Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ne sansür

Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ne sansür

Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedi... Gazete Yolculuk'ta yer alan habere göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in Ermeni Soykırımı’nı konu aldığı “150 Belgede Ermeni Meselesi'' kitabında yer verdiği Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ndeki...

Gazete Yolculuk'ta yer alan habere göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in Ermeni Soykırımı’nı konu aldığı “150 Belgede Ermeni Meselesi'' kitabında yer verdiği Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ndeki konuya ilişkin makaleyi sansürleyerek çarpıttığı ortaya çıktı.

Akademisyen Candan Badem, Mehmet Perinçek’in kitabında yer verdiği makalenin Rusça orijinal hallerini ve çevirisini karşılaştırarak sosyal medyada paylaştı. Badem, yayımladığı tweet dizisinde “Karanlık Perinçek taifesi Ermeni meselesinde Bolşevikleri İttihatçı katillerle aynı safta gösterebilmek için Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ndeki makaleyi sansürlüyor! Bunlar meydanı boş mu sanıyor? Nasıl olsa orijinaline kimse bakmaz diye mi düşünüyorlar acaba?'' diye yazdı.

Badem’in yayımladığı belgeler ve paylaştığı mesajlar sırasıyla şöyle:

1- Büyük Sovyet Ansiklopedisi Ermeni Sorunu maddesi, sayfa 32-33te 3 yerde (…) işareti var. Bir yerde ise işaret yok ama ben atlamayı saptadım. Acaba bu atlanan 4 yerde ne vardı da Perinçek kitabına almadı?

2- Perinçek’in kitabına almadığı birinci boşlukta Büyük Sovyet Ansiklopedisi yazarı V. Gurko-Kryajin, Abdülhamid’in Ermeni meselesini bitirmek için Ermenileri bitirme politikasından ve Ermeni pogromları için Hamidiye alaylarını kurmasından söz ediyor.

3- Perinçek’in kitabında sayfa 32’de sansürlediği 2. pasajda yazar V. G-K. Abdülhamid’in Ermenilere uyguladığı kitlesel kıyımlarından, 1894-1896 katliamlarından söz ediyor.

4- Sayfa 33’te 2. satırda işaretlediğim yerde yazar G-K. 1908 devrimi sonrası 1909 Adana katliamını anlatıyor, mahdum Perinçek burayı da sansürlemiş, üstelik bu kez (…) işareti de koymamış!

5- Yine sayfa 33te ortada (…) işaretli sansürlü yerde yazar “Türk'' hükümetinin Ermenileri planlı ve herkesi kapsayacak biçimde yok etmeye başladığını, güvenilmeyen Ermeni nüfusu tehcir bahanesiyle örgütlü ve olağandışı şiddette bir kıyım yaptığını yazıyor.

6- Mustafa Perinçek’in kitabında sayfa 34-35’te de birini gizlediği 3 sansürlü pasaj daha var. Önce Perinçek’in kitabından o sayfaları görelim.

7- Sayfa 34, 5. satırdaki Perinçek’in gizli sansüründe “özellikle Kars ve Erivan illeri ve Azerbaycan’ın Ermeni nüfusu zarar gördü'' cümlesi yok edilmiş.

8- Sayfa 34teki 2. sansürlü pasajda yazar Bakü’nün Sovyetize oluşu sayesinde “Daşnak çetelerinin sıkıca yuvalandığı Karabağ’daki'' Ermeni halkının yok olmaktan kurtulduğunu yazıyor.

9- Sayfa 35’teki sansürlü pasajda yazar Fransızların Kilikya’dan vazgeçmesinden sonra Ermeni pogromlarının yeniden başladığını ve Ermeni nüfusunun ancak acınası kalıntılarının Suriye, Kıbrıs ve Mısır’a kaçtığını yazıyor.

10- Sayfa 36-37de de iki adet sansürlü pasaj var. Önce Perinçek’in kitabından o sayfaları görelim:

11- Sayfa 36’daki sansürlü pasajda yazar Kazım Karabekir ordusunun yolu üzerindeki Ermeni nüfusu yok ettiğini yazıyor.

12- Sayfa 37’de metnin sonundaki son sansürlü pasajda ise yazar Avrupa devletlerinin Ermeni nüfusunun Mardin, Ayntab ve Urfa’daki son kalıntılarının yok edilişini ve kovulmasını soğukkanlılıkla izlediğini yazıyor.

“İşte böyle. Karanlık Perinçek taifesi Ermeni meselesinde Bolşevikleri İttihatçı katillerle aynı safta gösterebilmek için Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ndeki makaleyi sansürlüyor! Bunlar meydanı boş mu sanıyor? Nasıl olsa orijinaline kimse bakmaz diye mi düşünüyorlar acaba? Taşnak çetesinin katliamlarına dair değil 150, 150 bin belge de yayımlasan 1915’te İttihatçı çetenin Ermenilere uyguladığı toplu, ayrımsız ve örgütlü kıyımı, yani soykırımı açıklayamazsın, mazur gösteremezsin! Sapla samanı karıştıramazsın! Bolşevikleri kendine yoldaş edemezsin! Bu arada Büyük Sovyet Ans. yazarı “sonuç olarak 300 bin kişi öldürüldü'' derken Perinçek bunu “sonuç olarak savaşta 300 bin kişi öldürüldü'' diye çevirmiş (Perinçek, agy, sf 33) ve araya metnin Rusça aslında olmayan “savaşta'' sözcüğünü eklemiş. Tahrifata bakar mısınız!''

"Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ne sansür" haberi, 20 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ne sansür haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Perinçek'ten Büyük Sovyet Ansiklopedisi’ne sansür 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  2. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  3. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  4. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  5. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  6. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  7. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  8. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  9. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  10. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  11. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  12. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  13. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  14. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  15. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  16. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  17. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  18. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  19. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  20. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
Politika Haberleri