Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım attı: Atatürk tablosu geri asılacak

Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım attı: Atatürk tablosu geri asılacak

Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım at... AKP'nin laiklik ve cumhuriyet karşıtı politikalar için nabız yoklamak için çıkışlar yaptırdığı TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'teki Atatürk portresi konusunda gelen tepkiler üzerine geri adım attı.TBMM Başkanı İsmail...

AKP'nin laiklik ve cumhuriyet karşıtı politikalar için nabız yoklamak için çıkışlar yaptırdığı TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis'teki Atatürk portresi konusunda gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yıkılan eski halkla ilişkiler binalarının yerine TBMM Ana Binasına uyumlu yeni bina yapılacağını, caminin ise yıkılmayacağını belirterek, "Muhalefet kulisindeki Atatürk tablosu, kuliste müze olarak düzenlenecek bölümde duvara asılacak." dedi.

Kahraman, Meclis'in bombalamadan sonra tadilat gören bölümleri ile yıkım çalışması devam eden eski halkla ilişkiler binalarında incelemelerde bulundu.

İsmail Kahraman'a incelemelerinde, TBMM İdare Amiri, AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu ile TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu eşlik etti. Yetkililer, çalışmalar hakkında Kahraman'a bilgi verdi.

TBMM Başkanı Kahraman, incelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve sorularını yanıtladı. "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis de bombalandı ve ardından tadilat çalışmaları başladı. Eski halkla ilişkiler binaları olan A ve B bloklar yıkılmaya başlandı. Çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine Kahraman, Meclis'teki inşaat çalışmalarının devam
ettiğini belirtti.

"Koca bir sığınakta bir tek tuvalet var"

İsmail Kahraman, Meclis'in bombalanmasından sonra, eski halkla ilişkiler binalarında yapılan incelemede, depreme karşı güçlendirilse dahi blokların güvenli olmayacağı anlaşıldığından ve ortaya çıkan sığınak ihtiyacı da göz önünde bulundurularak, bu blokların yıkılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Kahraman, şöyle devam etti: "15 Temmuz gecesi bombalamadan sonra, sığınak var zannedilerek aşağı inildi, ancak sığınak olmadığı ortaya çıktı. Orada; jeneratör, su deposu, sağlık odası gibi birimlerin olması gerekirken, bunların olmadığı ortaya çıktı. Koca bir sığınakta bir tek tuvalet var. Bu nedenle mutlak bir sığınak ihtiyacımız var. Sığınak illa darbe için olmaz, sel olur, deprem olur, nükleer bir saldırı olur,
benzeri bir afet olur ve aşağı inilir."

"Cami yıkılmayacak"

TBMM Başkanı Kahraman, yıkılan eski halkla ilişkiler binalarının yerine TBMM Ana Binasına uyumlu yeni bina yapılacağını, caminin ise kalacağını, yıkılmayacağını söyledi.

A ve B blokların 4 katlı ve kat yüksekliklerinin 2,75 olduğunu anlatan Kahraman, "Üst yükseklik değişmesin diye aradan bir kat çıkacak; yeni bina 3 kat yapılacak ve kat yükseklikleri 3,20'ye çıkmış olacak. Çünkü, yapılacak yeni binanın TBMM Ana Bina ile bütünlük arzetmesi lazım." diye konuştu.

İsmail Kahraman, yeni binada komisyon ve toplantı salonları olacağını, böylece Ana Binadaki tıkanıklığın giderileceğine, daha ferah olacağına dikkati çekerek, "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşaat Malzemeleri İmalatçıları Derneği de katkıda bulunacaklar, onların katkısı 30 milyon TL. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin katkısı ise şu an için 50 milyon TL'dir. Bu rakamlar, ihtiyaç olduğu zaman artacaktır. Güzel bir eser ortaya çıkacak." değerlendirmesini yaptı.

"Yeni binada sığınak da olacak"

Yeni binada, sivil savunmanın bugünün şartlarına uygun sığınak da yapacaklarını ve böylece çok büyük bir ihtiyacı gidermiş olacaklarını vurgulayan Kahraman, "15 Temmuz darbe gecesinde o eksikliği gördük. Aşağıda toplantı yeri, su deposu, jeneratör, hiç bir şey yok. Yeni binada aşağısı sığınak olacak, üstü otopark ve onun üstünde de katlar olacak." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, "Yeni bina ne zaman tamamlanır?" sorusunu, "Çalışmaları en seri şekilde götüreceğiz. Blokların yıkımı çok seri yürüdü, inşaat da aynen öyle olacaktır." şeklinde yanıtladı.

Atatürk tablosu

"Muhalefet kulisindeki Atatürk tablosunun kaldırıldığı" iddiasına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine ise İsmail Kahraman, "Bunlar spekülasyon, gerçeği ve mesnedi olmayan beyanlar. Bu tür beyanların olmaması lazım ama söylenti, yazık." diye konuştu.

Kahraman, Atatürk'ün bu portresinin, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı portresi olduğunu belirterek, bu portreyi, Meclis Başkanlarına gelen hediyelerin sergileneceği, muhalefet kulisinin girişinde müze olarak kullanılacak bölümde duvara asacaklarını bildirdi.

"Abdülhamid'in resmi asıldı" iddialarının ise doğru olmadığını ifade eden Kahraman, "Hiç bir yerde yok, bu iddianın aslı ve astarı yok. Ne diyorsunuz, asparagas... ama bu, süper asparagas." dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, muhalefet kulisindeki yüksek bölümün, locanın, zamanında sergileme için yapıldığını ifade ederek, kulisi daraltan bu alanın, diğer bölümle eşit seviyeye getirildiğini bildirdi.

"Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım attı: Atatürk tablosu geri asılacak" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım attı: Atatürk tablosu geri asılacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis başkanı tepkiler gelince geri adım attı: Atatürk tablosu geri asılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  2. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  3. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  4. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  5. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  6. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  7. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  8. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  9. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  10. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  11. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  12. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  13. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  14. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  15. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  16. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  17. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  18. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  19. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  20. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
Politika Haberleri