MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veririz, Erdoğan’a vermeyiz

MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veririz, Erdoğan’a vermeyiz

MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veri... MHP'nin 12. Olağan Kurultayı’nda, tek aday olarak giren Devlet Bahçeli 9'uncu kez genel başkan seçilirken, parti içerisinde AKP ile ittifak konusunda hiç bilinmeyen bir eğilim de ortaya çıktı. Kurultay, AKP ile ittifak içindeki...

MHP'nin 12. Olağan Kurultayı’nda, tek aday olarak giren Devlet Bahçeli 9'uncu kez genel başkan seçilirken, parti içerisinde AKP ile ittifak konusunda hiç bilinmeyen bir eğilim de ortaya çıktı. Kurultay, AKP ile ittifak içindeki kendi partisine oy verip cumhurbaşkanı adayı olarak Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecek MHP’li bir seçmen grubnunu da ortaya koymuş oldu.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, ''İttifak tavanda var, tabanda yok'' sözlerinin yarattığı gerilimin altında toplanan kurultay öncesinde tüm yorumlar, ittifakın AKP kanadında fire vereceği üzerine yapılmıştı. MHP içinde fire beklentisi ise bugüne kadar bu kadar açık dile getirilmemişti. Çünkü AKP ile ittifaka parti içinde karşı çıkanlar, Meral Akşener’le birlikte partiden ayrılıp kendi partilerini kurmuşlardı.

Bu ayrılık sonrası, MHP seçmeni homojen hale dönüşmüş, tabanı tavanı bir ve aynı hareket eden bir yapıya evrilmişti. Tavanın, ''Erdoğan’a oy vereceğiz'' kararı taban için emir sayılacaktı. MHP’den bir tek bile fire imkânsızdı.

'BİZDE TABAN YOKTUR'
Ancak birdenbire taban-tavan tartışması AKP’lileri de rahatsız edecek şekilde ifade edildi. Devlet Bahçeli de bunu fark ettiği için AKP’yi de ürkütebilecek bu tartışmayı daha baştan sona erdirmek istercesine, ''Tabanda ittifak yok sözlerini elimizin tersiyle iteceğiz. Çünkü bizde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır'' demek durumunda kaldı.

Kurultay aslında AKP’de kuşku yaratmama adına ortağa güven verici görüntülerle başladı. Kurultay Divanı oluştuktan sonra gündemin ilk maddesi olarak gelen mesajlar okundu. Divan Başkanı Semih Yalçın, ''Bu mesajlar arasında bir tanesi önemli'' diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelen mesajı okudu. Böylece kurultay Erdoğan’ın mesajıyla başlamamış oldu. Salondan, MHP’nin de resmi cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan’ın mesajına, ne çok coşkulu ne de çok düşük denemeyecek ortalama bir alkış geldi. Bahçeli’nin konuşmasının sonuna doğru Erdoğan’ın adaylığını destekleyecekleri açıklaması da salondan aynı tonda karşılık gördü. Erdoğan’a yönelik salondaki MHP’lilerin tutumunun partililer arasındaki bir eğilimin işaretini verdiğini bir süre sonra anlaşıldı.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, Ankara dışından gelmiş çok sayıda partili, doğruladıkları bu eğilimi şöyle ifade etti:

''Erdoğan’a yönelik salondaki MHP’lilerin tutumunun partililer arasındaki bir eğilimin işaretini verdiğini bir süre sonra anladık. Üstelik bu, bir süredir varolan ancak neredeyse yüksek sesle konuşulmasına izin verilmeyen, sır gibi tutulan bir eğilimin işaretiydi. Bu eğilim, bazı MHP’liler tarafından, 'Bizimle ittifak nedeniyle bazı AKP’lilerin seçimde oy vermeyecekleri çok yazılıp çiziliyor. Ama bizim partimizde de aynı durum yaşanıyor.''

MHP İÇİN ZORLU SÜREÇ
MHP içinde, ''Kendi partimize oy veririz, cumhurbaşkanı adayına vermeyiz'' eğiliminin azımsanmayacak kadar yaygın olduğu da belirtiliyor. MHP yönetiminin bunun farkında olduğu da bir başka gerçek. O nedenle hem AKP, hem de MHP yönetimlerini seçime kadar olan süreçte Erdoğan’a mesafeli seçmeni ikna yöntemlerini bulmak gibi zorlu bir sürecin beklediği değerlendirmeleri yapılıyor.

"MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veririz, Erdoğan’a vermeyiz" haberi, 19 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veririz, Erdoğan’a vermeyiz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MHP tabanından rahatsızlık: İttifaka oy veririz, Erdoğan’a vermeyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  2. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  3. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  4. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  5. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  6. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  7. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  8. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  9. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  10. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  11. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  12. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  13. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  14. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  15. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  16. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  17. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  18. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  19. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  20. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
Gündem Haberleri