Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek!

Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek!

Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek! İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşma yapan okul müdürünün uygulamalarına tepki göstermek için arkasını dönerek başlayan ve kısa zamanda yurt geneline yayılan protestolara, Artvin Anadolu lisesi öğrencileri...

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşma yapan okul müdürünün uygulamalarına tepki göstermek için arkasını dönerek başlayan ve kısa zamanda yurt geneline yayılan protestolara, Artvin Anadolu lisesi öğrencileri de “Cerattepe'de direndik, gericiliğe karşı da direneceğiz'' başlıklı bildiriyle katılmıştı.

Söz konusu okulun müdürü Özkan Köse okulda daha önce fişlediği öğrencileri odasına çağırıp disiplin soruşturması ve savcılığa vermekle tehdit etmişti. Bunun üzerine Artvin Anadolu Lisesi mezunlarının bir günde yaptıkları çağrı ile 250 kişi toplandı ve hazırladıkları metnin altına toplu bir şekilde imza atarak bildiriyi  yayınlayan liselilere destek oldu.

Anadolu Lisesi mezunlarının öğrencilere desteklerini ilan ettiği açıklamalarının tam metni şöyle:

“Kimsenin sevmediği bu yokuş memleketi biz sevdik

Artvin Anadolu Lisesi öğrenim yaşantımız döneminde ve sonrasında bizler için her zaman bir liseden daha fazlası olmuştur. İdarecisinden öğrencisine, öğretmeninden hizmetlisine kadar kardeşliği, paylaşmayı, acılara ve sevinçlere ortak olmayı, haksızlıklar karşısında susmamayı birçoğumuz bu lisemizin sıralarında, bahçesinde ve yurdunda öğrenmişizdir. İşte bu yüzden Artvin Anadolu Lisesi var olduğu şehirde kurulduğundan bugüne aydınlığı, bilimselliği, özgür düşünceyi ve laikliği temsil etmiştir. Akademik başarıların yanında edebiyata, sanata, bilime ve spora öğretmeninden, öğrencisine kadar büyük değer veren lisemiz ürettikleriyle de bunu herkese kanıtlamıştır. Bugün o sıralarda oturan öğrenciler okulun bıraktığı ilerici kültürün izlerini taşıyan, bu okulun geçmişini de bu gününü de iyi bilen gençlerdir. Hem de öyle iyi biliyorlar ki; Artvin yok olmasın diye derslerden kaçarak Cerattepe'de gaz yediler, öyle iyi biliyorlar ki; Nazım'ın dizelerini okul dinletilerinde hep bir ağızdan coşkuyla söylediler,  öyle iyi biliyorlar ki; tüm yurtta eğitim gericileşirken Artvin Anadolu Lisesi sessiz kalamaz dediler.

Şimdi duyuyoruz ki bildiriyi kaleme alan kardeşlerimiz okul müdürü Özkan Köse tarafından disiplin soruşturmasıyla, savcılığa verilmekle tehdit ediliyormuş. Sayın Köse, siz eğer o lisenin müdür koltuğunda oturuyorsanız bu yürekli çocukları tehdit değil tebrik etmeniz gerekir. Bu gençlerimiz sadece öğrenci olmanın değil insan olmanın da görevini yapmıştır ve Cerattepe'de doğasına, yaşamına sahip çıktıkları gibi laiklik için de savaşırız demişlerdir.

Bizler de bu bildiriyi kaleme almaktan gurur duyan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bizler de şimdi o sıralarda okuyor olsak aynı bildirinin altına imzamızı hiç çekinmeden atardık. Adınızın bu lisede kara bir şekilde geçmesini istemiyorsanız yürekli gençlerimizin üzerindeki ellerinizi bir an önce çekin. Kimimiz şu an kilometrelerce uzakta olsak da Artvin Anadolu Lisesi ve o gençler bizim gözbebeğimizdir hiç kimseye de yedirmeyiz."

"Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek!" haberi, 15 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liselilere müdürden tehdit, mezunlardan destek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  2. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  3. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  4. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  5. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  6. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  7. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  8. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  9. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  10. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  11. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  12. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  13. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  14. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  15. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  16. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  17. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  18. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  19. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  20. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
Gündem Haberleri