Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan

Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan

Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan Yunanistan’ın Kos adası açıklarında önceki gece saat 01.31’de meydana gelen ve başta Bodrum, Datça, Marmaris olmak üzere neredeyse tüm Ege kıyı şeridinde şiddetli hissedilen 6.6 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı....

Yunanistan’ın Kos adası açıklarında önceki gece saat 01.31’de meydana gelen ve başta Bodrum, Datça, Marmaris olmak üzere neredeyse tüm Ege kıyı şeridinde şiddetli hissedilen 6.6 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. Depremde, Kos adasında biri Türk, diğeri İsveçli iki kişi yaşamını yitirdi. Adada 5’i ağır 120 kişi yaralandı. Depreme Yunanistan’da yakalanan 200’ün üzerinde Türk vatandaşlarını almak üzere Dışişleri Bakanlığı’nca adaya feribot gönderildi. Bodrum ve Datça’da da onlarca kişi hafif yaralandı.

Kandilli’den yapılan açıklamada 160 civarı artçı sarsıntı kaydettikleri belirtildi. Artçı şokların en etkilisi 20.09’da meydana geldi. Merkez üssü Bodrum Akyarlar olan artçı depremi AFAD 5.0 büyüklüğünde açıklarken Kandilli ise 4.9 olarak duyurdu. Artçı depremin herhangi bir yıkıma yol açmadığı belirtildi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıklarken, depremin merkezinde hissedilen şiddetin 7.0 olduğunu belirtti. Kandilli’den tsunamiyle ilgili olarak da “Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Ancak güney kıyılarında 30-40 cm olarak görüldü'' denildi.

ŞEZLONGDA UYUDULAR
Cumhuriyet'in derlediği habere göre, Bodrum’daki yurttaşlar ve çok sayıda turist, geceyi sokaklarda, parklarda, şezlongların üzerinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla pek çok tatilcinin Bodrum Dalaman Havalimanı’na giderek uçak bileti aldığı görüldü.

ACİL BOŞALTILDI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, “Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 13 santimetre tsunami dalgası ölçülmüştür'' denildi. Yaklaşık 3 dakika boyunca gelen dalgalar nedeniyle sahildeki otellerin alt katları ile restoran bölümlerini su bastı, 16 işyeri sular altında kaldı. Sarsıntı esnasında camdan atlayan ve yaralanan çok sayıda kişi, Bodrum Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin asma tavanında hasar oluştu. O sırada acilde hastaların olduğu öğrenildi.

DATÇA'DA DA PANİK
Datça’da depremin en fazla hissedildiği yer, Reşadiye Mahallesi oldu. Burada iki katlı eski taş bina, depreme dayanamadı. Deprem sırasında evde bulunan Hediye Papatya (38) ve 14 yaşındaki yeğeni Hümeyra Papatya kendilerini dışarı attı.

SU TERS DÖNDÜ
Öte yandan Gümbet Koyu’nda otel ve restoranların masa, sandalye, şezlonglarının suya sürüklendiği görüldü. Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ bu durum için “Çekilmeden ve deniz yüzeyindeki kırılmadan dolayı, faylar düşey hareket ettiği için su ters dönerek güçlü bir şekilde kıyıya vurmuş'' diyor.

'SİYANÜR' ENDİŞESİ
Ege’deki son deprem, altın madeninin siyanür liçinden kalan atık havuzlarının bulunduğu Bergama’yı korkuttu. Çevreciler ve bölge halkı, mahkeme kararlarıyla kapatılması gerekirken kayyımla işletilen Koza Altın Madeni’ne ait iki atık havuzunun bölgedeki bir depremle Bakırçay Havzası’na felakete yol açmasından endişe ederken, şirket yeni bir atık havuzu için ÇED süreci başlattı.

ÖLÜM KOS'TA BULDU
Kos’ta yaşamını yitiren 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu’nun ve İsveç vatandaşının minare yıkıldığı sırada caminin yanındaki kafeteryada oturduğu ve enkaz altında kalarak öldüğü belirtildi. Kurtoğlu’nun acı haberi, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki ailesini ulaştı. Üç arkadaşıyla tatile giden İzmirli Kurtoğlu’nun, Karşıyaka Bostanlı’da kafe işlettiği belirtildi. Tatilde depreme yakalanıp yaşamını yitiren Kurtoğlu’nun kardeşi Canan, annesi Simin ve babası Ali Kurtoğlu, aldıkları acı haber üzerine Bodrum’a yola çıktı. Acılı ailenin Bodrum’dan, cenazeyi almak için İstanköy’e geçecekleri öğrenildi.

1-286.jpg

LİMANDA DERİN ÇATLAK
Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos, ülkesindeki bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Kos adasında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ayrıca çoğunluğu turist 120 kişinin yaralandığını açıklayan Hacimarkos, bunlardan 5’inin durumunun ağır olduğunu vurguladı. Türk Dışişleri’nden yapılan açıklamada ise, “200’ün üzerinde vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalar devam etmektedir'' denildi. İlk etapta 4’ü yaralı 202 kişi Bodrum Limanı’na dün feribotla getirildi. Müdahale edilen yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Depremi Kos’ta yaşayanlar, sarsıntı anında ayakta durmakta güçlük çektiklerini, denizin taştığını, yerin yarıldığını gördüklerini söyledi.

23-004.jpg

"Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan" haberi, 22 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurumlar anlaşamadı ama Ege perişan 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Gündem Haberleri