Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar!

Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar!

Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "görevden alınma" iddialarıyla ilgili AKP içinde entrikacıların olduğunu söyledi.Hürriyet'e konuşan Gökçek, şu açıklamaları yaptı: 'YAPMADIKLARI ENTRİKA KALMADI'“Her seçim öncesi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "görevden alınma" iddialarıyla ilgili AKP içinde entrikacıların olduğunu söyledi.

Hürriyet'e konuşan Gökçek, şu açıklamaları yaptı: 

'YAPMADIKLARI ENTRİKA KALMADI'

“Her seçim öncesi benim partimin içinden bana yapmadıkları entrika kalmadı ama ben ayaktayım. Benimle, benim partimin içinde uğraşan onlarca siyasinin 90’ı siyasette yok. 15 Temmuz sonrası için de aynı. Bazılarının beklentileri için benim belediye başkanlığını bırakmam lazım. Onun için de bir şeylerle karalanmam lazım.

Darbe girişimi sonrası yaşanan mağduriyetler vardır ama ben bunun yüzde 3-5’i geçtiğini sanmıyorum, onlar da süreç içinde tamir ediliyor. Birilerine kızıyorsun diye adaletten ayırılıp birilerine zulmedemezsin. Cumhurbaşkanımız ''At izi it izine karıştı’ tabirini bunun için kullandı. Kılı kırk yaracaksın, olaydan da vazgeçmeyeceksin. 

Darbe girişiminin ardından AKP içinde kendisiyle ilgili görevden alınma söylentisi çıkaranları eleştiren Gökçek, “''Bir görelim ne olacak’ diye ortama bir baktılar sonra konuşmaya başladılar. İlk gün sahneye çıkanlar başka, 10 gün sonra çıkanlar başka" diye konuştu.

 Gökçek, AKP’ye ''paralel yapı’ya yardım suçlamasında bulunulduğunu savunarak, “Ben Melih Gökçek olarak paralel yapıyla iyi geçinen bir insandım. Hukuk çerçevesi içerisinde benden talep ettiklerinde gücümün yetebileceği yardımları da yaptım'' dedi. Gökçek, Gülen Cemaati’ne yaptığı yardımları da, “Yardım derken para vermedim. Okul yeri, ibadet yeri gibi şeyler…'' diye anlattı.

''Millet senin yakana yapışır’

15 Temmuz darbe girişimini ''ihanet’ diye niteleyen Gökçek,“Bunların yaptığı ihaneti gördükten sonra bu yardımlara devam ederse Melih’in boğazını sıkman hesap sorman lazım. Ama gördü hatasını tam tersini yapmaya başladı Melih Gökçek. O zaman bırakacaksın Melih Gökçek’in yakasını. Sen devam ediyorsan bu sefer millet senin yakana yapışır'' dedi.

''AKP’de ''Bir görelim ne olacak’ diyenler oldu’

Ankara belediye başkanı, AKP içinde ''FETÖ’yle bağlantılı kişilerin olduğunu da şu sözlerle ifade etti: “Bu isimlerin kim olduğu belli aslında. Cumhurbaşkanımız o gece konuşana kadar hiçbiri ortalıkta yoktu. Bir bölümü ortalığa baktı, ''Bir görelim ne olacak’ diye sonra konuşmaya başladı. İlk gün sahneye çıkanlar başka, 10 gün sonra çıkanlar başka.''

Hepsine aynı muhabbetle devam edeceğim

''FETÖ’ operasyonlarının siyasi ayağı konusunda kendisiyle ilgili bir endişeye sahip olmadığını belirten Gökçek, “Benim diğer cemaatlere, STK’lara eski sıcaklığım neyse şimdi de öyle. FETÖ yüzünden sizinle de artık ilişkimiz yok demek mümkün değil. Hepsine aynı muhabbetle devam edeceğim'' dedi.

''CHP, 15 Temmuz’a kadar paralel yapının kontrolündeydi’

Gökçek, CHP’nin 15 Temmuz darbe girişimine kadar ''paralel yapı’nın kontrolünde olduğunu öne sürerek şunları söyledi:“Kılıçdaroğlu son yerel seçim öncesi ABD’ye gittiğinde, ''Ankara’yı düşürebilecek misiniz?’ diye kaç kere sordular. AK Parti bir paralel yapı deneyimi geçirdi, hatalarını gördü. Bu yapıyı ülkemizden temizlemek için darbe girişimi öncesi de elinden geleni yapmaya başlamıştı. Ancak 15 Temmuz’a kadar CHP paralel yapının kontrolündeydi. Halen daha ağırlıkları var.''

"Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar!" haberi, 27 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek: Görevden alınacağımı söylüyorlar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  2. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  3. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  4. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  5. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  6. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  7. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  8. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  9. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  10. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  11. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  12. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  13. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  14. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  15. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  16. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  17. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  18. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  19. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  20. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
Politika Haberleri