Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ardından CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce de genel başkan adayı oldu. CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce,...

Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın ardından CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce de genel başkan adayı oldu. CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce, genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:
"AKP tarafından beslenip büyütülen FETÖ'cülerin darbe girişimi ve sonra OHAL, tek adam yönetimine giden yolun açılması Türkiye'yi rotasından çıkarmıştır. 143 yıllık kazanımlarımızı sıfırlamak üzereyiz. AKP hükümetinin yanlış politikalarıyla büyük bedelleri ödedik ve hala ödüyoruz.

'TÜRKİYE BÜYÜK TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA'
Yalan rakamlarla halkımızın gerçekle bağı koparılmak isteniyor. Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük tehditlerle karşı karşıya. Ülkemizin bugün bir beka sorununun olması kendiliğinden olmamıştır. Geçmişte yapılan yanlış seçimler sonucu Türkiye'nin dört tarafı sorunlarla dolmuştur. Ülkeyi bu hale getirenler ülkeyi kurtaramazlar.

'SEÇİMLER KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ'
Önümüzdeki seçimler köprüden önceki son çıkıştır. Türkiye 2019'da yanlış bir yola girdiğinde başımıza gelecek olanları görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Türkiye'nin Cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar; Kürt ya da Türk Alevi ya da Sunni, sağcı ya da solcu ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Atacağımız her adım bu büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır.

'SAVUNMA YAPMAK CHP'NİN İŞİ DEĞİLDİR'
CHP'lilerin herkesten daha bilinçli, daha cesur olma zorunluluğu vardır. CHP bu devasa sorunları çözecek birikime sahiptir. Devrimleri gerçekleştiren, anayasal sistemi kuran CHP bu birikime sahiptir. Bizim demokrasi anlayışımız cumhuriyetçilikten beslenir. Bizim milliyetçiliğimiz yurttaşların birliğine dayanır. Bizim halkçılığımız ayrımcılığa karşıdır. Onunla mücadele etmektir. Bizim halkçılığımız temeli eşitliktir. Bizim devletçiliğimiz ekonominin odağına insanı koymaktır. Biz önce insan diyen bir sol partiyiz. Partimiz kurultaya giderken AKP bütün devlet imkanlarıyla saldırırken, gençlik kollarından CHP'ye hizmet etmiş biri olarak parti içi tartışmaların hiçbir yerinde olmayacağım. Benim isteğim özgüveni yüksek bir CHP'dir, halkına güvenen bir CHP'dir amacım. Hesap vermesi gerekenlerin karşısında savunma yapmak CHP'nin işi değildir.

'CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAYIM'
Umutları yeşertmeye, atılımlar yapmaya ihtiyaç vardır. 36. Olağan Kongresi'nde CHP Genel Başkanlığı'na adayım. Aday gösterildim.

2019'da Cumhurbaşkanı adayı, genel başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır. CHP tüzük değişikliği yapmalıdır. CHP'nin başkanı partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin diyemez. 3 Şubat'ta 80 milyonu Ankara'ya kurultaya davet ediyorum"
 

MUHARREM İNCE KİMDİR?
Peki Muharrem İnce kimdir, nerede görev yaptı, kaç yaşında?
1964 Yalova doğumlu öğretmen ve siyaset adamı. Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne, Cumhuriyet Halkp Partisi''nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak seçilmiş ve içinde bulunduğumuz 23. dönemde de milletvekililiği görevine devam etmektedir.

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’de Zekiye – Şerif İnce çiftinin çocukları olarak Yalova’nın Elmalık köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Yalova’da bitiren İnce, lisans eğitimini Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.

Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak olarak birden fazla lisede görev almasının yanı sıra özel dershanelerde de eğitmenlik görevi yaptı.

2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM''ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu.

13 Haz 2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi. bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

"Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu" haberi, 22 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  2. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  3. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  4. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  5. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  6. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  7. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  8. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  9. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  10. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  11. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  12. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  13. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  14. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  15. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  16. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  17. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  18. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  19. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  20. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
Gündem Haberleri