MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor

MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor

MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada karar çıktı. Mahkemenin bu kararı son dönemde Saray ve AKP'nin güdümüne giren Bahçeli kadar,...

MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada karar çıktı. Mahkemenin bu kararı son dönemde Saray ve AKP'nin güdümüne giren Bahçeli kadar, Erdoğan ve AKP iktidarı için de istenmeyen bir karar oldu.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, geçtiğimzi günlerde yaptığı açıklamada Erdoğan'a seslenerek "Eğer yargıya bir müdahale olursa 25bin kişiyle Beştepe'ye yürürüm esajı göndermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kararı doğru bulmadıklarını söyledi ve üst mahkemeye gideceklerini söyledi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesindeki davaya taraflar dışında kimsenin alınmamasına karar verildi. Kararın ardından izleyiciler ve güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik oldu.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kararı doğru bulmadığını ifade etti. Kararı, Yargıtay'a götüreceklerini ve temyiz isteyeceklerini söyledi.

Yalçın, ''MHP Genel Merkezi'nin yapacağı iş, bundan sonraki süreçte bir üst mahkeme üzerinden, yine çözümü yargıda aramak süreciyle başvurusunu yapacak. MHP Genel Merkezi bu kararı alırken karar partinin en yüksek organında alındı. Bu organlar, büyük kongrelerde ortaya çıkarlar. Ocak ayı itibariyle MYK bu yılın sonunda ilçe ve il kongrelerini başlatmak suretiyle olağan kongreyi ön gördü. Sulh Hukuk Mahkemesi bunu dikkate almadı, bu görmezden gelindi. Buna hayret etmemek mümkün değil. Farklı arkadaşlarımız için ise yorum yapmaya gerek yok. Onlar farklı görüşler beyan etmek suretiyle, adeta partiye zarar verircesine bir çaba içinde olmaları da çok üzücü'' dedi. 

SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA
MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan karara ilişkin, "Bundan sonra yapılacak işlem bellidir. İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacağız. Temyiz bu kararın uygulanmasını harekete geçilmesini engellemiyor. Genel merkez temyize de gidebilir ancak bu, kurultay sürecini kesintiye uğratmaz. Birleşmeler zannediyorum ikinci, üçüncü turda olacak. Üçüncü turda en çok oyu alan kazanacaktır. Birleşmeler muhakkak olacaktır. Biz kendimize ülkücü harekete güveniyoruz. Allah nasip ederse, kurultaydan başarı ile çıkacağımızı düşünüyoruz. Devlet abinin bütün adayları çağırıp bir danışma mekanizması yapmasını bekliyoruz. Kurultayımızda asla bir kavga olamayacaktır. İktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" diye konuştu. 

MERAL AKŞENER, BÜYÜK HARFLERLE "ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR" YAZDI 
Başkan adaylarından Meral Akşener ise Twitter aracığıyla yaptığı açıklamada büyük harflerle, "Adalet mülkün temelidir" diye yazdı. 

MUHALİFLER 5 ŞUBAT'TA YARGIYA GİTTİ 
MHP’de muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı'' olarak yer almıştı.

"MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor" haberi, 08 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP mahkeme kararıyla kurultaya gidiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri