Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ... Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı. Kılavuzla birlikte atama başvuru tarihleri de duyuruldu. Peki, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına...

Millî Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin başvuru şartlarının yer aldığı kılavuz yayımlandı. Başvurular 3-6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

Bu kapsamda, başvuru yapabilmek için okul ve kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının memur ve sözleşmeli personel kapsamında öğretmen olarak görev yapmış olmak, adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmak, mecburi çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacaklar bakımından, ilgili mevzuatına göre mecburi çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak gerekiyor.

Öğretmen ihtiyacının adaylık süresi dâhil en az dört yıl öğretmenlik yapmış olanlardan karşılanamaması durumunda bu süre dikkate alınmaksızın diğer şartlara göre, bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması hâlinde ilk atama kanalıyla karşılanabilecek.

Öğretmen ihtiyacı, ilk olarak proje okulunun bulunduğu ildeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılarak karşılanacak.

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINACAK

Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak.

Başvuruda bulunanlar; Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı ve benzeri bilgilerini başvuruda bulunmadan önce MEBBİS e- Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, İlçe ve İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden talep edecek.

Başvuruda bulunanlar, en fazla10 eğitim kurumunu tercih edebilecek
Başvuru şartlarını taşıyan adayların tercihlerine açılacak eğitim kurumları, öğretmenlerin mecburi çalışma yükümlülük durumları dikkate alınarak belirlenecek.

Buna göre; mecburi çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki eğitim kurumlarına atanacakların, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 30/09/2023 tarihi itibarıyla mecburi çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, mecburi çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da mecburi çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmaları gerekiyor.

Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden; "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Matematik-Bilgisayar Bölümü", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri", "Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü", "Bilgi Teknolojileri" ve "Yönetim Bilişim Sistemleri" mezun olanlar, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecek.

Atamalar, adayların tercihleri dikkate alınarak atama takviminde belirlenen tarihte Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak. Atama sonuçları, Bakanlığın resmî internet adresinden ilan edilecektir. Duyurulan kontenjanlar; atama aşamasında yargı kararı uygulamalarına, okul normlarının değişmesine bağlı olarak Bakanlıkça güncellenecek.

Millî Eğitim Bakanlığı ile sektör (kamu ve özel kurum/kuruluşlar) arasında imzalanan protokollerle ilişkilendirilen ve protokollerinde, "Protokol Yürütme Kurulu (PYK)" ve merkezde "Protokol Danışma Kurulu (PDK)" oluşturulması hüküm altına alınmış proje okullarına öğretmen atamaları ulusal ve uluslararası protokol ve projede yer alan özel hükümler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR 10 MAYIS'TA İLAN EDİLECEK

Başvurular 7 Mayıs'ta İl Millî Eğitim Müdürlüklerince onaylandıktan sonra, sonuçlar 10 Mayıs'ta "personel.meb.gov.tr" adresinde duyurulacak.

Atama yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yapılacak.

"Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması." haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması.. haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:04 Fatih Terim'in Panathinaikos Serüveni Kısa Sürdü: Yeni Teknik Direktör Belirlendi!
  2. 13:01 İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
  3. 13:00 17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  4. 12:54 Hollanda, Euro 2024 için Yıldızlarla Dolu Kadrosunu Açıkladı: Wout Weghorst da Listede!
  5. 12:53 Bakan Işıkhan emeklilere müjdeli haberi duyurdu! Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
  6. 12:49 İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
  7. 12:43 Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 12:34 Liverpool'da 2 Ayrılık Acısı!
  9. 12:31 Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
  10. 12:30 17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
  11. 12:21 İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
  12. 11:43 Patatesleri Yeniden Canlandırmanın Sırları: Kızartmadan Mücver'e!
  13. 11:40 Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu
  14. 11:34 Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
  15. 11:34 Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
  16. 11:29 17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  17. 11:27 Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
  18. 11:23 İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
  19. 11:20 Çetin Doğan tahliye oldu: “Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
  20. 11:16 İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Eğitim Haberleri