'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor'

'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor'

'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor' CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile iligili "Bize zafer diye yuttturmaya çalştılar" sözlerine tepki gösterdi.Arslan'ın açıklaması şöyle:Sınırötesi harekatlar için gündem değiştirmeye çabalayan,...

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile iligili "Bize zafer diye yuttturmaya çalştılar" sözlerine tepki gösterdi.

Arslan'ın açıklaması şöyle:

Sınırötesi harekatlar için gündem değiştirmeye çabalayan, kendi milletinin tarihini ve değerlerini ucuz gündemlere malzeme etmeye kalkanlar devleti yönettiğini sanıyor, üzülüyorum. Şimdiye kadar geçmişini inkar eden ve yok sayan bir yönetici görmediğimi belirtmek isterim.

Bugün, temsil ettiği makamın ve milletin değerlerine, onurlu tarihimize karşı çıkan bir Cumhurbaşkanı vardır. Cumhurbaşkanı, Lozan Anlaşması görüşmesi sırasında yapılan tartışmalar sonucu "Şimdi verdiklerimizi zaman içinde birer birer geri alacağız diyen yabancı ülkelerin söylediklerini hiç duymamış mı? Yoksa bu sözleri duymak mı istemiyor?

AKP’nin 14 yıldır imza attığı anlaşmalara bakın, toplamında Sevr’i görürsünüz. Bugün, maceracı dış politikanın açtığı yarayla yüzleşemeyenler, Lozan’ı diline doladı, halbuki Sevr’e varacak bir teslimiyet içindeler. Aslında yaptıkları tüm anlaşmalar ve karşı çıkışlar gizli ajandalarını ortaya çıkarıyor.

Tarihi gerçekleri bugünün kısır gündemleri için eğip bükmeye kalkan, 2 ay önce devletin tapusu ve Cumhuriyetin kurucu belgesi, bağımsızlığımızın simgesi olarak saydığı anlaşmayı bugün yok sayan bir devlet adamı ülkemizde birliği nasıl sağlayabilir?

Lozan'a laf etmeye cüret eden maceracılar;
14 yılda ülkenin bütün düzenini ve hatta kimyasını bozmadılar mı? Daha kısa süre önce 96 yıllık millet iradesini 20 milyon Dolar’a İsrail'e satmaya kalkmadı mı, 16 Türk Adasını Yunanistan'a bırakmadı mı? Ege adalarına yerleşen Yunanlılara karşıdan bakmadılar mı ?

Komşularla ilişkiyi sıfırlayan, sınır güvenliğimizi yok eden, Süleyman Şah Türbesi'nde toprağını yitiren, Habur’dan davul zurnayla terörist karşılayıp IŞİD’linin Ankara’ya kadar gelmesini durduramayan, canlı bombaların patlamasını önleyemeyen çılgınlar mı bize Lozan’ı anlatacak? 

Yurtta barışı yok eden, dışişlerini parti koridoruna çeviren, komşularımızla ilişkilerimizi bitirenler, devletin bütün birikimini heba edenler mi Lozan hakkında konuşacak?

Rusya’ya teslimiyet altında evet diyen, dün parladığına bugün sönen, kendi öngörüsüzlüklerini, stratejik hatalarını ''dış politika’ diye yutturanlar mı bize Lozan’dan bahsedecek?

Dünyanın saygı duyduğu Lozan’ı imzalayan atalar 93 yıl önce Sevr’i yırtıp atarken, bugün Avrupa’nın mülteci deposu olmamıza yol açan Geri Kabul anlaşmasını teslimiyet içinde imzalayanlar mı bize dış politikadan bahsedecek? Ülkemizde sorun çözmek için değil, kendisi sorun haline gelen bir iktidarın kurucusu mu Lozan’ı sorgulayacak? Tek başına iktidar olmasına rağmen,yönetim becerisini kaybetmiş,ülkemizi 81 ilde OHAL ile idare edenler mi Lozan'ı eleştirecek?

Dünya Meclislerinde “soykırım'' kararları AKP döneminde katlanırken susan, soykırım kararı alan Almanya’ya İncirlik’te üs verenler mi bize onurlu dış politikadan bahsedecek, üzülürüm!

İsrail’e kükreyip ertesi haftası Malatya-Kürecik’e radar kurulmasına ses çıkarmayan, Kıbrıs Davası’nı dünya gündemine taşıyamayanlar mı Lozan’a laf edecek, hayret ederim.

Komşu rejimleri değiştirmek için terör örgütlerine destek verdiği açığa çıkan, 2 ay önce kutladığı Lozan hakkında bugün saçmalayanlar mı devleti temsil edecek?

Darbeci Sisi’ye esip gürleyen, sonra zılgıtı yiyince arayı ısıtma mesaisi güden, önce atıp tutup, sonra Mısır Büyükelçisi’ni yemeğe davet edenler mi bize kararlı dış politikadan bahsedecek? 

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını yok olma noktasına getirenler mi Lozan'ı eleştirecek? Artık bu tür tartışmalardan uzak durmamız, yurtta barışı, dünyada barışı sağlayacak politikaları öne çıkarmamız gerekiyor. 14 yılda yaptığınız hatalar için, Allah’ım ve Milletim beni affetsin diyerek, kendinizi affettirdiğinizi mi sanıyorsunuz?

Erdoğan'ın bu gündem değiştirme hamlesi, Suriye ve Irak'ta işlerin iyi gitmediğinin de itirafıdır. Erdoğan maceracı dış politikanın faturasını şimdi yayılmacı bir anlayışla Mehmetçiğimize ödetmenin hesabındadır. Ülkemiz hiçbir sınırötesi harekatla tek bir şehit haberine daha tahammül edecek halde değildir.

unnamed-(3)-022.jpg

"'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor'" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Lozan'ı değil Sevr'i yutturmaya kalkıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri