Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan devletten adam olmaz

Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan devletten adam olmaz

Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan d... 24 Haziran baskın seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Uşak'ta konuştu. Vatandaşların yoğun ilgisini gören İnce, ''16 senedir neredesin? Yani cemevleri için defalarca teklif ve öneri verdik. Hepsini reddettin...

24 Haziran baskın seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Uşak'ta konuştu. Vatandaşların yoğun ilgisini gören İnce, ''16 senedir neredesin? Yani cemevleri için defalarca teklif ve öneri verdik. Hepsini reddettin hepsini reddettirdin. 16 seneden sonra aklı başına gelmiş. Buna 'ince' korkusu denir'' şeklinde konuşarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara çocuk sayısı ile ilgili açıklamalarına değinerek ''Meydanlara geliyor 3 çocuk yapın diyor sonra arttırdı 5 çocuk yapın dedi. Allahın izni milletim seçimi ile seçilirsem çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. Benim cumhurbaşkanı olarak görevim sizin çocuk sayısına karışmak değildir. Genç nufus isterim ama taktir size kalmış.'' diyen İnce, çocuk bezinden alınan KDV'yi eleştirerek şunları söyledi: Çocuk bezi KDV'si %18 çocuğun donundan %18 KDV alan devletten adam olmaz. Bebek mamasında %8 KDV var bazılarında ise yüzde %18 var bebeğin mamasından %8 KDV alan bir devletten adam olmaz. Benim görevim sayı belirtmek değil benim görevim çocuk bezindeki KDV'yi indirmek.

İnce'nin konuşmalarından satır başları şöyle:

Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar alanın yarısı. Sizi ne kadar iyi bildiğimi anlatacak örnek vereceğim. 16 yıldır milletvekiliyim. Kurban bayramı geldi. Hayatımın hiçbir dönemi arefe akşamı babamın evinin dışında bir yerde olmadım. Engin Altay'a dedim ki, bayram sabahı babamın evinde olmam lazım programı ona göre yapalım. Rahmetli babam kurban alıp satıyor. Bayram sabahı gelip alacaklar. Ben milletvekili oldum. Ana dedim ben ahıra girecek miyim? Gir dedi baban kızar. Daha yeni seçildim, biri dedi, 'abi seni Muharrem İnce 'ye benzetiyorum' amcaoğlumdur dedim. Babam milletvekili oldu da ne oldu sanki ben onu o ahırdan kazandığım parayla okuttum dedi. Daha sonra abim demiş ki baba ben iki kişilik çalışayım Muharrem ahıra girmesin. Ahıra giren Muharrem İnce , sizin sorununuzu çözer.

Nar ektiriyorsan yanında nar ekşisi fabrikası olacak. Domatesi biz satıyoruz, ketçabı adamlar yapıyor. Türkiye, zeytini satıyor ama zeytinyağı satamıyor. Çünkü markası yok. İtalya satıyor. Üreten bir Türkiye kuracağız.

Emekliler, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz maaş demiştik. Çaldılar ama kötü kopya. Bu böyle olmaz. 1000 lira verirsin ama enflasyon o 1000 lirayı düşürür. Çözümü şudur. Asgari ücret vereceksin. Asgari ücret arttıkça o para da artacaktır. Türkiye ile Avrupa'yı kıyaslayalım. En düşük maaşla en yüksek maaş arasında 9 kat, Finlandiya'da 2 kat var. 2008'den bu yana emeklinin maaşı düşüyor.

Gençler, sizi iyi eğiteceğiz. Siz marka oluşturacaksınız. Gençler, evlatlarım. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. 2 bayramda karşılıksuz burs vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek. Fakire fukaraya Erdoğan mı para veriyor? Devlet veriyor. Benim cumhurbaşkanlığımda da 81 milyon verecek, devlet verecek. Gençler, allah şahittir. 2 yıl içerisinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Eğer iş bulamazsan kredin devam edecek.

40 milyon dolarla 2 milyon konut yapardık. Saray yapacağımıza konut yapsaydık 100 bin ev yapardı. Köprü yapıyor geçiş garantisi var. 40 bin araç geçecek demiş 20 bin araç geçiyor. Yol yapıyorlar, çöküyor. Köprü yapıyorlar geçmeden para ödüyorsun. İşte bu düzene son vereceğiz. Sloganımız şu olacak; Her aileye bir ev, her eve bir maaş. Bunu başaracağız. Türkiye, hukuk devleti olacak.

Yerliyim,milliyim diyor dimi? Saray'ın mermerleri Afyon mermeri mi, Hindistan mermeri mi? Böyle yerlilik olur mu? Yerli burada burada!

TRT'ye hakkımız haram olsun mu? Öyle borazanlık yok. Onu da adam edeceğiz merak etmeyin. Allahın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda bu yalaka takımı bana da borazanlık yapmaya çalışacak. Ama izin vermeyeceğim. Adil olacaklar, adil.

Çocuğunu imam hatipe gönder hiçbir itirazım yok. Ben imam hatiplerde öğretmenlik yaptım. Sen kaç matematik neti yapıyor ona bak. Bizim dönemimizde hiç kimse ayrımcılığa uğramayacak. İster evde ister devlet dairesinde türban taksın bu bizim sorunumuz değil. Birini müdür yaparken sadece ehliyetine bakacağız. Bunu hep birlikte başaracağız.

Yıl 1980, Türkiye ve Güney Kore. Kişi başı gelirleri 2 bin dolar. Asya krizi gelince Güney Kore iflas ediyor. Güney Kore 5 şirkete ar-ge ve sermaye desteği vereceğini söylüyor. Şu an o 5 şirketin ihracatı 5 milyar dolar. Size söz veriyorum. Annleler, AKP'li, İYİ Parti'li, HDP'li anneler. Çocuklarınızı iyi yetiştireceğim.

Vatandaşlar'ın 'Türkiye'ye güvence Muharrem İnce' sloganları eşliğinde miting sona erdi. 

"Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan devletten adam olmaz" haberi, 25 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan devletten adam olmaz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce: Bebek bezinden %18 KDV alan devletten adam olmaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  2. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  3. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  4. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  5. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  6. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  7. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  9. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  10. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  11. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  12. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  13. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  14. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  15. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  16. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  17. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  18. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  19. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  20. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
Politika Haberleri