Metal işçileri, patronlara karşı eylem planını açıkladı

Metal işçileri, patronlara karşı eylem planını açıkladı

Metal işçileri, patronlara karşı eylem planı... Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın MESS ile süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması ve 1 Aralık’ta uyuşmazlık tutanağı tutulması üzerine gelişmeleri...

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın MESS ile süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması ve 1 Aralık’ta uyuşmazlık tutanağı tutulması üzerine gelişmeleri değerlendirmek için toplanan Merkez Toplu Sözleşme Komisyonu, toplantıda yapılan değerlendirmeler ile ilgili eylem ve etkinlik planını açıkladı.

Komisyonun toplantıda, MESS’in teklifleri içerisinde yer alan başta 3 yıllık toplu sözleşme olmak üzere; ücret zam teklifi, sosyal haklar için verilen teklif ve kazanılmış hakları geriye götürmeyi amaçlayan teklifleri asla kabul etmeme kararı aldığı belirtildi.

Toplantıyla ilgili yapılan açıklama ile sendikanın eylem ve etkinlik planı şöyle:

MESS, metal işçilerinin insan onuruna yakışır yaşama ve çalışma koşullarına yönelik taleplerine karşı metal işçilerinin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmayı amaçladığı gibi, önerdiği komik oranda ücret zam teklifi ile metal işçilerini sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmek istemektedir. Biz ise, insanca düzeyde yaşayacak bir ücret istiyoruz. Emsal aldıkları enflasyonun işçilerin enflasyonu olmadığını defalarca söyledik bir kez daha belirtiyoruz.

MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırmakta olup sektörün karlılığı tartışılmaz durumdadır. Ancak, işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istemiyorlar.

Masada söyledik, bir kez daha açıkça söylüyoruz. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde, kazanılmış haklarımızı tartışma konusu etmedik, etmeyeceğiz. MESS’i uyarıyoruz, bu tekliflerinin kabul edilmesi söz konusu olamaz.

Bizler toplu sözleşme teklifimizi çok sayıda işçinin katıldığı kurullarımız aracılığıyla hazırladık. Teklifimiz, metal işçilerinin talepleridir. Uzun tartışmalar sonucu hazırlanmış bir tekliftir ve gerçekçidir.

Bize oran yüksek diyorlar. Biz de diyoruz ki, orana değil istediğimiz rakama bakın. Metal işçisi çok daha fazlasını hak etmektedir.

İşverenler, içinden geçtiğimiz olağanüstü koşullara güvenmesinler. Metal işçileri, fiili ve meşru haklarını, her koşul ve şartta kullanacaklardır. Bu konuda, metal işçilerin yaratıcılığını hatırlatmak isteriz.

İşverenlere geçtiğimiz dönem yaptığımız grevleri ve Metal Fırtınayı hatırlamak isteriz. Metal işçilerinin sabrını ölçmeye kalkmayın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Henüz vakit varken, metal işçilerinin haklı taleplerini yerine getirin.

Bütün değerlerin yaratıcısı olduğu halde, açlık ve yoksulluk sınırlarında yaşamaya mahkum edilen ve bu ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan işçiler ve emekçiler bu durumu hak etmiyorlar.

Gün sermayenin dayatmalarına karşı ayağa kalkma, sesini duyurma ve tepkimizi ortaya koyma günüdür.

MESS’e bağlı işyerlerindeki üyelerimiz, emeklerine ve geleceklerine sahip çıkacak ve tepkilerini Pazartesi gününden (11 Aralık 2017) itibaren işyerlerinde göstermeye devam edeceklerdir.

Merkez Toplu Sözleşme Komisyonumuz bu değerlendirmeler çerçevesinde aşağıdaki eylem ve etkinlikleri yapma kararı almıştır.

1- 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren işyerlerinde fazla mesailere kalınmayacaktır.

2- 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren (2 hafta süreyle) taleplerimizi içeren kokartlar takılacaktır.

3- 15 Aralık Cuma günü başlayarak, her hafta Cuma günleri vardiya girişlerinde servislerden inilerek toplu bir şekilde yürüyüşler yapılacaktır.

4- Önümüzdeki günlerde, MESS’e üye işyerlerinin bulunduğu bölgelerde kitlesel basın açıklamaları yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen eylem ve etkinlikler yanında, günlük gelişmeler dikkate alınarak, zamanı ve şekli Genel Yürütme Kurulumuz tarafından belirlenecek eylem ve etkinlikler yapılacaktır.


 


 

"Metal işçileri, patronlara karşı eylem planını açıkladı" haberi, 09 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Metal işçileri, patronlara karşı eylem planını açıkladı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metal işçileri, patronlara karşı eylem planını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Ekonomi Haberleri