MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı

MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı

MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çoc... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bebeklerin bile sabah namazına kaldırılması gerektiğini savunan, 'İnce giyinmek haramdır', 'Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı' gibi ifadelerin yer aldığı ''Namaz Dirilişe Çağrı’...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bebeklerin bile sabah namazına kaldırılması gerektiğini savunan, 'İnce giyinmek haramdır', 'Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı' gibi ifadelerin yer aldığı ''Namaz Dirilişe Çağrı’ adlı kitabın okullarda dağıtılmasının sakıncalı olmadığını açıkladı.

Karaman’daki çocuk istismarı vakasına da adı karışan Ensar Vakfı tarafından yayınlanan Ahmet Bulut imzalı kitap Gökçeada’da lise öğrencilerine dağıtılınca bazı veliler tepki göstermişti.

Birgün’den Sebahat Karakoyun’un CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi sundu. Bakan Yılmaz, Erkek’in sorularına yaklaşık 4 ay sonra yanıt verdi.

FARKINDALIK YARATMAYA YÖNELİK KONFERANSTA DAĞITILMIŞ

Bakan Yılmaz, kitabın bir “dernek’’ tarafından Kutlu Doğum Haftası öncesinde “farkındalık yaratmaya yönelik bir konferansa katılan 9’uncu sınıf öğrencilerine dağıtıldığını’’ belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kitapları “konferansa katılan öğrencilere hediye edilmek üzere’’ okullara gönderdiğini belirten Yılmaz, dağıtılmayan kitapların da yine Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iade edildiğini kaydetti.

''YASAK YA DA TOPLATMA KARARI YOK’

Kitabın basımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harcama yapmadığını belirten Bakan Yılmaz, şöyle dedi: “Gerek yazar gerekse kitap hakkında herhangi bir tedbir, yasak, toplatılma vb. bir karar olmadığından dolayı ilçe milli eğitim müdürlüğünce dağıtımında sakınca görülmediğinden konu ile ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturma yapılmadı. ''

Yılmaz, Muharrem Erkek’in “İçeriğinde toplumun belli kesim ya da kesimlerine karşı kin öfke ile yaklaşılmasına yönelik tavsiyeleri olan kitaplarla ne amaçlanmaktadır'' sorusuna karşılık ise “Toplumun belli kesimlerine karşı kin ve öfke ile yaklaşılması tavsiyeleri içeren hiçbir kitabın ilçe milli eğitim müdürlüğünce desteklenmediği ve dağıtımına izin verilmediğini'' iddia etti.

''İNSANLIKTAN İSTİFA EDİP HAYVAN GİBİ YAŞAYAN...’

Öğrencilere dağıtılan kitapta bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği söylenirken, naylon ve ince giyinmenin haram olduğu belirtiliyor. Kitapta “İnsanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir'' ifadeleri yer alıyor. Kitapta yer alan bazı bölümler şöyle:

ASILANLARI NE ÇABUK UNUTTUN: Allah’ın emirlerine muhalefetten korkmak tabiidir. Dünyada bile büyüklerin emirlerine muhalefet etmenin insanın başına ne felaketler doğurduğu herkesin malumudur. Hapishaneleri hiç görmüyor musun? Asılanları ne çabuk unuttun. İşte sen de Allah’tan kork da, onun hiçbir emrine muhalefet etmediğin gibi namazını vaktinde, usul ve erkânına uygun bir şekilde huşu içinde eda etmeye çalış ki, cezaya çarpılmayasın.

NAMUS VE ŞEREFE SAHİP KİMSE: Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir.

İSLAM HUKUKUNA GÖRE SUÇLU: Namaza inanmayan kimse Müslüman değildir. Onunla evlenmek caiz olmadığı gibi kestiğini de yemek caiz değildir. Fakat namazın farziyetini inkâr etmez, ancak tembellikten dolayı kılmazsa günahkâr olsa bile Müslüman sayılır. İslam hukukuna göre, suçlu olduğundan cezaya müstahaktır.

KÜÇÜK YAŞTA NAMAZ: Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin. Rahmetli Hocamızdan dinlemiştim Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. “Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin’’ deyince, evin hanımı “Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı'' Ağaç yaş iken eğilir diye boşuna söylememiş büyüklerimiz. Bizim bu yaşlarda yanlış merhametimiz, daha sonra telafisi güç hastalıklara sebep oluyor.

"MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı" haberi, 24 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB onaylı Ensar Vakfı kitabı: Beşikteki çocuk da sabah namazına kaldırılmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  2. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  3. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  4. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  5. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  6. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  7. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  8. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  9. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  10. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  11. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  12. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  13. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  14. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  15. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  16. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
  17. 00:33 Kate Middleton'tan iyi haber: 83 gün sonra ilk kez görüntülendi
  18. 00:27 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmış olan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  19. 00:26 Survivor'da Dramatik Anlar: Yarışmacı Ambulansla Hastaneye Kaldırıldı!
  20. 00:23 Hizbullah bombacısı bir göçmen, Teksas sınırını geçmeye çalışırken yakalandı
Eğitim Haberleri