Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerden kalifiye eleman seçmek

Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerden kalifiye eleman seçmek

Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerde... ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hayat TV'de Arif Koşar'ın sunduğu 'Ne Yapmalı Nasıl Yapmalı' programında Suriyelilere vatandaşlık konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Canlı yayınlanan proğrama Merdan Yanadradğ'ın...

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hayat TV'de Arif Koşar'ın sunduğu 'Ne Yapmalı Nasıl Yapmalı' programında Suriyelilere vatandaşlık konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Canlı yayınlanan proğrama Merdan Yanadradğ'ın yanısıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya ve Hayatın Sesi Televizyonu Haber Koordinatörü Ercüment Akdeniz de katıldı.

AKP'nin tartışmayı siyasi bağlamınndan koparmaya çalıştığına dikkat çeken Yanardağ, "Eğer bu tartışmayı bir insan hakları tartışması olarak yaparsak yanlış yaparız. Irkçılık, 'Suriyelilere vatandaşlık verilmesin' demek değil, 'aralarından kalifiye olanları seçeceğiz' demektir" diye konuştu.

İşte Merdan Yanardağ'ın çarpıcı açıklamaları:

"Biz eğer bir mültecilik sorununu tartışacaksak bunun düzlemi farklıdır. Ama Suriye meselesi siyasaldır. Dahası bir iç mesele haline gelmiştir ve bu konu mevcut iktidarın niteliği ve politikalarından ayrı olarak değerlendirilemez. Katar ve Suudi Arabistan'la birlikte, bir emperyalist projenin parçası olarak, bölge gericiliğine dayalı bir sünni eksen oluşturmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu proje ve emperyalist planlama yenilgiye uğramıştır. Hem yenileceksiniz hem dünyada Katar ve Suudi Arabistan dışında arkanızda neredeyse kimse kalmayacak, sonra da apar topar Rusya'dan özür dileyip İsrail'le arayı düzeltmeye çalışarak durumu ve iktidarınızı kurtamaya çalışacaksınız. Yok öyle bir şey. AKP iktidarı, gerçekte en zayıf dönemininden geçiyor. Gücünün zirvesinde olduğunun sanıldığı bu dönemde gerçek paradoksal olarak budur. Bu nedenle AKP ve Erdoğan yeni ittifaklarla iktidarının geleceğini garanti almak zorunda. AKP'nin eski politikasında ısrar etmesi halinde 1 yıl bile iktidarda kalaması mümkün değildir."

"FETRET DEVRİ YAŞANIYOR"

"Toplumun her kesimi ile çatışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Kürtlerle savaşıyor, Alevilerle kavga ediyor, laik ve cumhuriyetçi kesimleri aşağılıyor, gençlikle kavgalı, orduyla dalaştı, Suriye ile fiilen savaştı, Rusya ve İran ile savaşın eşiğine geldi. Hiç bir yerde tartışmalı bir sandık sonucuna dayalı olarak iktidar olamazsınız. Türkiye'de iktidarın meşruiyet sorunu var. Cumhuriyeti yıkıp bütün değerlerine savaş açan AKP, yeni bir rejim de kuramadı. Erdoğan, Rize konuşmasında bunu açıkça ilan etti. Türkiye, hukuku olmayan bir fetret döneminden geçiyor. Ülkenin cumhurbaşkanı bunu başlattı."

"BU BİR İNSAN HAKLARI TARTIŞMASI DEĞİLDİR"

"Suriye meselesi bir insan hakları tartışması değil, siyasal bir tartışmadır. Mesele bir insan hakları ya da mülteci sorunu tartışması ise burada bir uzlaşma sağlanır. Ama konu bu değil. Bu tartışma somut bir siyasal tartışmadır. Bölgenin yeniden yapılandırılmasına dair bir tartışmadır. Bu anlamda vatandaşlık tartışmasını ırkçılık diye nitelendirmek, çok erken bir değerlendirme olur. Eğer varsa bir ırkçı yaklaşım, ki var, ama sokaktaki insanın temel yaklaşımı garklıdır. Bizim görevimiz bunu engellemektir. CHP'nin "Suriyelilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmesini sağlama" yaklaşımı son derece doğrudur. CHP'yi bu noktada ırkçılıkla suçlamak doğru değil. CHP bir noktada eleştirilecekse, başta Suriye'deki bu operasyona yeterince karşı çıkmadığı için eleştirilmelidir."

SURİYELİLERİN EGE'DE BOĞULMASINA GÖZ YUMULDU

"Mülteciler konusu üzerinden Batı'ya şantaj yapmak için insan kaçakçılığına göz yumuldu. Suriyelilerin Ege sularında boğulmasına göz yumuldu. Merkel üzerinde etkili de oldu bu şantaj. Sonra bir geri kabul anlaşması ile insanlık dışı bir pazrlık yapıldı. Biz tartışmayı buradan kurmak zorundayız. Bir mazlumların sığınma hakkı ve yaşam hakkını tartışmıyoruz. Bu tartışma AKP'nin kurduğu bir tartışmadır ve AKP politikalarına hizmet eder. Bu ülkenin kalifiye elemanlara ihtiyacı yok. Bu çok çirkin bir tartışma. Eğer bu insani bir gerekçe ile yapılıyorsa, diplomasına, kalifiye olup olmamasına bakılmaz. Asıl ırkçılık budur. Ne yapacaksınız kalifiye olmayanları, geri mi göndereceksiniz?"

"Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerden kalifiye eleman seçmek" haberi, 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerden kalifiye eleman seçmek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: Asıl ırkçılık Suriyelilerden kalifiye eleman seçmek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri