Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Görev verilirse...

Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Görev verilirse...

Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı... İzmir’de yaptığı konuşmada 2019'da cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Metin Feyzioğlu, ''Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek şımarıklıktır'' dedi.Türkiye...

İzmir’de yaptığı konuşmada 2019'da cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Metin Feyzioğlu, ''Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek şımarıklıktır'' dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr.  Metin Feyzioğlu, Karşıyaka Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen 'Hukuk ve Demokrasi' konulu konferansta konuştu.

Feyzioğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

'CUMHURİYET HİÇBİR ZAMAN MİLLETİN DEĞERLERİYLE ÇATIŞMADI'
''Cumhuriyet hiçbir zaman milletin değerleriyle çatışmadı. Mustafa Kemal Atatürk milletin dini değerleriyle çatışacak bir çalışma yapmadı, vatandaşları hurafelerin zincirinden kurtardı. İnananlar bilim öğrenip İslam dinine daha hayran oldu. Dünyayı bilimle kavramayanın, yaradanın mucizesini saygıyla karşılaması mümkün değil. Cumhuriyet yaradana sevgiyle bağlanmanın önemini ortaya çıkardı.

'SOSYAL DEVLET YÖNÜMÜZ ZAYIF'
Osmanlının büyüklüğü bilimde ve sanatta zamanın en ilerisini yakalamış olmasından geliyordu. Çöküşü ise her şeyin ordudan medet umulmasıyla başladı. Oysa her şey hukukta ve eğitimde başlıyordu. Hukukun üstünlüğü, farklı cinsiyetlerden ya da mezheplerden gelen herkesin bu vatan için bir olması ile sağlanacak. Hukuka güven zedelenirse vatandaş vatandaşlığını sorgular. Hukuk ve adalet ülkenin temelidir. Hukuk sadece gücü olanın lehine karar verirse o ülke temellerinden çatırdar. Nesiller kutuplaşır. Bu süreç millet olmayı zedeler. Ne iddia edildiği gibi battık ne de birilerinin dediği gibi dünya bize imrenerek bakıyor. İkisi de değil. Birbirimizle kucaklaşacağız. Sadece fikri paylaşmak değil değiştirmek, geliştirmek önemlidir. İlkelere sarılırız fikirleri ise geliştiririz. Anayasada yazmasına rağmen sosyal devlet yönümüz zayıf. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir. Her siyasi partiye oy veren kitlede çoğunluğun yüreği bu vatan için çarpıyor. Kalp kırarak yol yapılmaz. 

'CUMHURBAŞKANI SİYASİ PARTİYE MENSUP OLMAMALI'
Cumhurbaşkanlığı makamı benim için çok yüce. Ben o makamdaki kişinin bir siyasi partiye mensup olmasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı. Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz.

'KİMYASAL HADIMA KARŞIYIM'
Ben geri dönüşü olmayan her cezaya karşıyım. Çünkü yargının yanlış karar verdiği anlaşıldığında bir insanı fiziksel olarak bir mahrumiyete bırakmış olacaksınız. İdama da kesinlikle karşıyım. Siyasetçiler cinsel istismar ve şiddet vakası ortaya çıktığında gündem boşsa ''cezaları arttıralım’ diyor çünkü en kolayı bu. Erkek ve kız çocuklarının eşit olduğu bilincini daha küçükken verilmesi gerekir. Bu ülkede ''Asansörde kadın ile erkek birlikte çıkarsa zina olur’ diyen bir adamın kafasını anlamak mümkün değil. Başka bir dünyada yaşıyorlar. Ceza sadece bir sonuçtur. Eğitim ile bunların önüne geçilir. Kimyasal hadımın geri dönüşü varsa olabilir aksi taktirde karşıyım.

"Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Görev verilirse..." haberi, 03 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Görev verilirse... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Metin Feyzioğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması: Görev verilirse... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  2. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  3. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  4. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  5. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  6. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  7. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  8. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  9. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  10. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  11. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  12. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  13. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  14. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  15. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  16. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  17. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  18. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  19. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  20. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
Gündem Haberleri