Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden inşa edilmeli

Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden inşa edilmeli

Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden i... Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Camilerimiz bütün milleti toplama yeri olsaydı, FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı" dedi. Kurtulmuş gizli...

Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Camilerimiz bütün milleti toplama yeri olsaydı, FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı" dedi. Kurtulmuş gizli yapılanmaları önlemenin yolunun 'camileri, dergahları, medreseleri yeniden inşa etmek' olduğunu iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılış programındaki konuşmasında, “Eğer camilerimiz tam manasıyla bütün milleti, cemaati toplama yeri olsaydı; insanları çeken bir yer olsaydı birtakım insanları toplamak için FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı. Cami 78 milyonun, 1.5 milyar İslam aleminin toplanma yeri gerçekten olsaydı birtakım sahte yerlerin Müslüman toplulukların içerisinden bir kısmını oluşturarak, ayrıştırarak, başka cemaatleri, kapalı cemaatleri kurma yeri olmayacaktı'' dedi.

CAMİLER 24 SAAT AÇIK KALACAK

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ programının açılışını gerçekleştirdi. Ankara’daki Kocatepe Camii Fuar Alanı’nda yapılan programında açılışında hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin 24 saat açık kalması üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bu hafta içerisinde ''Namazla Diriliş Haftası’ vesilesiyle camilerin 24 saat açık kalması üzerinde durmaya başladık. Bunu henüz başarabilmiş değiliz. Ancak başarmamız gerekiyor. Camiler namaz vakitlerinde açılan, namazdan sonra kapatılacak devlet daireleri değildir. Camiler Allah’ın evleridir. Bizim Diyanet olarak camilerin kapısına kilit vurma hakkımız olamaz, olmamalıdır. Camiler 24 saat açık olmalıdır. Gece yarısında dahi bir kardeşimiz bir mabedin önünden geçerken içeri girip Rabb’ine yönelme hakkına sahip olduğunun farkında olmalıdır. Onun için son yıllarda en çok üzerinde durduğumuz hususlardan bir tanesi camilerimizin açık bulundurulması. Caminin mesai saatleri yoktur. Din gönüllüsünün mesai saatleri yoktur. Cami devlet dairesi değildir. Cami Allah’ın evidir ve Allah’ın evi 24 saat her kardeşimize kapısını açık tutmak zorundadır'' ifadelerini kullandı.

''CAMİLER, MEDRESELER, DERGAHLAR YENİDEN İNŞAA EDİLMELİ’
Açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üzerinden camilerin asli görevlerine dikkat çekerek, şu açıklamalarda bulundu: “Şöyle bir düşünelim. Camilerimiz gerçekten arınma yerleri mi? Camilerimiz gerçekten cem etme yerleri mi? Açık söyleyeyim. Eğer camilerimiz tam manasıyla bütün milleti, cemaati toplama yeri olsaydı; insanları çeken bir yer olsaydı birtakım insanları toplamak için FETÖ benzeri sahte örgütlere ihtiyaç kalmayacaktı. Cami 78 milyonun, 1.5 milyar İslam aleminin toplanma yeri gerçekten olsaydı birtakım sahte yerlerin Müslüman toplulukların içerisinden bir kısmını oluşturarak, ayrıştırarak, başka cemaatleri, kapalı cemaatleri kurma yeri olmayacaktı. Herkese açık olan bu müesseselerimiz bu fonksiyonlarını görmezse o zaman birtakım gizli örgütler, birtakım din adına kapalı cemaatler, adına cemaat de demeyelim, kapalı birtakım örgütler ortaya çıkıyor ve ümmetin çoğunluğundan farklı olarak gizli birtakım yapılanmalar ortaya çıkıyor. Bunu önlemenin yolu da kapısı herkese açık olan camileri, dergahları, medreseleri yeniden inşa etmektir.''

"Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden inşa edilmeli" haberi, 01 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden inşa edilmeli haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurtulmuş: Dergahlar ve medreseler yeniden inşa edilmeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri