Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket getirir

Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket getirir

Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket ge... ABC Haber MerkeziAlmanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletinin bir tatil beldesi olan Sauerlandtaki Meschede kasabasında Alman Sosyal Demokrat Partiye ( SPD) yakın olan Friedrich-Ebert Vakfınında desteğiyle ''’ NRW Fikir Atölyesinin’’...

ABC Haber Merkezi

Almanya'nın Kuzey Ren Vesfalya eyaletinin bir tatil beldesi olan Sauerlandtaki Meschede kasabasında Alman Sosyal Demokrat Partiye ( SPD) yakın olan Friedrich-Ebert Vakfınında desteğiyle ''’ NRW Fikir Atölyesinin’’ düzenlediği hafta sonu Seminerinde '''' Demokrasi, Türkiye ( AKP ) –Almanya ilişkileri ve Türkiyede Gazeteci olmak ''’ gibi önemli konular işlendi.

Geniş bir katılımla gerçekleşen Politik Seminere Duisburg, Hamm, Mülheim, Essen ve Gelsenkirchen şehirlerinden farklı meslek gruplarından insanlar katıldı.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Duisburgta kurulan Fikir Atölyesi partiler, mezhepler üstü çok kültürlü duyarlı demokrat insanların birlikte çalıştığı bir barış ve demokrasi insiyatifi.

DEMOKRASİ EŞİTTİR ÖZGÜRLÜK
Seminerin birinci günü aynı zamanda ABC Gazetesi yazarı olan SPD Hamm-Heessen Belediye Meclisi Üyesi ve Fikir Atölyesi Başkanı Yardımcısı Sosyal Pedagog-Gazeteci Mehmet Tanlı genel hatlarıyla bir halk iradesi olan Demokrasiyi, ortaya çıkışını, tarihini ve demokrasinin farklı ülkelerde farklı konumunu anlattı. Tanlı ayrıca Demokrasinin, insan hakları, medya özgürlüğü, güçler ayrılığı, kadın, emek ve ekoloji gibi konularlada bağlantısını ön plana çıkardı ve “Demokrasiden kopma toplumsal felaketleri beraberinde getirir, ülkeleri uygarlıkta geriye götürür, bireyleri sayılmayan, sevilmeyen bir ülke, devlet olursunuz'' dedi.

HER YANLIŞ AÇIKLAMANIN NEGATİF YANSIMASI VAR
Meschede’de bir otelde gerçekleşen Seminerin ikinci gününde ise Fikir Atölyesi Yürütme Kurulu Başkanı Gazeteci Metin Es krize dönüşen Almanya –Türkiye ilişkilerini masaya yatırdı. Es “Türkiye ile Almanya arasında yaşanan bu siyasi ve diplomatik gerilim, ticarete, turizme, güvenliğe ve burdaki toplumsal yaşama etkileri yansımaları oluyor. Türkiye ile çalışan 6800 Alman Firması var. Bu girişimcileri, insanları küstürmemek lazım. Almanya küresel bir güçtür kabul etmek gerekir. İkili ilişkilerde Ankara’dan yapılan her açıklama öncesi kapsamlı ve çok iyi düşünülmesi gerekiyor. Biz iki ülkenin iyi geçinmesini isteriz.’’ dedi.

TELE 1 TV VE DİĞER MUHALİF MEDYA AĞIR BASKI ALTINDA
Fikir Atölyesi Seminerinin son gününde ise Millyet Avrupanın NRW eski , Tele 1 TV nin ise yeni Almanya Temsilcisi Gazeteci Recai Aksu “Türkiyede Gazetecilik ve Medyanın durumu'' konusunda katılımcılara bir sunum yaptı. Recai Aksu ''’ Türkiyede Muhalif Medya ve Temsilcileri büyük bir baskı altında . Ahmet Şık gibi bir gazeteci ikinci kez bir yılı aşkındır hapiste. Yol, İMC, Hayat, TV 10 Kanalları muhalif duruşları nedeniyle siyasi kararlarla haksız yere kapatılıp bir kısmının mallarına, cihazlarına el konuldu bu kabul edilemez bir durum. Yine mensubu olduğum, Merdan Yandardağ’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Muhalif ve Cumhuriyetçi bir kanal olan Tele 1 TV ye büyük bir baskı var istedikleri halde korkudan kimse reklam veremiyor. Bu baskılar ama ortak ve kararlı mücadeleyle bir gün mutlaka kırılacak, hak yerini bulacaktır’’ dedi. 

"Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket getirir" haberi, 16 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket getirir haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mehmet Tanlı: Demokrasiden kopmak felaket getirir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Gündem Haberleri