Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya çalışıyor

Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya çalışıyor

Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya... Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de yeni sezona hızlı bir şekilde dönüş yapan 'Medya Mahallesi' programının ilk konuğu ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ oldu. Yanardağ, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından karşı...

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de yeni sezona hızlı bir şekilde dönüş yapan 'Medya Mahallesi' programının ilk konuğu ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ oldu. Yanardağ, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından karşı devrim sürecine dönüşen cadı avı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"CUMHURİYETÇİ SUBAYLARIN ÖNÜ KESİLDİ"

Bu darbe, Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile tasfiye edilen cumhuriyetçi subayların yerine atanan cemaatçi subaylar eliyle yapılmıştır. AKP iktidarı ve Gülen Cemaati, ordudaki Cumhuriyetçi Kemalist kadroları birlikte tasfiye ettiler. AKP, kendisine darbe düzenleyen subayları kendisi atadı.

DARBE 20 TEMMUZDA YAPILACAKTI; BAŞARILI OLURDU

Darbe planının sızması ve MİT'in haberdar olması üzerine erkene alındığını söyleyen Merdan Yanrdağ, "Eğer darbe planlandığı gibi 20 Temmuz'da yapılsaydı başarılı olacaktı. Erkene alınmasaydı, darbe girişimine katılmayan bazı unsurlarda darbeye katılacaktı" dedi.

CEMATİN A TAKIMI DARBEYE KATILMADI

Darbe girişimine katılan Fethullahçı subayların cemaatin TSK'daki kadrosu içinde 'B Takımı' olduğunu belirten Merdan Yanardağ, "A Takımı darbe girişimine katılmadı. O isimler hala TSK'da görevlerinin başında" diye konuştu.

"TEKBİRLE DEMOKRASİ GELMEZ"

Solun ve CHP tabanının sokakta olmadığı yönündeki eleştiriler üzerine Merdan Yanardağ, "Sokakta tekbir getirip teslim olmuş askerleri linç eden, kafasını kesen bir güruh var. Rabia ruhu ile direndiklerni söylüyorlar. Tekbirle demokrasi gelmez. Tekbirle ancak diktatörlük gelir, yeriat gelir, Taliban'ın Afganistan'ı ya da Pakistan olursunuz. CHP'lilerin sokağa çıkmama nedeni budur" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISI OLDUKÇA İSABETLİ"

Merdan Yanardağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbenin ardından yaptığı açıklamalrın çok isabetli olduğunu, hükümete yönelik bir uyarı olarak alınması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun, 'sorunşutrma cadı avına dönüşmemeli' şeklindeki uyarısının bu anlamda çok önemli olduğunu da söyledi.

"İKİNCİ BİR DARBE OLABİLİR"

AKP'nin başarısız darbe girişimini bir fırsat olarak kullanıp karşı devrim sürecine dönüştürmeye çalıştığına dikkat çeken Merdn Yanardağ, "İkinci bir darbe olabilir. Böyle bir tehlike var" diye uyardı.

"TOPÇU KIŞLASI MESAJI TESADÜF DEĞİL, BU İSLAMCILARIN 9 MART'IDIR"

Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki geceyarısı mitinginde Taksim Meydanı'na Topçu Kışlası yapılacağını açıklamasına değinen Merdan Yanardağ, "Bu tesadüf değil. Topçu Kışlası gerici 31 Mart ayaklanmasının sembolü. Bu darbe, AKP'ye karşı yapılmış bir darbe değil, cumhuriyete karşı yapılmış islamcı bir kalkışmadır" dedi.

"AKP DARBESİNE KARŞI UYARDIĞIMIZ İÇİN KAPATILDIK"

ABC Gazetesi'nin 'FETÖ'yü desteklemek' gerekçesi ile kapatılmasına da değinen Merdan Yanardağ, "Eğer bu darbe başarılı olsaydı beni kurşuna dizerlerdi. Ben yazdığım kitaplarla ve yazılarla, televizyon programlarıyla Gülen Cemaati'nin TSK içindeki yapılanmasını ilk kez deşifre eden gazetecilerden biriyim. Harbiyeden mezun olan teğmen ve üsteğmenlerin kılıçlarını Gülen'e hediye ettiklerini, bunların Özel İzmir Yamanlar Koleji'nin üst katında sergilendiğini 2006 yılında yazdım. Bizim cemaatle ne ilgimiz olabilir. Aslında bu onlar da çok iyi biliyor. Ancak biz, darbeye karşı çıkanları, AKP'ye destek vermek zorunda olmadıkları konusunda uyardığımız ve AKP darbesine dikkat çektiğimiz için sitemiz kapatıldı. Biz demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini yazdık. Bu başlatılan cadı avının da en büyük işaretidir" dedi.

"Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya çalışıyor" haberi, 20 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya çalışıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: AKP kendi darbesini yapmaya çalışıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Gündem Haberleri