Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getirilecek?

Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getirilecek?

Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getiri... Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylamasında "hayır" oylarının önde çıktığı illerin AKP'li belediye başkanlarının 2019'da yapılacak...

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği halk oylamasında "hayır" oylarının önde çıktığı illerin AKP'li belediye başkanlarının 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmeyeceğini iddia etti. Uğuroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevine Melih Gökçek'in yerine eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın getirileceğini ileri sürdü.

Orhan Uğuroğlu'nun "Gökçek gidiyor, Babacan geliyor" başlığıyla yayımlanan (22 Nisan 2017) yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda hayır çıkan illerin AKP'li Belediye Başkanları Mart 2019'da yapılacak yerel seçimde tekrar aday gösterilmeyecek. Bu karar ile 1994'ten bu yana 5 kez üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek'in de miadı dolmuş oldu.

AKP'nin bu kararını ilk kabul eden ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu ve partisinden önce kendisi, "aday olmayacağım" diye açıkladı.

Melih Gökçek'e gelecek olursak Ankaralıların desteğini de kaybeden Gökçek'in "tekrar aday olacak mısınız?" şeklindeki soruya, "adayım" dememesi de dikkat çekti.

AKP kulislerinde Melih Gökçek'in yerine Ankaralı Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan'ın adı ön plana çıktı.

Gökçek'in defalarca söz verip bir türlü yapımına başlamadığı Ankara Boğazı projesi, metro ağının yaygınlaştırılmaması, trafik sorununun İstanbul'dan kötü hale gelmesi, köprülü kavşakların yapımını durdurarak trafiğin birçok kavşakta kilitlenmesi

5 katlı mahallerdeki arsalara 20-25 kat izinleri vermesi, her yere AVM açılmasına göz yumarak bakkalları yok etmesi ve son olarak Ankaralıların beton binalar arasındaki tek nefes aldıkları tarihi anıtsal özelliği olan Güvenpark'a cami yaptırmak istemesi de bardağı taşıran son damla oldu.

Ankaralılar vaktinin çoğunu siyaset yapmaya ayıran Melih Gökçek'in Ankara'ya hizmeti unuttuğunu ve 5 dönem görevde kalmasının alışkanlık ve bıkkınlık yarattığının ortaya çıktığını vurguluyorlar.

Ayrıca Ankaragücü taraftarları da kulübün yaşadığı çok zor günlerin sorumlusu olarak Başkan Gökçek'i gösteriyorlar.

5 dönemdir Başkan olan Gökçek ve ile oğulları hakkında birçok rant iddiası da yıllardır siyaset kulislerinde dillendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan Gökçek'in oğlu Osman'ın Ankara Ticaret Odası Başkanlığı'na aday olmasına da sert tepki göstererek onay vermediği biliniyor.

Gökçek kimdir?

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı oldu. 1989'da seçimi kazanamadı. 1991 yılında ANAP'tan istifa ederek Refah Partisi'ne geçti. 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup 6.500 oy farkla kazandı.

Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Gökçek, 1999 seçimlerinde 2. kez %33,7 oyla ve 30.000 oy farkıyla seçildi.

3 kez parti değiştiren ve son olarak AKP'ye geçen Gökçek 2004 yerel seçimlerinde 3. kez, 2009'da 4. kez, 2014'te 5. kez seçildi.

Hakkında açılan çeşitli davalarda: yayın yoluyla hakaretten, kişilik haklarına saldırıdan şahsiyeti ağır şekilde zedelemekten, manevi saldırıdan birçok kez mahkûm oldu.

Gökçek, dönüşüm faaliyetlerinin devam ettiği Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa bölgelerinde "özellikle muhafazakâr ailelerin tercih edeceği" konutlar inşa edileceğini söyledi. Mimarlar Odası da, Gökçek'in açıkladığı projeyle "aleni bir şekilde nefret suçu işlediğini ve toplumu ikiye bölmeye çalıştığını" öne sürdü...

"Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getirilecek?" haberi, 22 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getirilecek? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan mı getirilecek? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Otomotiv Haberleri