Çelişkiler'', Alkan Arslan’dan “ZhangChunqiao’nun Eserleri -1'', Naci Özen’den Yatırım Ekonomisi Sefaleti ve Yaşar Yusuf Süveren’in kaleminden “Halk Devrimini Seçmek''.

15. Sayısı yayınlanan Kuram dergisi, illerde yer alan temsilcileri ve kitapçıların yanı sıra abonelik yoluyla da okuyuculara ulaşıyor.

Derginin Yayın Komitesi’nin 15. sayı için yazdığı “Merhaba'' yazısı ise şöyle:

“Kuram Dergisi 15. Sayıdan merhaba,
Yeni yıla ülkemizde ve bölgede büyük problemlerle girdik. Aralık ayı sonunda İran’da zamlara yönelik sokaklara dökülen halkın protestoları talepleri değiştirdi ve sürecin hızla siyasallaşmasını doğurdu. Kamuoyu, ABD Başkanı Donald Trump’ın provokatif tweetleri ile İran İslam Devleti yetkililerinin karşılıklı suçlamaları arasına sıkıştırıldı. Bu süreçte İran’daki örgütlü komünist hareketlerden de önemli deklarasyonlar geldi. Yazarlarımızdan Ahmet Erdoğan bu konuya merceğini tutuyor.

2018’in bir diğer gündemi Kudüs tartışmaları ve yeniden şiddetlenen ABD-İsrail emperyalizminin Filistin halkına yönelik sistematik saldırıları… Filistin’deki direniş örgütlerinin en önemlilerinden biri olan ve 70’lere damgasını vuran Marksist-Leninist çizgideki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve lideri George Habash bu sayımızın bir diğer önemli dosyası. Irmak Sonay arkadaşımızın çalışması konuyla ilgili önemli notlar içeriyor.
Bu sayımızda öne çıkan dosyaların başında İsmail Durna ve Fırat Atasoy’un çalışmaları geliyor. Ülkemiz emekçi sınıfları hareketi içinde önemli bir yer tutan Aydınlık Hareketi’nin örgütsel, programatik ve ideolojik açıdan tarihsel örnek, gözlem ve belgelere dayanarak bilimsel eleştirisinin gerçekleştirildiği bu çalışmaları özellikle ülkemiz sosyalist hareketinin dikkatine sunuyoruz.

Çin’deki Büyük Proleter Kültür Devrimi döneminin önemli devrimci kadrolarından biri olan sonradan iktidarı gasp eden kapitalist yolcular tarafından “dörtlü çetecilik'' suçlaması ve ömür boyu hapis cezası ile tasfiye edilen Zhang Chunqiao’nun seçme yazılarını ülkemize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Makaleleri bu sayımızdan itibaren  yayınlamaya başlıyoruz.

Kuram Dergisi 2018’e şimdiden oldukça ilgi çekmiş mobil uyumlu web sitesi ile birlikte girdi. Web sitemizde yayın çizgimizi, güncel satış noktalarımızı, abonelik koşullarımızı, arşiv içeriklerimizi ve en güncel paylaşımlarımızı bulabilirsiniz. kuramdergisi.com adresini çevrenize önermeyi ve düzenli olarak takip etmeyi lütfen unutmayın.
Tüm takipçilerimizi Kuram Dergisi’ne abone olmaya ve dergimizi en geniş kesimlere ulaştırmaya davet ediyoruz."

kuram-15.-sayi-kapak.jpg

"Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı" haberi, 19 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kuram Dergisi 15. sayısı çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  2. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  3. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  4. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  5. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  6. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  7. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  8. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  9. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  10. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  11. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  12. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  13. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  14. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  15. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  16. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  17. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  18. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  19. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  20. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
Otomotiv Haberleri