Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yeter artık!

Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yeter artık!

Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yete... Meclis Genel Kurulu’nda, OHAL'in bir kez daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmeleri başladı. Tezkereye göre, OHAL’in 19 Ocak günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay daha uzatılması kararlaştırıldı.Tezkere...

Meclis Genel Kurulu’nda, OHAL'in bir kez daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmeleri başladı. Tezkereye göre, OHAL’in 19 Ocak günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay daha uzatılması kararlaştırıldı.

Tezkere üzerine ilk sözü alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, şu açıklamalarda bulundu: “OHAL rejiminde ekonomi ne oldu? Söz vermişti bakanlarınız, hani ekonomik düzenlemeler OHAL KHK’leriyle yapılmayacaktı? Hani yapılmayacaktı? Başbakan söz vermişti, hani OHAL’de asla Anayasa değişikliği referandumu yapılmayacaktı? OHAL’e mi ihtiyacınız var, yönetemiyor musunuz? Türkiye’yi yönetemiyor musunuz, OHAL’e mi ihtiyacınız var? O zaman böyle devam edin.''

'BOZUK ADALET YETER ARTIK'
Erkek, OHAL’in uzatılmaması çağrısı yaparken, Bertolt Brecht’e ait bir şiiri okuduktan sonra kürsüden ayrıldı. Erkek’in okuduğu şiir şöyle:

“Bilin: Halkın ekmeğidir adalet.
Bakarsınız bol olur bu ekmek,
Bakarsınız kıt,
Bakarsınız doyum olmaz tadına,
Bakarsınız berbat.
Azaldı mı ekmek, başlar açlık,
Bozuldu mu tadı, başlar hoşnutsuzluk boy atmaya.
Bozuk adalet yeter artık!
Acemi ellerle yoğurulan, iyi pişirilmemiş adalet yeter!
Yeter katıksız, kara kabuklu adalet!
Dura dura bayatlayan adalet yeter!''

'HESAP VERMEK ZORUNDA KALIRSINIZ'
HDP adına ise Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen söz aldı. Bilgen, “12 Eylül Anayasası’nda tarif edilen OHAL ilan gerekçesini yok sayabilirsiniz. Yargı üzerindeki, medyadaki, parlamentodaki gücünüz dolayısıyla önemsemeyebilirsiniz. Ama suç işlemeye bu kadar heves ederseniz bir gün hesap vermek zorunda kalırsınız. O zaman ''içeriğini bilmeden imza attık’ demek de sizi kurtarmaz'' diyerek, AKP ve MHP vekillerine seslendi.

'KEYFİ OHAL'
Bilgen’in konuşmasından satır başları şöyle: “15 Temmuz’da her şey netleşmeden o kaosta OHAL’i ülke yararına bir şey olarak tarif etmiş olabilirsiniz. Ama şu anda bütün dünya biliyor ki OHAL bir iktidarın devamına hizmet ediyor. Çünkü OHAL olmadan ülkeyi yönetemiyorsunuz. Elbette ki OHAL Türkiye tarihinde darbelerle iç içe bir düzenlemedir. Olağanüstü yönetim biçimleri ya darbelerden önce düzenlenir ya da darbelerden sonra düzenlenir. 82 Anayasası’ndan 1 yıl sonra da OHAL kanunu düzenlenmiştir. Geçen 1 buçuk yıl içinde Türkiye’de OHAL sayesinde, KHK’ler sayesinde Türkiye darbe koşullarından uzaklaştı mı yoksa toplumda gerilimi arttıracak bir ortama zemin mi oluşturuldu?

Avrupa Konseyi’ne üye bir ülkenin OHAL’i bu kadar keyfi uygulamasının kabul edilebilir bir tarafı yok. Tersi de olabilir. Bugün Deniz Yücel’in basına yansıyan sözleri gibi bir takım kirli pazarlıklarla statü alınabilir. Biraz uçak, biraz tank alarak. Deniz Yücel de, Alman hükümeti de bu kirli pazarlığın tarafı olmayacağını söylüyor.

'TÜRKİYE OHAL'DEN KURTULACAKTIR'
Biz sizden bir şey istemiyoruz. Ama halkımızdan bir şey istiyoruz. Çocuklarınızın öğretmenlerini, komşularınızı terörist sanmayın. Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur. Birilerini ihbara kalkmayın, umudunuzu tüketmeyin, enseyi karartmayın, cesaretinizi sorgulatmayın. Emin olun halk karar verirse Türkiye’yi bu karanlıktan çıkaracaktır. Her şeyinizi kaybedebilirsiniz ama kamplaşmayı önlerseniz, hesap sormayı ve hesap vermeyi egemen kılarsanız Türkiye OHAL’den mutlaka kurtulacaktır.

"Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yeter artık!" haberi, 18 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yeter artık! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meclis'te OHAL protestosu: Bozuk adalet yeter artık! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  2. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  3. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  4. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  5. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  6. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  7. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  8. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  9. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  10. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  11. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  12. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  13. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  14. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  15. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  16. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  17. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  18. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  19. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  20. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
Politika Haberleri