Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indirim... Bakın ceza ne kadar indi

Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indirim... Bakın ceza ne kadar indi

Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indir... 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Barış Topkara’yı kaçmaya çalıştığı için tabancasıyla vurarak öldüren polis üçüncü indirimi aldı. Polis memuru H.D.S. 15 yıl hapse mahkum edildi.

İstanbul Esenyurt’ta, 16 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi Ömer Barış Topkara’yı Esenyurt’taki AVM’de arkadaşıyla birlikte hırsızlık şüphesinden gözaltına alan polisler, iki genci birbirine kelepçeleyip hastaneye götürmüştü. Hastane çıkışı kaçmaya çalışan gençler polisin havaya ateş açması sonucu durunca, yanlarına gelen sekiz aylık polis memuru 21 yaşındaki H.D.S. elindeki tabancayla Topkara’nın kafasına sertçe vurmuştu. Bu sırada polisin elinin tetikte olduğu tabanca ateş almış ve başından vurulan Topkara hayatını kaybetmişti. Müebbet istemiyle yargılanan polis, daha sonra tutuklanmıştı.

’POLİS, KAÇMASINA SİNİRLENMİŞ’

Dava, Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü. Duruşmada polis ve avukatlar hazır bulundu. Topkara’nın babası Seyfettin Topkara ve kardeşi Neslihan Aydın da duruşmaya ‘şikayetçi’ sıfatıyla katıldı.

Topkara ailesinin avukatı Fatih Köse, suçun sanığa devlet tarafından verilen silahla işlendiğini belirtilerek TCK’nin 266’ncı maddesinin uygulanması gerektiğini söyledi. Bu maddeye göre suç kamuya ait araç ve gereçlerle işlenirse, ceza üçte bir oranında artıyor.

polis-ve-genc-foto.jpg

Avukat, polis lehine haksız hareket olmadığını belirterek sanığın "kasten çocuğu öldürme" suçundan cezalandırılmasını istediklerini kaydetti.

Mütalaasını sunan Ahmet Çetin, şunları kaydetti: “Sanığın Polis Vaziyet Selahiyetleri Kanunu’na göre silah kullanma yetkisi bulunmakla birlikte maktulü yakalandığı anda bu yetkisinin bulunmadığı, elinde silah olduğu halde kaçmasına sinirlendiği maktulün omzuna vurarak, vurmanın etkisiyle silahın patlayacağını öngörmesine rağmen eyleme devam ettiğinden TCK’nın 21/2 maddesinde düzenlenen olası kastla hareket ettiği gözetilmesi gerekmektedir. Maktulün bir süre kaçıp durması, sanık lehine tahrik hükümlerini uygulamasını gerektiriyor ise de tahrikin oluştuğu boyut dikkate alındığında indirim oranının asgari düzeyde yapılması gerekmektedir.”

Savcı, Bakırköy 5’inci Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın kaldırılarak sanığın "haksız tahrik altında olası kasıtla çocuğu öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezalandırılmasını talep etti.

POLİS: KASTIM YOK, OLAY SADECE KAZA

Polisin avukatı Mustafa Yücel, ‘sanıkla mağdur arasında öldürmeyi gerektirecek bir husumet olmadığını’ belirterek şu savunmayı yaptı: “Maktul ile arkadaşının elleri kelepçeli olarak kaçtığı ve sanığın da vazifesi gereği kaçan suçluları yakalamak için takip ettiği, yorgunluk nedeniyle duraksama anında sanığın silahını havaya doğru yönlendirdiği ve bu sırada niteliksiz olduğu anlaşılan silahın sanığın eliyle müftülüne omuzuna vurduğu anda istem dışı patladığı anlaşılmakta olup herhangi bir şekilde silahla omuza vurulması söz konusu değildir. Maktulün omuzunda da herhangi bir yaralanma oluşmadığı Adli Tıp Kurumu raporuyla sabittir. Tüm bu hususlar dikkate alındığında sanığın eylemi dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesi ölüme sebebiyet kapsamında kalmaktadır. Buna göre hüküm kurulması ve sanığın tahliyesini talep ederiz.” 

polis-ve-genc-foto1.jpg

Tutuklu polis H.D.S. ise “Olayda kastım  yoktur. Öldürmek için hareket etmedim. Görevimi yaptım. Olay tamamen kazadır. Bu olay nedeniyle çok üzgünüm” dedi.

ÜÇ KEZ İNDİRİM ALDI

Mahkeme heyeti, "maktulden kaynaklanan ve haksız tahrik oluşturan eylemin hafif tahrik kapsamında kaldığı ve cezadan asgari hadden indirim gerektiğini" kaydetti. Ayrıca yerel mahkemenin indirimi de usul ve yasaya uygun bulunmadı.

Polisin kendisini savunamayacak bir kişiyi kasten öldürdüğünün sabit olduğunu ifade eden mahkeme, sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

Olası kast nedeniyle cezayı müebbete çeviren mahkeme, "haksız tahrikin ağırlığın göz önüne alarak" cezayı 18 yıla indirdi. Polise bir de iyi hal indirimi yapıldı. Ceza 15 yıla indi. Polisin tutukluluk hali devam edecek.

polis-ve-genc-foto3.jpg

ÖLEN ÇOCUĞUN BABASI: "16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA MI GÜCÜN YETTİ?"

Baba Seyfettin Topkara: “Gönlümüz şimdi biraz ferahladı, adalet yerini buluyor. Tabi bizim çocuğumuz geri gelmez. Onlar çocuklarını haftada bir görüyorlar, ona sarılıp kokluyorlar. Biz ne yapıyoruz? Toprağını sevip okşuyoruz. Beş-10 sene sonra çıkacak, evlenecek belki, çocukları olacak. Peki bizim hayalimiz nerede? Neden öfkeyle vurdun, neden silahla kafasına vurmaya çalıştın? Vicdanen uyuyabiliyor musun? 16 yaşındaki bir çocuğa mı gücün yetebildi, bunu sormak istiyorum.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indirim... Bakın ceza ne kadar indi" haberi, 19 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indirim... Bakın ceza ne kadar indi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lise öğrencisini öldüren polise üçüncü indirim... Bakın ceza ne kadar indi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  2. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  3. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  4. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  5. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  6. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  7. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  8. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  9. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  10. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  11. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  12. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  13. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  14. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  15. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  16. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  17. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  18. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  19. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  20. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
Gündem Haberleri