Milletvekilliği için son gün... İstifalar geliyor

Milletvekilliği için son gün... İstifalar geliyor

Milletvekilliği için son gün... İstifalar ge... 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifaların bugün son günüydü. Aday adayı olmak isteyenlerin istifa başvuruları saat 17.00'de son buldu. Ankara'dan üst düzey ilk istifa TRT'den gelirken, Emniyet Genel...

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için istifaların bugün son günüydü. Aday adayı olmak isteyenlerin istifa başvuruları saat 17.00'de son buldu. Ankara'dan üst düzey ilk istifa TRT'den gelirken, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da istifasını veren isimler arasında yer aldı. 

İSTİFA SÜRESİ DOLDU
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifasına ilişkin dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na sundu.

SGK BAŞKANI
SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı AKP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2.5 yıldır SGK'nın başında olan Dr. Bağlı'nın, Gaziantep veya Şanlıurfa'dan aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. 

BURDUR VALİSİ
Bağlı'nın yanı sıra bir istifa haberi de Burdur'dan geldi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz da milletvekili aday adaylığı için istifa etti. n akşam görevinden istifa eden Yılmaz'ın bugün AKP Manisa milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Öte yandan Vali Yılmaz’ın bugün saat 16.00'da valilikte düzenlenecek olan uğurlama töreninin ardından Burdur’dan ayrılması bekleniyor.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da bugün milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceği bildirildi. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün AKP İl Başkanlığı'nda belediye başkanlığında istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığını açıklayacak. Başkan Yağcı, istifa dilekçesini basın toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vereceği belirtildi.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI
Posta'nın haberine göre, bir istifa haberi de İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den geldi. AKP İstanbul Milletvekilliği için istifa eden Demir'in saat 14.00'te istifasını sunacağı öğrenildi. 

SAMSUN BELEDİYE BAŞKANI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, milletvekilliği aday adaylığı için bugün görevinden istifa ettiği öğrenildi. Yılmaz, AKP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında istifa kararını açıkladı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Genel merkezimiz beni arayarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmam için teklifte bulundu. Teklifi kabul ettim. Bugün aday adaylığı müracaatının son günü. 19 senedir sürdürdüğüm belediye başkanlığı görevini bu akşam sonlandırmak durumundayım. Bundan sonra nasip olursa parlamentoda partime hizmet edeceğim'' diye konuştu. Yılmaz yaptığı açıklama sonrasında aday adaylığı başvurusunu yaptı.

KONYA BELEDİYE BAŞKANI
Bir istifa haberi de Konya'dan geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. 14 yıldan bu yana Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten AKP'li Tahir Akyürek, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AKP Konya Milletvekilliği aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa etti. 

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AKP'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. TRT'den ayrıca 1.Hukuk Müşaviri Maruf Okuyan'ın istifa ederek memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olarak başvurduğu öğrenildi. Okuyan, daha önce AKP Bingöl İl Başkanlığı da yapmıştı.

DİĞER İSTİFALAR İSE ŞÖYLE
AKP - İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici 24 Haziran tarihinde yapılacak olan 27.dönem milletvekilliği genel seçimlerinde aday adaylık başvurusu yapabilmek için görevinden istifa etti. kici'nin görevinden istifa etmesinin ardından 27 Nisan Cuma günü AKPNevşehir milletvekilliği aday adaylığı için müracaat edeceği öğrenildi.
AKP - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Atilla Ödünç, milletvekili aday adaylığı için meclisten istifa etti.
AKP - Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
AKP - İnegöl Belediyesi AKP Meclis üyesi Mehmet Yurttutan, milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliğinden istifa etti.
CHP -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.
MHP - Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan'ın 27. Dönem Milletvekilli  aday adayı olmak için İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.
MHP - Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
İyi PARTİ - Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

"Milletvekilliği için son gün... İstifalar geliyor" haberi, 26 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Milletvekilliği için son gün... İstifalar geliyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milletvekilliği için son gün... İstifalar geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri