Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli ve kanlı oyunu devam ettirmeyin

Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli ve kanlı oyunu devam ettirmeyin

Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli... Kızılay katliamı solda ve Kürt siyasal çevrelerinde de yoğun bir tartışmaya yol açmış durumda. Eylemi eleştirmekle birlikte bazı gerekçeler bulmaya çalışanlar olsa bile, katliamı savunan hemen hemen hiç yok gibi. Bu tartışmanın...

Kızılay katliamı solda ve Kürt siyasal çevrelerinde de yoğun bir tartışmaya yol açmış durumda. Eylemi eleştirmekle birlikte bazı gerekçeler bulmaya çalışanlar olsa bile, katliamı savunan hemen hemen hiç yok gibi. Bu tartışmanın yaşandığı çevre ve yayınlardan biri de Kürt siyasal haraketine yakınlığıyla tanınan Özgür Gündem gazetesi...  

Özgür Gündem yazarları sadece Kürt siyasal hareketi mensupları ya da taraftarlarından oluşmuyor. Onlarla dayanışma içindeki solcu, sosyalist ya da liberal yazarlar da gazete bünyesinde bulunuyor. Bu yazarlardan biri de eski (1973-1990) TKP üst düzey yöneticilerinden ve ÖDP kurucuları arasında yer alan Veysi Sarısözen oldu. Gazetenin etkili yazarlarından biri olan Sarısözen, bu günkü Özgür Gündem gazetesindeki yazısında, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgütün üstlendiği Kızılay katliamı için "Kürt sorunu'na duyarlı birçok insan, neye uğradığını şaşırdı" dedi. 

Yazısında PKK'nın “sınırsız şiddete'' mecbur edildiğini de belirten Sarısözen, "Apocu savaş ilkeleri" dediği kuralların "bu tip eylemleri yasakladığını" da hatırlatarak, örgütün, “bu yöntemler" ile mücadeleye zorlanarak kitlelerden koparılmak, dostlarından soyutlanmak ve böylece tasfiye edilmek istendiğini ileri sürdü. Sarısözen, "Şimdi size diyorum ki, 'bu kirli ve kanlı oyunu' bu defa devam ettirmeyin. Çünkü 'Suriyelileşirsek' biz Türkiye’yi yeniden kuramayız, Ama Kürtler, tuhaf bir tamlamayla ifade edecek olursak, yeni bir 'Kuzey Kürdistan Rojavası'nı kurabilir" diye yazdı.

Veysi Sarısözen'in yazısının ilgili bölümleri şöyle:

"Şimdi Türk soluna yapılanın aynısı Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı yapılmakta. PKK “sınırsız şiddete'' mecbur edilmeye çalışılmakta. Apocu savaş ilkelerinin yasakladığı “yöntemler''den başka çare bırakılmazcasına, aklın almayacağı bir “kışkırtma'' kampanyası yürütülmekte.

Bir iktidar bunu neden yapar?

Amacı ne olabilir?

Amacı, örgütü “sınırsız şiddete'' mecbur etmek. “Kızılay’larda canlı bombalarla siviller havaya uçurulsun'' ki, Batıdaki “öfkeyi'' başkanlık rejimiyle diktatörlüğe geçmek için “seferber edeyim'' zihniyeti. Örgütü “sınırsız şiddete mecbur edeyim'' ki, onun uluslar arası saygınlığını yok edeyim, içerideki müttefiklerini zayıflatayım, onun sivil tabanına öyle bir korku salayım ki, o tabanın bir kısmını ondan uzaklaştırayım'' hesabı...

Sonra?

“Örgüt öylesine amansız bir şiddet uygulasın ki, benim bu şiddete karşı yapacağım, çok daha katmerli şiddeti herkes onaylamak zorunda kalsın, örgüt Kızılay’da patlasın ki, ben de Şırnak’ı, Nusaybin’i, Cizre’yi, Amed’i, Silopi’yi, Kızıltepe’yi, tüm Güney sınırı boyunca ne kadar il ve ilçe varsa hepsini “Kürtlerden temizleyeyim'', yerlerine Arap yerleşim bölgeleri inşa edeyim, Rojava ile Kuzey Kürdistan arasına yarın 5 milyona çıkacak olan “mültecilerden'' oluşan bir “Arap kuşağı'' yerleştireyim. Sonra dönüp Rojava’yı hem Kuzey’den, hem de Güney’den kuşatıp, adım adım yok edeyim...''

 Ve işin garibi, bu “oyun'' sanki “netice'' verir gibi.

Kürt sorununa duyarlı nice insan, “Kızılay patlamasıyla'' neye uğradığını şaşırmış. Kürt legal siyaseti açmaza girmiş. Oyunun “kirli ve kanlı'' iç yüzünü halka anlatma yeteneği sanki felce uğramış.

(...)

Şimdi size diyorum ki, “bu kirli ve kanlı oyunu'' bu defa devam ettirmeyin.

Çünkü “Suriyelileşirsek'' biz Türkiye’yi yeniden kuramayız, Ama Kürtler, tuhaf bir tamlamayla ifade edecek olursak, yeni bir 'Kuzey Kürdistan Rojavası'nı kurabilir..."

"Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli ve kanlı oyunu devam ettirmeyin" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli ve kanlı oyunu devam ettirmeyin haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kürt medyasında Kızılay tartışması: Bu kirli ve kanlı oyunu devam ettirmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  2. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  3. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  4. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  5. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  6. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  7. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  8. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  9. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  10. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  11. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  12. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  13. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  14. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  15. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  16. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  17. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  18. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  19. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  20. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
Politika Haberleri