Melih Gökçek ne yapacak?

Melih Gökçek ne yapacak?

Melih Gökçek ne yapacak? Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan operasyonu çerçevesinde istifa ettirilmesi konuşulan belediye başkanları arasında adı geçen Melih Gökçek'i yazdı.Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, istifası konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye...


Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan operasyonu çerçevesinde istifa ettirilmesi konuşulan belediye başkanları arasında adı geçen Melih Gökçek'i yazdı.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, istifası konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yazdı. Deniz Zeyrek'in "Gökçek ne yapacak? 2018 Mart'a dek süre mi istedi?" başlıklı yazısı şöyle:

"ÖMRÜMÜN üçte ikisi, yani 30 yılı Ankara’da geçti. 23 yılında Melih Gökçek belediye başkanıydı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili açıklamalarından sonra, Gökçek’li Ankara yılları film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.

Neler yoktu ki filmde?

Çankaya’nın önceki belediye başkanlarından Doğan Taşdelen ve gazeteci Emin Çölaşan’la bitmek bilmeyen kavgalar; tartışmalı imar değişiklikleri, dikey yapılaşma kararları, battı çıktı yollar; Hitit Güneşi’nin yerine yarışma ile seçilen bir sembolün Ankara’nın sembolü yapılması; bir heykele ''Ben böyle sanatın içine tüküreyim’ demesi; bütün itirazlara, bilimsel raporlara, büyük maliyetine, ''nitratlı su’ uyarılarına rağmen Kızılırmak suyunu Ankara’ya getirip şebekeye bağlaması; Ulu Önder Atatürk’ün en önemli miraslarından Atatürk Orman Çiftliği’ni Tema Park’a çevirmesi; ODTÜ kampusundan biri tünel, üç ayrı yol geçirmesi; yol çalışmalarını gece baskınlarıyla başlatması; Ankara bağımsız milletvekili ODTÜ’lü Aylin Nazlıaka ve ODTÜ’lülerle o dönemde başlayan polemikleri; doğalgaz sayaçları ile ilgili yolsuzluk iddiaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ile canlı yayına çıkması; Gezi olayları ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki performansı; şarkıcı Nihat Doğan’la canlı yayında atışması; eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’la yaşadığı “parsel parsel'' polemiği bunlardan sadece birkaçı.

BU KADAR İNSANI BOŞUNA MI KARŞISINA ALDI?

Uzatmayayım, Gökçek, Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı yaklaşık çeyrek asırda, nevi şahsına münhasır bir siyasetçi profili ortaya koydu. Kavgada yumruk saymadı. Kazanma hırsı ile icraatlarını biraz önce saydığım “engellere''(polemiklere, mahkeme kararlarına ve sert tepkilere) aldırmadan yaptı.

Kuşkusuz sevenleri de çoktur ama bu tavrı nedeniyle önemli bir “Gökçek muhalefeti'' yarattı.  Eğer, kendi iradesi dışında görevden uzaklaştırılır ve iktidar olanaklarını kaybederse “sevenleri'' ve “muhalifleri'' arasındaki denge büyük ölçüde bozulacak. Bugüne dek amansız mücadele verdiği siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve toplumsal kesimler karşısında savunmasız kalacak.

O yüzden yakında etrafındakilere “Bu kadar basit mi? Bu kadar tepkiyi boşuna mı üstüme çektim, bu kadar bedeli boşuna mı ödedim'' dediğini duyarsanız şaşırmayın.

2018 MART’A DEK SÜRE Mİ İSTEDİ

AK Parti kulislerinde, Gökçek’in Mart 2018’e kadar süre istediği konuşuluyor. Belki de o tarihlerde bir seçim olacağına inanıyor. Ancak partinin yönetim kadroları, kendisine o kadar süre verilmeyeceğini, yeni yıldan önce bu işin biteceğini düşünüyor.

Gökçek, eğer istifası istenmişse ya da istenecekse, bu karara uymadığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazarlığa girişmeye çalıştığında yaşanabilecekleri bilecek kadar deneyimli bir siyasetçi. Bu yüzden Erdoğan’la karşı karşıya geleceği bir yolu seçmeyeceğinden hemen herkes emin.

Partililer, Gökçek’in belediye meclisinde yapılacak bir oylama ile ya da genç bir mülkiye müfettişinin raporuyla bırakmayı göze almayacağı o nedenle istifa edeceği görüşünde.

Gökçek’in yakın çevresi ise istifasının istendiğine, istendiyse neden istendiğine dair şu ana dek bir açıklama yapılmadığına dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında Gökçek’in yerinde kalması için kapının aralık konulduğunu savunan bu isimler, Gökçek’in kapı tam kapanıncaya dek içeride kalmak ve pazarlık pozisyonuna girmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna etmek için çaba göstereceğini de vurguluyor.

Ancak, yine partililere bakılırsa, Erdoğan’ın Gökçek konusunda geri adım atması düşük bir ihtimal.

NOT: Bu yazı yazıldığında Gökçek, Cumhurbaşkanı'ndan randevu bekliyordu. Randevu verildi ve görüşme dün gece gerçekleşti. Belli ki meseleyi bugünden itibaren o uzun görüşmenin sonuçlarına göre konuşacağız."

"Melih Gökçek ne yapacak?" haberi, 06 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Melih Gökçek ne yapacak? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek ne yapacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  2. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  3. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  4. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  5. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  6. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  7. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  8. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  9. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  10. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  11. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  12. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  13. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  14. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  15. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  16. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  17. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  18. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  19. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  20. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
Otomotiv Haberleri