Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti

Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti

Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti TBMM Genel Kurulundaki görüşmelere de yansıyan tartışmalar, torba tasarıdaki ihracat birlikleriyle ilgili maddenin görüşülmesi sırasında yaşandıSözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, CHP’li Temizel, ihracatçı birliklerinin...

TBMM Genel Kurulundaki görüşmelere de yansıyan tartışmalar, torba tasarıdaki ihracat birlikleriyle ilgili maddenin görüşülmesi sırasında yaşandı

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, CHP’li Temizel, ihracatçı birliklerinin ihracatçılardan aldığı üye aidatı tartışılırken “Birliklerin ihracatçıya ne yararı var?'' diye sordu. Ağbal bunun üzerine, “Şimdi öyle derseniz CHP’nin millete faydası ne, TOBB’un millete faydası ne? Bunların hepsi kanunlar çerçevesinde kurulmuş'' karşılığını verdi. Temizel ise “Teessüflerimi bildiriyorum. Ben şimdiye kadar asla böyle bir tartışmanın tarafı olmadım. Bir partiyle ilgili olarak kalkıp bir tartışma açılmasını da asla doğru bulmam'' diyerek salonu terk etti.

“SAYGISIZLIK ETMEDİM''
Temizel'in protestosu üzerine Komisyonun diğer CHP’li üyeleri de Ağbal’a sert tepki gösterdi. CHP’yi aşağılayan bir cümle kullanıldığını söyleyen CHP’li Musa Çam, Bakan Ağbal’ın Temizel’i telefonla arayarak özür dilemesini ve tekrar komisyona katılmasının sağlanması talebinde bulundu.

CHP'li Mehmet Bekaroğlu da Ağbal'ın üslubunu eleştirdi, CHP'ye saygısızlık yaptığını ifade etti. Tartışmalar üzerine Ağbal, “Hiç kimseyi kırmak gibi bir amacım olmaz.. Konuşmalarımda kimsenin şahsına dönük, alçaltıcı, küçültücü bir şey söylemedim. Ruhsuz, bilinçsiz, siyasi şuuru olmayan teknik bir insan gibi mi konuşayım. Ben de politika, siyaset yapıyorum. Kendinizi bilge insan konumuna koyarak, benim yaşam, yaşım, tecrübemden hareketle bana racon kesmeyin. Siz tanımazken ben Temizel’in yanında çalışmış biriyim. Onu siz kırsanız, ben kırmam. Asla ve asla CHP’nin kişiliğine, varlığına, birikimine, ülkeye yaptıklarına saygısızlık etmek düşüncesiyle söylemedim'' dedi.

Ancak CHP'li üyeler özür dilenmesi konusunda ısrar etti. Ağbal'dan özür gelmeyince CHP grup halinde komisyondan ayrıldı. Bunun üzerine devreye Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç girdi. Temizel ile telefon görüşmesi yaparak yanlış anlaşılma olduğunu iletip komisyona davet etti. Ancak Temizel'i ikna edemedi. Bunun üzerine CHP'nin katılmadığı komisyon görüşmelerine yeniden ara verildi. Yaklaşık bir saat süren temasın ardından Temizel ve CHP'li üyeler salona geri geldi.

"Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti" haberi, 21 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te gerginlik: CHP komisyonu terk etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri