Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı ailelerin desteğiyle açıldı

Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı ailelerin desteğiyle açıldı

Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı aileleri...  Açılışın önünde ailelere broşür dağıtan CHP il örgütü, ailelerin tepkileriyle karşılaştı.Başta CHP’llier olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının da eleştirdiği Ensar Vakfı’nın Manisa’daki yaz okulu, geçen...

 Açılışın önünde ailelere broşür dağıtan CHP il örgütü, ailelerin tepkileriyle karşılaştı.

Başta CHP’llier olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşlarının da eleştirdiği Ensar Vakfı’nın Manisa’daki yaz okulu, geçen hafta içinde kentte gerçekleştirilen birçok eyleme rağmen, bu sabah Murat Germen Ortaokulu’nda açıldı. Bunun üzerine CHP’liler, okula gelerek bahçede nöbet başlattı.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul da, nöbete destek verdi. Bir tarafta Ensar Vakfı’nın yaz okuluna karşı olan CHP’liler, diğer tarafta Ensar Vakfı yer alırken, okul bahçesinde polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü. Polisle CHP’liler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç de okula gelerek CHP’lilerle görüştü.

''Bu vakfın aklanmasına karşıyız’

Okul bahçesini terk etmeyen grup adına konuşan CHP Milletvekili Biçer, yaz okulu iptal edilene kadar okuldan ayrılmayacaklarını belirtip, “Devletin maddi ve manevi olarak destek verdiği bu kursta Ensar Vakfı’nın adının geçmesine karşıyız. Biz bu kursların düzenlenmesine karşı değiliz. Kursları Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük düzenlesin. Biz de çocuklarımızı verelim. Adı tecavüzle anılan, insanların tüylerini diken diken eden bir olayla anılan bu vakfın adeta devlet eliyle korunup kollanmasına, devletin vakfı aklamak için kurumlarını açmasına karşıyız. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Biz çocuklarımızı Ensar Vakfı’na kimsesizce teslim etmek istemiyoruz. Bize destek olun. Çocukları Ensar karanlığından kurtaralım'' dedi.

ensaricerik1.jpg

Bazı veliler çocuklarını geri götürmüş

Kursa karşı okul bahçesinden ayrılmayacaklarını söyleyen Biçer, “Vali beyle görüştük. Kendisi göreve yeni başladığını ve konuyu araştıracağını söyledi. Biz yaz okulunun iptali için hukuki süreci başlatıyoruz. Vali’den yaz okuluna giden çocukların listesini istedim. Sabah çocuğunu kursa getiren yaklaşık 15 veli, geri döndü. Söyledikleri gibi 65 öğrenci değil. Bazıları da Ensar Vakfı yöneticilerinin çocukları. Bu kurs onlara özel mi açıldı? Kamu kaynaklarını çarçur ediyorlar'' diye konuştu.

Umurlarında olmadı

ensaricerik2.jpg

Kursa karşı tepkiler sürerken vakıf yöneticileri hiçbir şey yokmuş gibi açılışı gerçekleştirdi. Okul binası önünde yapılan açılışta konuşan Ensar Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Arif Çeler, “Dört yıldan bu yana kurs açıyoruz. Velilerden gelen talep üzerine yaz kurslarını açıyoruz. Bizim derdimiz, öğrencilerin kendi dinini öğrenebilmesidir. Hakka hizmeti gözetiyoruz. Açacağımız kursta basketbol, futbol oynanacak, geziler düzenlenecek. Şu anda kayıt yaptıran 65 öğrenci var. Daha çok talep var. Sayı ikiye katlanacak. Biz tepkileri önemsemiyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz'' dedi.

Ensar Vakfı’nın yaz okuluna karşı olan grup, açılışın ardından okul çıkışında broşür dağıttı. Bu sırada Ensar Vakfı’nın yaz okuluna çocuğunu gönderen velilerle broşür dağıtanlar arasında tartışma yaşandı.

ensaricerik3.jpg

Broşüre tepki gösteren bir veli, “Cumhuriyet Halk Partisi gitsin başka şeylerle uğraşsın. Yazık günah'' diye çıkıştı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay da tepki gösteren veliye, “Ensar Vakfı da devletin imkanlarını kullanmasın'' diye bağırdı.

Bazı veliler broşürleri almazken, bazıları da aldıkları broşürleri yırttı.

"Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı ailelerin desteğiyle açıldı" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı ailelerin desteğiyle açıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Manisa'da Ensar Vakfı'nın yaz kampı ailelerin desteğiyle açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  2. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  3. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  4. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  5. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  6. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  7. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  8. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  9. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  10. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  11. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  12. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  13. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  14. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  15. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  16. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  17. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  18. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  19. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  20. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
Gündem Haberleri