Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu!

Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu!

Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu! MARDİN'in Midyat İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan polis memuru, bugün tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Saldırıda şehit olan...

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan polis memuru, bugün tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Saldırıda şehit olan polis sayısı da 3'e yükseldi.

Midyat'da dün PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü minibüsle düzenlediği saldırıda kadın polisler Nezife Özsoy ve Şerife Özden Kalmış şehit olurken, Fahrettin Ekici, 61 yaşındaki Bekir Sayan eşi Hayriye Sayan hayatlarını kaybetti, aralarında sivillerin de bulunduğu 51 kişi de yaralandı.

Yaralılar arasında durumu ağır olan ve hastanede tedavi altına alınan bir polis memuru, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

090620161320553544769_3.jpgOsmaniye'ye şehit ateşi düştü

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan terör saldırısında ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Ökkeş Özdemir'in Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Çağşak Köyü'nde oturan aileye acı haberi İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz ve askeri yetkililer verdi. Anne Meryem ile minibüs şoförü baba Muzaffer Özdemir, oğullarının şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Ökkeş Özdemir'in şehit olduğunu duyan yakınları, komşuları ve köylüler de eve akın etti. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 4 çocuk babası Muzaffer Özdemir, gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti.

"CAN VERİR CAN ALIRIZ"

Ayşenur ile evli 8 aylık Alptuğ adında bir çocuk babası olan Ökkeş Özdemir'in 2 yıldır Mardin'de görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin sosyal medya hesabında bir arkadaşıyla Türk bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafına yazdığı "Kim demiş hilal bıyıklılar eskide kalmış! Devlet ferman versin can da veririz, can da alırız" notu, okuyanları duygulandırdı.

ŞEHİT EŞİ: YAVRUMUN BOYNUNU BÜKÜK BIRAKTINIZ

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve bugün tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olan polis memuru Ökkeş Özdemir, için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, polisler ile şehidin yakınları katıldı.

Şehit polis memuru Ökkeş Özdemir'in eşi Ayşenur ile 8 aylık oğlu Alp Tuğra Özdemir tören alanına güçlükle getirilirken, şehidin eşinin feryatları yürek dağladı. Kucağındaki çocuğunu öperek, gözyaşlarına boğulan şehit eşi Özdemir, "Allah'ım bu nasıl bir acı, nasıl dayanırım. Aşkım beni bırakıp nerelere gittin" diyerek feryat etti.
Şehit polis memuru Özdemir'in cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. 4 Temmuz 2013 yılında Doğu görevi kapsamında Mardin'e atandığı belirtilen şehit Özdemir'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliği'nde görevli olduğu belirtildi. Şehit Özdemir için duaların okunmasının ardından eşi Ayşenur Özdemir, eşinin tabutuna sarıldı. 8 aylık çocuğu Alp Tuğra'nın da götürüldüğü tabut başında Ayşenur Özdemir, "Ben sensiz ne yaparım. Aşkım, meleğim, gitti canımın canı aşkım. Meleğim götürecekler seni" dedi.

Güçlükle tabut başından uzaklaştırılan Ayşenur Özdemir, eşinin tabutu götürülürken de, "Allah belanızı versin. Allah sizi kahretsin. Nasıl kıydınız. Yavrumun boynunu bükük bıraktınız. Allah'ta sizin boynunuzu büksün. Götürmeyin, aşkım ben ne yaparım sensiz. Aşkım dayanamam buna aşkım. Aşkım sen bizi nasıl bıraktın, oğlunu nasıl bıraktın. Aşkım nasıl bıraktın bizi. Nasıl dayanırım bu acıya Allah'ım. Dayanamam Allah'ım. Allah'ım dayanma gücü ver. Allah'ım sabır ver. Ben onsuz yaşayamam. Aşkımı götürüyorlar. Göstermediniz onu bana, ne vardı gösterseydiniz" diyerek feryat etti. Şehit eşinin sözleri üzerine törene katılanlar gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.
 

"Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu!" haberi, 09 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Midyat saldırısında bir polis daha şehit oldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  2. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  3. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  4. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  5. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  6. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  7. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  8. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  9. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  10. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  11. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  12. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  14. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  15. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  16. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  17. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  18. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  19. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  20. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Gündem Haberleri