Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sansürü anlattı

Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sansürü anlattı

Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sans... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adıyaman'da 30 çocuğun tacize uğradığına ilişkin haberlere getirilen yayın yasağını eleştirdi. AKP ile CHP arasında taciz ve sansür tartışması yaşandı. Yarkadaş, "Cumhuriyet...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adıyaman'da 30 çocuğun tacize uğradığına ilişkin haberlere getirilen yayın yasağını eleştirdi. AKP ile CHP arasında taciz ve sansür tartışması yaşandı. Yarkadaş, "Cumhuriyet Gazetesi'ni bu tür rezaletleri kimse öğrenemesin diye kapatmak istiyorsunuz'' dedi.

GRAFİKLERLE GÖSTERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın Gerger İlçesi'ndeki İmam Hatip Lisesi'nde yaşanan tacizi gündeme taşıdı. Yarkadaş, beş değişik  kareden oluşan grafiklerle, çocuklara yönelik tacizi ve yayın yasağını anlattı.  

YARKADAŞ KÜRSÜYE BU DÖVİZLERLE ÇIKTI

TACİZ DUYULMASIN DİYE BASKI YAPILIYOR
Yarkadaş, 30 çocuğun iki yıl boyunca sistematik bir şekilde tacize uğradığını belirterek, "Bu yüzden, birkaç gün önce bir müstahdem tutuklandı, üç görevlinin de yeri değiştirildi. Polis ve savcı, bu olayın duyulmaması için, siyasetçilere ve yerel gazetecilere baskı yapıyor'' dedi. CHP'li Yarkadaş, baskının bununla sınırlı kalmadığını, mahkemenin, haberlere erişim yasağı getirdiğini de elindeki belgeyle gösterdi. 

Yarkadaş, şöyle konuştu: 
"Bugün bu kürsüde, ülke gündemini ?sarsması gereken bir konuya değinmek istiyorum. Bakın, elimde bir grafik var. Bu grafik içinde herhangi bir fotoğraf barındırmıyor, bir temsilî resim yaptık. Neden? Çünkü, Adıyaman'ın Gerger ilçesinde imam-hatip lisesinin 30 öğrencisi tam iki yıldır tacize uğruyor ve bu tacizin sonunda yapılan soruşturmayla birlikte 1 müstahdem tutuklanıyor, 3 görevlinin yeri de değiştiriliyor. Ben dün bu bilgiyi aldıktan sonra Adıyaman'da Gerger İlçe Başkanımızla konuştum ve Gerger İlçe Başkanımızın yoğun bir baskı altında olduğunu gördüm.''

HEMEN YAYIN YASAĞI
CHP'li vekil, baskıların bununla sınırlı kalmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Adıyaman'da 30 çocuğun tacize uğradığını yazan gazeteciye ve ilçe Başkanımıza polis ve savcılık tarafından baskı yapıldı. Bizim konuyu gündeme getirmemizin ardından bilinen bir taktik gündeme sokuldu ve hemen İnternet'te bütün haberlere erişim yasağı getirildi.''

AKP'LİLERE GÖSTERDİ
Yarkadaş, bu sırada elindeki grafikleri de genel kurul salonundaki milletvekillerine gösterdi. "Adıyaman'da 30 çocuk tacize uğradı'' yazılı dövizi ve mahkemenin haberelere getirdiği erişim engelini gösteren Yarkadaş, konuşmasına şöyle devam etti: 
"Şu anda Adıyaman'da 30 çocuğun tacize uğradığını ve 1 müstahdemin bu yüzden tutuklandığını hiç kimse okuyamıyor, öğrenemiyor. Burada elimde mahkemenin aldığı bir karar var ve bu karar neden alınmış belli değil.'' 

KAPKARA BİR TABLO YARATTINIZ    
CHP'li vekil, konuşmasını sürdürürken, elinde bulunan siyah zeminli kartonu da sıralara uzattı. Yarkadaş, ''Bugün Türkiye'de medyanın getirildiği durum budur! Tam da  şunu yaşıyoruz, bakın arkadaşlar: Kapkara bir tablo. Şöyle arkadaşlarımıza gösterelim yeniden: Adıyaman'da 30 çocuk tacize uğruyor. Biz bunu yazıyoruz, İnternet siteleri yazıyor ve hemen o siteler yayına kapatılıyor mahkeme kararıyla. Ardından, Türkiye böyle kapkara bir tabloya ne yazık ki mahkûm ediliyor.''

CUMHURİYET BU YÜZDEN HEDEF
CHP Medya Komisyonu Üyesi - İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, taciz haberlerinin toplum tarafından duyulmasının engellendiğini belirterek, sözlerini sansür uygulamasına getirdi. Yarkadaş, sansür ile Cumhuriyet Gazetesi'nin kapatılması arasındaki bağı da anlattı. 

Yarkadaş, ''Biz bu sansürün neden yapıldığını biliyoruz. Özellikle, son dönemde muhalif gazetecilere yönelik operasyonların da bu tür haberlerin duyulmaması için yapıldığının da farkındayız. Türkiye'nin Adıyaman'da imam-hatip lisesinde 30 çocuğun tacize uğradığını duymaması için iktidar eliyle, savcı eliyle, polis eliyle baskı yapılıyor.''

TACİZİN YAŞANDIĞINI HİÇ KİMSE ÖĞRENEMİYOR
Cumhuriyet Gazetesi'nin, yaptığı açıklamayı haberleştirdiğini ancak mahkemenin bu habere erişim yasağı getirdiğini belirten Yarkadaş, ''Bu haber artık Cumhuriyet gazetesinde okunamıyor, Evrensel'de okunamıyor, Birgün'de okunamıyor, Aydınlık'ta, Ulusal Kanal'ın itrente sitesinde hiç kimse bu haberi okuyamıyor'' dedi. 

OPERASYONUN SEBEBİ BELLİ
Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Mahkeme,  keyfi bir kararla taciz haberine erişimi durdurmuş vaziyette. Zaten, Cumhuriyet gazetesine yönelik baskının sebebi de bu. İstiyorsunuz ki hiç kimse Türkiye'de olan biteni duymasın, hiç kimse Türkiye'de yaşanan rezaletlerden haberdar olmasın. 

Bu yüzden Cumhuriyet gazetesine asılsız suçlamalarla bir operasyon düzenlettiniz ve 9 gazeteci arkadaşımızı elinizde hiçbir delil olmadan tutuklattınız. Gazeteci arkadaşlarımıza sadece ve sadece yazdıklarını sordunuz. Ortada ne terör örgütü FETÖ'ye ne terör örgütü PKK'ya ilişkin bir bağlantı olmamasına rağmen yandaş medya eliyle Cumhuriyet gazetesini itibarsızlaştırmaya çalıştınız.''

''Cumhuriyet gazetesinin neden hedef alındığını biliyoruz'' diyen Yarkadaş, . ''Cumhuriyet gazetesi, "tek adam" adı altında dayatılmak istenen anayasal diktatörlüğün, diğer ifadeyle, başkancı ve başkanlık rejiminin karşısında bir gazete. Bunun için Cumhuriyeti susturmak istiyorsunuz, bunun için Cumhuriyet gazetesine baskı yapıyorsunuz'' ifadesini kullandı. 

MANŞETTEKİ BAŞLIĞI OKUDU
 ''Adıyaman'daki tacizin duyulmaması için Cumhuriyet gazetesini hedef alıyorsunuz'' diyen Yarkadaş,bu sırada gazetenin manşetinin basılı olduğu dövizi genel kurul sıralarına gösterdi. Yarkadaş, ''Cumhuriyet gazetesi sizin bu baskılarınızacumartesi günü cevap verdi. Manşete bakın; "Tarih Önünde Utanacaksınız" diyor'' ifadesini kullandı. 

METİNER'E CEVAP VERDİ
Bu sırada, AKP'li Mehmet Metiner, ''Kim utanacak ya! Cumhuriyet utansın!'' diye laf attı.  Yarkadaş, bunun üzerine AKP sıralarına dönerek, ''Bence bu uygulamayı yapanlar sadece utanmakla kalmayacak, aynı zamanda, tarih önünde hesap da verecek'' dedi. 

AYDIN DA SANSÜRÜ SAVUNDU
Yarkadaş'ın ardından söz alan TBMM Başkanvekili - Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise getirilen yasağı savundu. Aydın, "İddiaları başından beri takip ediyoruz. Çocuklar zarar görmesin diye mahkeme yasak koydu'' savunmasını yaptı. 
 

"Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sansürü anlattı" haberi, 08 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sansürü anlattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis kürsüsünden AKP'lilere tacizi ve sansürü anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri