MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti

MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti

MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP destekli mahkeme kararları ile sürekli önü kesilen MHP kongresi bugün Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde toplandı.MHP kurultayından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çağrı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AKP destekli mahkeme kararları ile sürekli önü kesilen MHP kongresi bugün Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde toplandı.

MHP kurultayından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çağrı Heyeti'nin topladığı ve MHP Genel Merkezi'ni yasadışı ilan ettiği MHP Tüzük Kurultayı Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi. Salt çoğunluk bulundu, imza atan delege sayısı kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştı. Çağrı heyeti notere beyan için atılan imzaların toplamının 752'ye ulaştığını açıkladı. Ankara 13. Noterliği konuyla ilgili “MHP Kurultayı için 657 imza aldık. Kontrol amaçlı sayım sürüyor. Tasdik işlemi Pazartesi günü yapılacak'' dedi.

MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynaklar ise 495 imza toplandığını savundu. Divan Başkanlığı için Meral Akşener'in desteklediği Musavvat Dervişoğlu ile Sinan Oğan'ın desteklediği Hasan Hüseyin Türkoğlu aday oldu. Dervişoğlu 456, Türkoğlu 170 delegeden imza aldı. Bir süre sonra adaylar uzlaştı ve Dervişoğlu tek aday olarak Divan Başkanı oldu. Kurultayda tüzüğün 13. maddesinde değişiklik yapılması teklifi kabul edildi.

DİVAN BAŞKANI SEÇİMİNDE ANLAŞMAZLIK

Kurultay için 752 delegenin imzasının toplanmasının ardından Divan Kurulu oluşturulması için harekete geçildi. Meral Akşener'i destekleyen Müsavvat Dervişoğlu 400 imza ile Divan Başkanlığı'na aday gösterilirken, Sinan Oğan'ı destekleyen Hasan Hüseyin Türkoğlu da 100 imza ile aday gösterildi. Salondaki delegeler 'Tek liste' diye slogan atınca Türkoğlu'nun adaylığını çekmesi için görüşmeler yapılmaya başlandı.

4 ADAY EL ELE SAHNEYE ÇIKTI

Salondaki delegelerin ortak liste çağrıları üzerine 4 genel başkanı adayı Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ el ele sahneye çıkarak delegeleri selamladılar.

?DİVAN BAŞKANLIĞINA TEK ADAY

Yapılan görüşmelerin ardından Musavat Dervişoğlu Divan başkanlığı için tek aday olarak belirlendi.

MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı 6. Olağanüstü Büyük Kongre'de, Musavvat Dervişoğlu, divan başkanlığına seçildi. Divan üyeliklerine ise Halil Aydoğdu, Dursun Ataş, Nesrin Ünal ve Kürşat Ergün getirildi.

İMZA SAYISINA GENEL MERKEZDEN İTİRAZ

Çağrı Heyeti'nin yaptığı açıklamada NOTER onaylı 752 delegenin imza verdiğini duyurdu.

MHP Genel Merkezi ise imza sayısının 495'te kaldığını iddia etti. 

Kurultayda tüzüğün 13. maddesinde değişiklik yapılması teklifi kabul edildi.

GÜNGÖR'E İADE-İ İTİBAR

Kurultayda 14 değişiklik önergesi verildi. 2001 yılında partiden ihraç edilen, 2014 yılında yaşamını yitiren eski Milletvekili Ali Güngör için de iade-i itibar kararı çıktı. 

ANKARA 13. NOTERLİĞİ: ŞU ANA KADAR 657 İMZA ALDIK

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından bu kez de Ankara 13. Noterliği duyuruda bulunarak son rakamı verdi. Noterlik, "MHP Kurultayı için 659 imza aldık. Kontrol amaçlı sayım sürüyor. Tasdik işlemi Pazartesi günü yapılacak" dedi.

KURULTAY İÇİN 10 TEMMUZ KARARI...

Kurultay'da Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena SporSalonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi.

 Kongrede Musavvat Dervişoğlu, değiştirilmesi istenen tüzük maddelerini okudu. 14 değişiklik önergesi verildi. 

'DİVANDA ÜÇ ARKADAŞIMIZ VAR Kİ...'

 Divan Başkanlığı'na seçilen Musavvat Dervişoğlu,  "Az önce bir tartışma yaşanmış gibi algılanmış olabilir. Elbette sabahın erken saatlerinde buraya geldiniz. Salonun fiziki şartlarını görüyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Elbette siz bu kadar sabretmişken, bizden de sabır ve feragat istediniz, biz de ona uyduk ancak bu divan çok özel bir divan. Bu divanda bulunan arkadaşlarımın üç tanesi var ki hakikaten yerleri doldurulamayacak nitelikleri taşıyor" dedi. Divan üyelerimizin biri Söğüt Belediye Başkanı, Söğüt kuruluş demektir." diyen Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Polatlı Belediye Başkanımız Mürsel Bey vardı, Polatlı kurtuluş demektir. Ve bize bir emanet, bizim bu divanda sadece adımız var, başbuğumuz, cennet mekan Alparslan Türkeş'in Pınarbaşı Belediye Başkanı bu divanın üyesi. Şimdi ben bu divanda kurtuluşun sembolü olan Mürsel Bey'i varsayarak, yüksek müsaadelerinizle gündeme geçmek istiyorum. Musavvat Dervişoğlu'nun açılış konuşmasının ardından, MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI
MHP'de tüzük kurultayının yapılacağı salona delege olmadığı için izin vermeyen polisle partililer arasında arbede yaşandı.

MHP'de mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinin belirlediği tüzük kurultayının yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde sabahın erken saatlerinden itibaren delegeler toplanmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra otele girmek isteyen partililer ve polisler arasında sık sık tartışma yaşandı. Delege olmayanları arama noktasından geçirmeyen polisler, başkasına ait kimliklerle otele girmek isteyenleri fark edince geri çevirdi. Kendini polis olarak tanıtan bir kişinin salona girmek için girmekte ısrar eden partililer arasında izdiham yaşandı ve arbede çıktı.

SALONA İLK GİDEN ÖZDAĞ OLDU

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

AKŞENER SOLONA GİRDİ ALKIŞ KOPTU

Ankara'daki Büyük Anadolu Oteli'nde başlayan Kurultay'ta Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener'in salona girmesi ile alkışlar koptu. Akşener salona gelen diğer genel başkan adaylarının elini sıktı. Akşener diğer genel başkan adayları ile birlikte fotoğraf verirken, adaylar aynı yerde oturdu.

mhp.jpg

'MERAL BAŞBAKAN' SLOGANLARI ATILDI
Meral Akşener ise salona 'Meral Başbakan', 'Durma ilerle bozkurtların seninle' sloganları eşliğinde giriş yaptı.

cltmpqtwmaaqwdg.jpg

NOTER HUZURUNDA KAYIT YAPILIYOR

MHP'de delegeler salona alınmadan önce noter huzurunda kayıt yaptırıyor. Sadece bir noter görevli olduğu için delegelerin salona girişi uzun süre alacak gibi görünüyor.

GENEL BAŞKAN ADAYI SAZAK YOK

Genel Başkan adaylarından Süleyman Sazak kongrenin yapılacağı salona gelmedi. Sazak’ın gelişmeleri ofisinden izleyeceği belirtildi.

Kongre için hazırlanan iki salonun birinde sadece delegeler ve basın mensupları olacak. Diğer salonda ise partililer dev ekrandan gelişmeleri takip edecek.

KORAY AYDIN: BAŞBAKAN SEÇECEĞİZ

Trafik tamamen kilitlenmiş durumda, 5 km kuyruk, Demokrasi şöleni yaşanıyor. Geleceğe dair umutlar yeşeriyor.Herkes yan yana oturuyor. Genel Merkez'den ayrı kongre yapmayı sinremiyoruz, ancak başka yol kalmadı. Demokratik yoldan hak ararken hukukun ne kadar gerekli olduğunu gördük. AB yasalarını sorgularken hep siyasi parti kanunu için neden değişiklik istemiyorlar diye düşünüyordum. Siyasi parti kanunun değişmesi gerekir. Genel Başkan kim olursa olsun başbabakan olacak ona inanıyorum. Havada iktidar kokusu var onu alıyorum. Bunu 99 seçimlerinde de almıştım. Diktatoryal rejime doğru evrilen ülkede, hak arayışının önemi gördük. 10 Temmuz'daki demokrasi şölenine katılacağız. 4 aday bugünlere getirdik. Her şeyde aynı düşünemeyiz. 'Güç birliği ancak, 3. turda gündeme gelebilir, onda da en şanslı olarak kendimi görüyorum.'

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

MHP kurultayında delege sayısı şu anda 595'i geçti. Böylece salt çoğunluk sağlanmış oldu. Kurultay'da salt çoğunluğun sağlanması ardından delege sayısının 752'ye ulaştığı ve hala kuyruk olduğu bildirildi!

TÜM ÖNERGELER KABUL EDİLDİ

MHP'li muhaliflerin tüzük kurultayındaki tüm önergeleri oy çokluğuyla kabul edildi
 

"MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti" haberi, 19 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP kurultayında tüzüğün 13. maddesi değişti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri