Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık'

Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık'

Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde T... AKP Eskişehir Tepebaşı merkez İlçe 4'üncü Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada eğitimde değişimin her dönemde olduğunu...

AKP Eskişehir Tepebaşı merkez İlçe 4'üncü Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 

Kongreye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada eğitimde değişimin her dönemde olduğunu söyledi. Bunun da ihtiyaçtan kaynaklandığını ifade eden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitimin amacı toplumun refah süresine katkıda bulunmaktır. Türkiye milli geliriyle dünyada 16. Sırada. Bizim doğalgazımız, petrolümüz, elmas madenimiz yok. Ama elmastan değerli eğitimimiz var.  Biz Nabi beye çok şey borçluyuz. Milli geliri arttırdık. Bunu eğitime borçluyuz. Kaliteli eğitimin birçok unsuru var. Bu kardeşiniz ilkokulda 70 kişilik sınıflarda okudu."

'3 ÖĞRETMENDEN 2'Sİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ATANDI'

Hükümetleri döneminde 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini, şu anki her 3 öğretmenden 2'sinin kendi dönemlerinde atandığını söyleyen bakan Yılmaz şöyle konuştu:

"Her şeyi yaptık demiyoruz ama inanın çok şey yaptık. Yaptığımız o şeylerden birisi de eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık. Bütçemizin yüzde 20'sini eğitime ayırıyoruz. Dolayısıyla bu dönemde Türkiye'nin önceliği eğitimdir desek doğru söylemiş olur muyuz? oluruz. Biz geldik, kaliteli eğitimi sağlamak için derslik başına düşen öğrenci sayısını 36'dan 24'e düşürdük. 645 binin üzerinde derslik var ve 270 bin derslik yaptık bizim dönemimizde. Bir başka konu ise, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması lazım. Bizim geldiğimizde 28'di, şimdi ise 17'ye düştü. En fazla yatırımı öğretmene yaptık. 580 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik ve Cumhuriyet tarihinde en çok atamayı yapan bakan da Nabi Avcıdır. Allah razı olsun. Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. İnşallah Türkiye büyüdükçe, milli geliri artınca, öğretmenlerimize milli gelirden verdiğimiz payı da arttıracağız. Çünkü biz biliyoruz ki, eğitimin kilit taşı öğretmendir. Her şeyiniz olsun, öğretmen olmazsa ders yapılmaz. Hiçbir şeyiniz yok, öğretmeniniz varsa ders yapılır. "
Bakan İsmet Yılmaz, okul öncesi eğitime önem verdiklerini, pilot bölge seçilen okullarda İngilizce eğitim verileceğini, başarı olunması halinde bunu tüm okullara yayacaklarını söyledi. Yılmaz, ikili eğiti sisteminin de 2019'a kadar son erdirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hazırladıkları eğitim müfredatının çağdaş olduğunu ifade eden Yılmaz, "Noksanlığımız varsa düzeltmeye hazırız. Ancak bazen haksız yere eleştiriyorlar. Bizime ilgisi olmayan, müfredatta bulunmayanları bizimmiş gibi sosyal medyada paylaşıyorlar" dedi.

"Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık'" haberi, 24 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanı yine 'uçtu': 'Eğitimde Türkiye'ye çağ atlattık' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  2. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  3. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  4. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  5. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  6. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  7. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  8. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  9. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  10. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  11. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  12. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  13. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  14. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  15. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  16. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  17. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  18. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  19. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  20. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
Eğitim Haberleri