Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenleri itlaf edin

Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenleri itlaf edin

Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenl... ABC Haber MerkeziAKP, cumhuriyetin birikimlerini bir bir tasfiye ederken alkış tutan liberaller, çirkinliklerini de olanca güçleriyle ortaya dökerek kaçıyorlar. Liberallerin akademik ismi Murat Belge'nin Türkiye'den kaçmaya çalıştığı...

ABC Haber Merkezi

AKP, cumhuriyetin birikimlerini bir bir tasfiye ederken alkış tutan liberaller, çirkinliklerini de olanca güçleriyle ortaya dökerek kaçıyorlar. Liberallerin akademik ismi Murat Belge'nin Türkiye'den kaçmaya çalıştığı ortaya çıkınca bir tartışma başlamıştı. O sırada Kırmızı Kedi Yayınevi, ABC Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın liberallerin AKP'ye tuttuğu alkışları ve Türkiye halkına nasıl ihanet ettiklerini tarihsel arka planıyla anlattığı kitabı 'Liberal İhanet'i okuma önerisi olarak sundu. Yayınevinin bu paylaşımı liberal mahallede sarsıntı yaratmış olacak ki, başarısız olacağı baştan belli olan bir linç kampanyası başladı. Öyle ki tartışmaya altmış yaşından sonra anarşist olmaya karar verenleri bile girdi...

Son olarak Murat Belge, yayınevinin bu paylaşımını kaldırmaası için ihtarname yolladı.

soL yazarı Taylan Kara “Cübbeli Murat Belge Hocaefendinin müritleri için: 'Linç nedir?' ve 'utanma kültürü''' başlıklı bir yazıyla tartışmaya dahil oldu ve Murat Belge’nin “sicilini'' kaleme aldı. Bu yazıya dair Ali Nesin’in yanıtını, Sevan Nişanyan Facebook’tan paylaştı.

Bununla yetinmeyen Birikim dergisi yazarı ve 'Yetmez Ama Evet'çi liberal Sevan Nişanyan, paylaşımın altına şöyle bir yorum bıraktı:

“Bunlar organize vurucu tim. Aptal değiller, görevliler. İtlaftan başka çare yok.''

Hemen altına “hocam faşistler gibi 'itlaf'tan bahsetmek size yakışıyor mu?'' diye yazan takipçisine de; aynı Nişanyan “çok'' yanıtını verdi.

Türk Dil Kurumu’na göre; itlaf, “öldürme, yok etme, telef etme'' anlamına geliyor...

İşte Sevan Nişanyan’ın bu sözünu, ilgili yazıyı kaleme alan Taylan Kara sosyal medya hesabından paylaştı. Yazar Kara, “Ali Nesin’i ve Sevan Nişanyan’ı teşhir ediyorum'' diyerek şunları yazdı:

“Sevan Nişanyan benim M.Belge yazımı paylaşıp altına yorum yazmış:

''Bunlar organize vurucu tim. Aptal değiller, görevliler. İtlaftan başka çare yok.’

İTLAFTAN BAŞKA ÇARE YOK.

Ali Nesin de bunu beğenmiş.

TDK’ya göre itlaf: Öldürme, yok etme, telef etme.

15 ''barışsever’ takipçisi de bunu beğenmiş.

Biz kaba ve faşistiz, bunlar ise ''barışçı’, ''mağdur’ ve ''kibar’ insanlar!''

Yazar Sevan Nişanyan, geçen yıl tutuklu olduğu Foça Cezaevi'nden izinli olarak çıktıktan sonra bir daha geri dönmemişti. Twitter'dan “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına'' yazan Nişanyan'ın, Yunanistan’a kaçtığı öğrenilmişti.

MERDAN YANARDAĞ'DAN SERT YANIT: LİBERAL SOYTARI!
Tartışmaları alevlendiren kitabın yazarı, ABC Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ, Nişanyan'ın 'itlaf' çağrısına sert yanıt verdi. "Liberal İhanet tartışmasında Murat Belge'yi savunma topuna giren Sevan Nişanyan, bizler için 'Bunlar organize vurucu tim. Aptal değiller, görevliler. İtlaftan başka çare yok' diye yazmış, iyi mi! Yani hayvan gibi katledilsinler demiş. Liberal ve demokratlara bakar mısınız?" diyen Yanardağ, "Eski Birikimci, 'yetmez ama evetçi' Sevan Nişanyan, Murat Belge'yi eleştirenlerin 'itlaf' edilmesini, yani hayvan gibi öldürülmelerini istemiş. Kadına karşı şiddet suçundan yargılanan bu liberal soytarı, hangi yüzle insan içine çıkacak?" ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-2018-02-25-22.41.09-001.png

SEVAN NİŞANYAN'IN SİCİLİ
Yurtsever aydınların katledilmesini isteyen Sevan Nişanyan'ın geçmişi pisliklerle dolu. 

Nişanyan, 2008'de eşi Müjde Tönbekici'nin başından aşağı bir kavanoz dolusu dışkı dökmesiyle gündeme gelmişti. Olay Müjde Tönbekici'nin jandarmaya sığınması sonrası ortaya çıkmıştı. 

Bunun ardından yazarı olduğu Agos gazetesinin kadın çalışanları Nişanyan’ın yazılarının yayınlanmamasını istemişti. İstek reddedilince istifalar başlamıştı.

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından gazeteye genel yayın yönetmeni olan Etyen Mahçupyan bunu kabul etmedi. Mahçupyan Taraf’taki köşesinde bu taleplere şöyle yanıt vermişti: 

“Bu yazar, yazılarına devam edecek. Feminist oldukları için buna tahammülü olmayanlar bizle ilişkilerini kesebilirler. Agos olarak sahip olduğumuz düstur 'insan olan beri gelsin'den ibarettir. Geri kalan herkese uğurlar ola." 

Bunun üzerine Agos gazetesinde çalışan kadın gazeteciler, “cinsel şiddet gösterisi yapan Sevan Nişanyan’a sahip çıktığı için'' gazete yönetimini eleştirerek istifa etti.

Etyen Mahçupyan, devrik Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gözde ismiydi...

Nişanyan, yaptığı aşağılık hareketi bir de savunmaya kalkmıştı:

“Müjde Hanım’ın, Şirince köyündeki ekonomik ve sosyal gücünü kullanarak, hemcinsi olan iyi niyetli birkaç genç kadına yönelttiği kasıtlı, planlı ve onur kırıcı psikolojik şiddeti protesto etmek ihtiyacını duydum. Şiddete şiddetle karşılık vermeyi doğru bulmadığım için, Müjde Hanım’ın davranışına tam olarak uyan sembolik bir jestle yetindim. Bunu, tüm bilgileri değerlendirdikten ve tarafları dinledikten sonra, açıkça yüzüne karşı yaptım. Üçüncü şahıslara karşı onurunun kırılmamasına da dikkat ettim. Bizde tipik olanın aksine, kıt bilgi ve bol hamasetle kendimi gaza getirip, ''Pusu kur arkadan vur’ yöntemini seçmedim.'' 

SİT ALANINA ZORLA EV YAPTI
Nişanyan Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Nişanyan aleyhinde kesinleşen cezalar, mühür bozma ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlarından dokuz ayrı dosyadan oluşuyordu.

Foça Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Sevan Nişanyan firar ederek yurt dışına çıktı. Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına'' paylaşımı ile duyurmuştu.

Taraf, Agos ve Birikim yazarı Nişanyan hapisteyken de boş durmadı, AKP ideolojisini üretmeye devam etti. Öyle ki son 'çalışma'sı 'Yanlış Cumhuriyet'te Nişanyan, “Cumhuriyet ile padişahlıktan diktatörlüğe geçildiğini'' bile söyleyebildi...

'BUNLARIN LEŞİ ÇÖPLÜĞÜ KİRLETİR'
Merdan Yanardağ'ın açıklamalarından sonra Sevan Nişanyan, saldırısının yönünü Yanardağ'a çevirdi. Yanardağ'ın "Eski Birikimci, 'yetmez ama evetçi' Sevan Nişanyan, Murat Belge'yi eleştirenlerin 'itlaf' edilmesini, yani hayvan gibi öldürülmelerini istemiş. Kadına karşı şiddet suçundan yargılanan bu liberal soytarı, hangi yüzle insan içine çıkacak?" demesinin ardından Nişanyan, şöyle dedi:

ekran-resmi-2018-02-26-11.11.45.png

SADECE LİBERAL BİR HAİN DEĞİL, AYNI ZAMANDA ALÇAK BİR YALANCI
Peş peşe küfürlü paylaşımlar yaptığı görülen Nişanyan, ayrıca Yanardağ'ın Enver Yücel isimli bir şahıstan kitap yazdırması karşılığında 50 bin dolar aldığını da iddia etti.

Bu iddialarla ilgili açıklama yapan Yanardağ, Nişanyan'ın alçak bir yalancı olduğunu, Enver Yücel diye birini tanımadığını söyledi. Daha sonra Google'dan bu ismi aradağını ve Yücel'in eski MHP'li, yeni AKP'li bir kişi olduğunu söyleyen Merdan Yanardağ, "Murat Belge'yi eleştiren yurtseverlerin, solcuların ve sosyalistlerin 'itlaf' edilmesi gerektiğini, yani hayvan gibi öldürülmelerini savunan 'yetmez ama evetçi' liberal Sevan Nişanyan, ortaya akıl almaz bir iftira attı. Halka ihanet eden yeni liberallerin en ahlaksızı galiba Sevan Nişanyan. Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi Enver Yücel'i tanımıyorum. İktidar yanlısı biridir. Kadına şiddet uygulayan, dolandırıcılıktan mahkum bu soytarının peşini bırakmayacağım; iddiasını ispatlayamazsa onursuzdur" dedi.

'UZAYA DA KAÇSA HESAP VERECEK!'
Nişanyan'ın yalanını "Ben siyasal tertipten (Ergenekon) yattığım cezaevinde (Muğla) tek başına kaldım. Kimse ile doğrudan irtibatım yoktu. Diğer tutuklu ve mahkumlarla uzaktan hep iyi ilişkilerim oldu.Tümü beni severdi. İş yurtlarında Che portresi yapıp bana hediye ettiler" sözleriyle çürütmesinden sonra Nişanyan tarafından engellenen Yanardağ, şöyle devam etti:

* Sadece 'Liberal İhanet' yokmuş, itlaf savunucularının  en adisinden 'Liberal yalancılık' meziyeti de varmış. Yarın tanımadığım Enver Yücel'in telefonunu bulup arayacağım. Kendimi tanıtıp, Nişanyan'dan söz ederek kitap yazdırmak için kime 50 bin dolar verdiğini soracağım.

* S. Nişanyan adlı Murat Belge savunucusu liberal soytarı, kapağı attığı Yunanistan'tan akıl almaz yalan ve iftiralar yağdırıyor. Hayvan gibi öldürülmemizi (itlaf edilmemizi) isteyen bu soytarı, uzaya kaçsa hesap vermekten kurtulamayacak. Bir kenara yazın.

* S. Nişanyan bahsinde (zayıf ama) son bir olasılık var; mesaj hesabı sahte olabilir. Çünkü, bu kadar alçakça bir katliam çağrısı ve akla hayale sığmaz bir yalan (E.Yücel'den para alındığı) söylenmesini insan aklı almıyor. Ya da bu adam başka biriyle beni/bizleri karıştırıyor. Nereden baksanız garip bir durum.

* Liberal faşist S. Nişanyan şimdi Akit gazetesi yazarı olan Nurettin Veren'i tanık olarak göstermiş, iyi mi? Veren, FETÖ'yü taşhir eden biri. zamanında iyi bir tutum takındı. Kendisiyle program ve röportaj yaptım, tanırım. Röportajı da kitabıma aldım. Onu ve tanımadığım E.Yücel'i arayıp, sonucu Nişanyan'nın suratına çarpacağım.

* S. Nişanyan biraz önce beni engellemiş.. Öyle anlaşılıyor ki, M.Belge'yi eleştiren devrimcilerin ve yurtseverlerin "itlaf" edilmesini savunan, kadına şiddet uygulayıcısı bu liberal faşist cevaplarımdan sonra iftiralarını sürdüremez hale geldi ve bir kez daha kaçtı.

Merdan Yanardağ, yukarıdaki paylaşımlarından bir gün sonra (dün) attığı yeni bir mesajında, belirttiği gibi Enver Yücel'e -arkadaşı olan Kavram Dershaneleri'nin sahibi Bahattin Durmuş aracılığıyla- ulaştığını, Amerika'da olan Enver Yücel'in Nişanyan'ın söz konusu iddiasını yalanlayarak, "Açıklama yapılmayacak kadar saçma" dediği bilgisini de paylaştı. Yanardağ, attığı bir başka mesajda da yine Bahattin Durmuş aracılığıyla Yücel'den bu açıklamasını "yazılı yapmasını" istediğini de belirti.

"Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenleri itlaf edin" haberi, 27 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenleri itlaf edin haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liberal soytarı Belge'yi savundu: Eleştirenleri itlaf edin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  2. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  3. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  4. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  5. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  6. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  7. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  8. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  9. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  10. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  11. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  12. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  13. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  14. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  15. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  16. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  17. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  18. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  19. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  20. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
Gündem Haberleri