Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz

Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz

Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara tosla... CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, dolar kurundaki rekor yükselişe ilişkin olarak açıklamada bulundu. İnce, "Ekonomi politikaları devreye girecek, Merkez Bankası para politikasını bağımsız olarak uygulayacak. Türkiye,...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, dolar kurundaki rekor yükselişe ilişkin olarak açıklamada bulundu. İnce, "Ekonomi politikaları devreye girecek, Merkez Bankası para politikasını bağımsız olarak uygulayacak. Türkiye, sabit kur sistemlerinin tartışıldığı bir ülke olmayacak. Atılacak bu adımlarla bir hafta içinde bu karanlık tabloyu bitireceğiz" dedi.

Erzincan'da konuşan Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

  • Baktılar Muharrem İnce cumhurbaşkanı olacak. Eş, dost, damat ne varsa milletvekili adayı yaptılar. Üzgünüm, ama durum bu. Yeni dönemde ince eleyip sık dokuyacağız. Ayrıca bağırıp çağırmakla devlet yönetimi olmaz. Devlet yönetimi nasıl olur? İnce ayarla olur. 

'MAZOT 3 LİRA OLACAK'

  • Bakın köylü çocuğu Muharrem İnce'nin sözü söz, çiftçiye mazot 3 lira olacak. Asgari ücret 2200 lira olacak. Üniversite öğrencileri 19 Mayıs'ta ve 29 Ekim'de 500'er lira burs alacak. Bu paraları size ben vermeyeceğim, devlet verecek. Şimdi de Tayyip Erdoğan vermiyor, AKP vermiyor, devlet veriyor devlet. 

'HİÇBİRİNİZİ TARIKAT YURTLARINA MUHTAÇ ETMEYECEĞİ'

  • Size söz veriyorum gençler, evlatlarım, öğrencilerim; size fizik öğretmeni Muharrem Abiniz söz veriyor. Hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti 475 TL parayı okulu biten öğrenciye 2 yıl ödemeye devam edecek.

'RABİA BİTTİ, DOLAR 5 LİRA OLDU, ARTIK OSMANLI TOKADI VAR'

  • Ben size otuz sene önce deseydim ki; cep telefonu iye bir şey çıkacak, inanır mıydınız? Şimdi bir şey daha söylüyorum, sıkı durun. Önümüzdeki 10 yıl dünya çok değişik olacak. Robot koordinatörlüğü diye bir meslek çıkacak. Mekatronik mühendisliği çıkacak. Gençler, sizi bunlara uygun yetiştireceğiz. Fransız genç ne biliyorsa, siz de onu bileceksiniz. Sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Emeklilere daha çok para vereceğiz. Türkiye'de en düşük emekli maaşı 840 lira, dokuz kat fark var en yüksekle. Bu farkı düşürmemiz lazım. Zenginleşmemiz lazım. Meydanlarda Erdoğan Rabia yapıyordu biliyorsunuz değil mi, dolar 5 lira oldu. Artık Osmanlı tokadı var. Bunu geç artık, bu bitti. Osmanlı tokadı var.

'MİLLET FISTIKSIZ BAKLAVA PEŞİNE DÜŞTÜ'

  • Millet fıstıksız baklava peşine düştü. Fiyatlar pahalı. Tarım Bakanı ithal ederiz diyor. Ya neyi ithal ediyorsun. Antep fıstığı bu, adı Antep. Bunu söylemeye utanmıyor musunuz? Bakanın adı Fakıbaba, miletin adı Fakirbaba.

'BUNU GENÇLER YAPACAK'

  • AK Partili kardeşlerim, Saadet Partili kardeşlerim, MHP'li, İyi Partili, HDP'li kardeşlerim, beni iyi dinleyin. Bizim kafamız mı çalışmıyor, neden yoksuluz size onu anlatayım. Neden az para kazanıyoruz. Türkiye, en güzel elbiseleri dikiyor mu, dikiyor. Bir İtalyan elbisesi 15 bin lira. Ama onu biz dikiyoruz. Türkiye televizyon üretiyor mu, üretiyor. Otomobil üretiyor mu, üretiyor. Biz bir televizyondan 10 Euro kazanıyoruz. Bir otomobilden 100 Euro kazanıyoruz. Yani çerez parası. Çalışıyoruz ama boşa çalışıyoruz. Avara kasnak gibi. Verimsiz çalışıyoruz. Bizim bir otomobilden çok daha fazla para kazanmamız lazım. Niye kazanamıyoruz onu anlatayım. Çünkü teknoloji, tasarım, marka bize ait değil. Senin BMW'n var mı? Yok. Mercedes'in var mı? Yok. Marka üretmemiz lazım. Tasarım, teknoloji üretmemiz lazım. Bunu gençler yapacak. İyi eğitilmiş gençler yapar bunları. Onu da biz sağlayacağız. 
  • Bakın, değerli evlatlarım size sesleniyorum. Markada olmazsan arkada olursun. Sloganınız bu olsun. Markada olmazsan arkada olursun. Bizim derdimiz ne? En öne geçmek. 

'BENİM GÖNLÜM ZENGİN'

  • Kim yapacak bunu? Ekibimle birlikte. Bir tane tek adam var, yanında da ehliyetsiz adamlar var. Şimdi güçlü bir lider getireceğiz, yanında da ehliyetli insanlar olacak. Ortak aklı kullanacağız. Ortak iyiyi bulmak için çalışacağız. Bana ne diyor Erdoğan? Gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Ya biz beraber milletvekili olduk. Hatta beş ay önce başladım ben. Askere gitseydik ben çavuş olurdum, o on başı. 16 yıl boyunca hemen hemen aynı maaşı aldık. Ben garibansam sen nasıl zengin oldun? Bakın şöyle söyleyeyim. Ben aslında dünyanın en zengin adamıyım. Neden? Çünkü Muharrem İnce insanları Türk - Kürt diye ayırmaz. İnsanları sağcı-solcu diye ayırmaz. Muharrem İnce insanları kadın - erkek diye ayırmaz. Alevi - Sünni diye ayırmaz. Muharrem İnce insanları bizden - bizden olmayan diye ayırmaz. Ben bu ülkedeki 81 milyonu seviyorum. Onun için benim gönlüm zengin. 

İNCE'DEN TRT'YE:
'VERMEZSENİZ VERMEYİN, NASIL OLSA 24 HAZİRAN'DAN SONRA HER GÜN ARAYACAKSINIZ'

  • Şu telefonları çıkarın bir canlı yayın yapalım yahu. Herkes canlı yayın yapsın bakalım. Niye biliyor musunuz? Çünkü bizden para toplayıp Erdoğan'ın borazanlığını yapan bir TRT var. Para bizden, borazanlık ona. Ayıp olmasın diye her gün bir 8-10 dakika gösteriyor. Geçenlerde de yakalandı. Tam benim görüntümü verdi ben de o sırada TRT'yi eleştiriyordum. Vermezseniz vermeyin, nasıl olsa 24 Haziran'dan sonra her gün arayacaksınız gel diye. Canlı yayın yapanlar el kaldırsın, hangi kanal sizin kadar güçlü olabilir. Millet, millet... Milletin evladı olarak karşınızdayım. 

'2-0 OLUYOR GALİBA BU İŞ'

  • Bu coşku, vallahi 'Dünyada bir canlılar var, bir Erzincanlılar var' diyorlar ya. Doğruymuş. Bu kadar miting yaptım inanın böyle bir şey görmedim. Evet, ya birinci sıradaki adayımız. Sen git yat da, ikinci sıradaki geliyor galiba. 2-0 oluyor galiba bu iş. Ama sakın yatma he, öyle dediğime bakma. 

'BİZİM KAYNAKLARIMIZ BİZE YETER'

  • PKK, IŞİD, FETÖ, hangi terör örgütü varsa; bütün kararlılığımda mücadele edeceğim. Nerede rüşvet varsa, rant varsa kökünü kazıyacağım söz veriyorum. Bizim kaynalarımız bize yeter.

'BATIYORUZ, ARKADAŞLAR, BATIYORUZ'

  • Bu gerginliği toplum daha fazla kaldırmaz. Batıyoruz, arkadaşlar, batıyoruz. Herkese 500'er lira kampanyalarında kullanmaları için para yatırdım. Yalan yok, Erdoğan'a yatırmayın dedim. Onda para çok dedim. Yalan yok, para bize lazım. Diğerlerine lazım. Sonra dedim ki; Muharrem yaşlı-genç diye ayırmaz. Bizden - bizden olmayan diye ayırmaz. 

'YÜZDE 35'LERİN ÜZERİNDEYİZ'

  • Şu anda Muharrem İnce oyunuz kaç derseniz. Birinci turda almaya yetmiyor, ama yüzde 35'lerin üzerindeyiz. Canınızı sıkmayın.
  • Türkiye'ye tasarruf yapın denildi. Benim döneminde devlet tasarruf yapacak. Cumhurbaşkanının 20 aracı olmayacak. 300 aracı olmayacak. Saray'da oturmayacak. 16 yıldır milletvekiliyim 14 yıl kirada oturdum. Bir apartman dairem var. Evim bana saray gibi geliyor orada oturacağım.

'ONU HEMEN KOVACAĞIM'

  • Televizyonlara çıktığımda benim genelkurmay başkanım, benim bakanım demiyeceğim. Benim dönemimde bir genelkurmay başkanı birinin bahçesine helikopterle inerse onu da hemen kovacığım

'DÜRÜST MÜ, HIRSIZ MI BUNA BAKACAĞIZ'

  • Ekonomik kurulların başına işin ehli insanlar gelecek. Yani badem bıyıklı mı pos bıyıklı mı, türbanlı mı değil mi bakmayacağız. Dürüst mü, hırsız mı buna bakacağız. Polisiye tedbirlerle ekonomi düzelmez. Hukukla, bağımsız yargıyla ekonomi düzelir.

230520181637372565345.jpg

Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan'a gelen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, havalimanından kent merkezine geçerken, yol kenarında pancar tarlasında çapa yapan kadınları görüp, konvoyu durdurdu. İnce, kadınlarla birlikte çapa yaptı, bir süre sohbet etti.  Muharrem İnce, daha sonra kent merkezine geçerek, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka seslendi.

"Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz" haberi, 23 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce: Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  2. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  3. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  4. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  5. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  6. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  7. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  8. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  9. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  10. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  11. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  12. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  13. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  14. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  15. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  16. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  17. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  18. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  19. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  20. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
Gündem Haberleri