Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerce TL var!

Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerce TL var!

Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerc... TBMM Başkanlığı, vatandaşlığı iade edilen ve Malezya’ya büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı’ya başvurusu üzerine milletvekilliğinin düşürüldüğü 16 Mayıs 1999 tarihinden FP’nin kapatıldığı 22 Haziran 2001’e...

TBMM Başkanlığı, vatandaşlığı iade edilen ve Malezya’ya büyükelçi olarak atanan Merve Kavakçı’ya başvurusu üzerine milletvekilliğinin düşürüldüğü 16 Mayıs 1999 tarihinden FP’nin kapatıldığı 22 Haziran 2001’e kadar olan vekil maaşı kadar tazminat ödenmesine karar verdi. Kavakçı’ya, 71 bin TL ödenecek. Kavakçı’nın bugüne kadarki sağlık harcamalarını belgelendirmesi durumunda TBMM’nin milyonlarca lira ödemesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

1999’DA ÇIKARILMIŞTI
Kavakçı, AKP hükümetinin vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin 13 Mayıs 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararını 26 Mayıs’ta yürürlükten kaldırılması üzerine TBMM Başkanlığı’na haklarının ödenmesi için başvurmuştu. TBMM Başkanlığı, Kavakçı’ya yapılacak ödemenin hangi yöntemle yapılacağı, faiz ödenip ödenmeyeceği konusunda hukuk müşavirliği ve Sayıştay’dan resmi görüş istemişti. Sayıştay geçen günlerde görüşünü TBMM’ye gönderdi. Kavakçı’ya milletvekilliğinden çıkarıldığı 16 Mayıs 1999’dan FP’nin kapatıldığı 22 Haziran 2001 tarihine kadar o dönem milletvekillerine ödenen maaş tutarı kadar ödeme yapılabileceğini bildirdi. Nazlı Ilıcak ve Bekir Sobacı’nın da aralarında bulunduğu bazı vekillerin FP’nin kapatılması nedeniyle yasaklı hale geldikleri, maaş alamadıklarına dikkat çeken Sayıştay, Kavakçı’ya 18 yıllık faiz ödemesinin mümkün olmadığını bildirdi. Faizin, SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve banka faizlerine mi göre ödeneceği konusunda bir tercihte bulunulamayacağını belirten Sayıştay, herhangi bir faiz yönteminin tercih edilmesi durumunda hak sahibinin başka bir faz sistemini isteyebileceğine dikkat çekerek, “Örneğin ''ben parayı bankaya yatıracaktım, banka faizi üzerinden hesaplanmalıydı’ itirazında bulunulabilir. Bugüne kadarki uygulamalarda tazminatlarda faizler ödenmedi, faiz ödemesi ancak mahkeme kararları doğrultusunda belirlenen yöntemle yapılabilir'' görüşünü bildirdi.

MİLYONLARCA LİRA ÖDENEBİLİR
TBMM Başkanlığı, Sayıştay’ın görüşü üzerine Kavakçı’ya verilecek miktarı, milletvekillerine o dönem verilen maaş üzerinden hesaplayarak 71 bin TL olarak belirledi. Tazminatın ödenmesi için Kavakçı’ya bildirim yapıldı. İlgili yasalara göre, milletvekillerinin sağlık harcamaları Meclis tarafından karşılanıyor. Kavakçı’nın bugüne kadar yaptığı sağlık harcamalarını belgeleyerek TBMM Başkanlığı’na başvurması durumunda milyonlarca lira ödeme yapılmasının gündeme gelebileceği kaydediliyor. Kavakçı, bu kararla birlikte milletvekilliği emeklisi de olabilecek. Kavakçı ve ailesi, vekillerin yararlandığı sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek, VIP salonlarını kullanabilecek. Kavakçı, ''eski milletvekili’ kartı ve Meclis’e giriş kartı alabilecek. Kavakçı Büyükelçi olarak atandığı için diplomatik pasaporta da hak kazanmıştı.

MEMURA ZAM TEKLİFİ TARTIŞMA YARATMIŞTI
AKP, Merve Kavakçı’ya bu tazminatı ödeme kararı alırken akıllara memurlarla hükümet arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geldi.

Merkez Bankası tarafından yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 9.46 olarak açıklanmıştı. Hükümet ile memurlar adına pazarlığa oturan Memur-Sen de yüzde 10+6 zam talebinde bulunmuştu. Hükümet ise bu talebe karşılık yüzde 3+3’lük bir teklifle karşılık vermişti.

"Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerce TL var!" haberi, 17 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerce TL var! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Memura para yok, Merve Kavakçı’ya on binlerce TL var! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri