Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon lira verildi

Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon lira verildi

Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon li... CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu “Seçime Doğru Özel'' programına katıldı... Canlı yayında, Hande Fırat, Hakan Çelik ve Murat Çelik’in sorularını yanıtlayan İnce,...

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu “Seçime Doğru Özel'' programına katıldı... Canlı yayında, Hande Fırat, Hakan Çelik ve Murat Çelik’in sorularını yanıtlayan İnce, çarpıcı açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk operasyonlarından iki sene sonra FETÖ okullarına 114 milyon lira verildiğini iddia eden İnce, “Çocuğunu o okullara gönderen memuru attın da bu bakanı niye atmadın?'' diye sordu.
Hande Fırat'a tepki: Aman Saray duymasın!

İşte İnce’nin o açıklamaları:
İnce'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

  • Müthiş bir hava var. Değişim rüzgarını hissediyorum.Siz bir şirketin hisse senedi var her gün burayı karalamak ister misiniz? Kimse bu üst akıl beraber mücadele edelim. İnsanları kandırma.Merkez Bankası bağımsız olacak. Kurmayları toplayacağım.
  • Acil olmayan kamu yatırımlarını erteleyeceğim. Polisiye tedbirlerle ekonomi olmaz. Siz demokrasinizi, hukukunuzu düzeltin. Sabit kur gibi dedikoduları tümden yok edeceğiz. Ziraat Bankası yüzde 80'ni tarım ve tarıma dayalı olanlara kredi verecek. Halkbank esnaf ve kobilere kredi verecek. Türkiye dışarıdan para aldı bununla taşa toprağa gömdü. Gerisini alamayacak üretim yapmadığı için.
  • 1200 civarında yabancı şirket kapatmış. Türkiye batıyor. Memleket bu durumdayken Kanal İstanbul'un ne getirisi olacak bizlere. Kanal İstanbul projesini durduracağız. Milletin güveni de yabancı yatırımcıların güveni boşa çıkardılar.

'HER TARAFI RANTA BOĞDULAR'

  • Erdoğan ancak özür dileyebilir, iflas belgesini açıklayabilir. Ben ekonomiyi düzelteceğim demesi ayıp. Bugün 3600 vereceğim diyor. Kasım 2017'de CHP'li vekiller önerge. Bu önergeleri AK Partilelerin önergeleri reddetmiş. Bunlar komik. Ben 16 yıllık vaadine bakarım. Her tarafı ranta boğdular.

'EKİBİM BELLİ'

  • İlhan abi ile her gün görüşüyoruz. Aykut Erdoğdu ile konuşuyorum. İkinci turda kurmaylarım ile çıkacağım. Birinci tur geçmeden kimseyi açıklamayacağım. Ekibim belli, 2014'ten bu yana çalışıyorum. Mülakat varsa liyakat yoktur.Yüzde 90 oranında kaldıracağım.

Ekonomi için yapacaklarımız;

  1. En acil işimiz yargı. Adil bir yargı düzeni kurmak gibi bir görevim var.
  2. Yatırımcının önündeki bürokratik sıkıntıları ortadan kaldıracağız.
  3. Faiz İslam'da haramdır. Bunu bütün Müslümanlar kabul eder. Ben de kabul ediyorum. Ama tutup faizle uğraşmanın anlamı yok. Dünyanın kuralları var. Saplantıları ortadan kaldıracağız.
  4. Ekonomilerin başına liyakat sistemi ile birini atayacağız. Devlet kemer sıkacak. Saray'dan başlayacağım. Evimde otururum. Çankaya Köşkü'nü de devlet işleri için kullanırım. Kalan para ile AR-GE çalışmalarında bulunuruz. Aralık'ta 359 milyon lira harcadılar.

Kaynak mı yok? Saray yaparsanız, Suriyelilere 40 milyon dolar harcamazsanız alın size kaynak.

'YANDAŞLIK YAPMASIN'

  • AB'nin kuralları istemesi doğal. Biz içimizdeki sorunları halledersek yine de almazlarsa bunu konuşuruz. Siz de yaşlı biz de genç bir nüfus var. ABD'de rekabette sosyal hakları aşağı düşmeyeceğine göre nasıl mücadele edeceksiniz? AR-GE ile. Siz de genç nüfusunuz var mı yok. Bizde var. İyi eğitirsek alırlar.
  • İtalyan elbiseleri 3500 avro. Türkiye'de dikilenleri var. Fason çalışıyoruz. Marka yok, tasarım yok. Markayı özgür bir nesil üretebilir. Gençler beni eleştirebilir, yandaşlık yapmasın. Ti'ye alsınlar.

'YURT DIŞINDA OTURMAM'

  • Erdoğan'ı ziyaret ettim, başarılar diledim. Sonra para da yatırdım, ihtiyacı yok ama. Aile konusunda hassasım. O konuda konuşmam ama kendileri yaparsa cevap veririm. Misafirin nerede oturtulacağı ev sahibinin şanıdır. Yurt dışında oturmam. Türkiye'yi temsil ettiğim zaman eşit şartlarda otururum.

'MAMADA, BEZDE KDV'Yİ İNDİRECEĞİM'

  • ÖTV kaldırıcağım demedim. Onu bir düzeltelim. Sesli kitap KDV %18, kitapta yüzde %8, sıkı durun kutsal kitap %1. Kutsal kitapta KDV olur nu? Erdoğan, üç çocuk, beş çocuk yapın dedi mi dedi. Ben kimsenin çocuk sayısına karışamam, hatta dalga geçtim yaptım biz önereceksek altı ok da olur dedim. Ama benim cumhurbaşkanı olarak millet isterse çocuk sayısına karışma hakkım yok ama çocuk bezi, maması, sütündeki KDV oranına müdahale etme hakkım var. Mamada, bezde, sütte KDV inecek. Musluktan akan sudan 5 vergi alınıyor. Elmas, pırlanta, yatta ÖTV yok.
  • Cemevlerinin statüsü . Ona bir önerim var bunları KHK ile yapabilir. Seçimi bekleme. Madem söz verdin
  • Şu anda ülkeyi yönetiyor mu yönetiyor. Neden bekliyor. Seçim öncesinde müjde ver hem oy alırsın. Yapamayacak, yapmayacak, tercihi değil. Ekonomi tercih meselesi. Söylediklerinin tümünü yapabilir. Biz bunları defalarca Meclis'e getirdik, reddettiler.2002'de atanmamış öğretmen kalmayacak demişti. 350 bin öğretmen var şu anda.

'5 MİLYON GENÇ KAYIP'

  • 2 milyon çocuk sistem dışında şu anda. 15-29 yaş arasında 18 milyon gencimiz var. Bu ülkeyi ben yönetiyor olsaydım işi gücü bırakıp bununla ilgilenirdim. Bunların arasındaki beş milyon genç; iş,okul, kurs yok. Bu ülke kalkınabilir mi?
  • Bu ülkenin her şeyi atıl. Üç tarafı denizlerle çevrili, balıkçılık, deniz ulaşımı gelişmiyor. Tarım alanları boş. Her şey var. Biz oturmuşuz ülkenin başına nöbet tutuyoruz. İlk işim 5 milyon kişiyi bulacağım.

'1+8+4 SİSTEMİ OLACAK'

  • 5 sınav değişikliği oldu.Sınava 2 ay kala artık tarihi de değişti. Hayatta çocuklardan daha değerli bir şey olabilir mi? Neden çocukların sınavının tarihini değiştiriyoruz, seçimi değiştirelim.1+8+4 sistemi olacak.Ayın 24'ünde daha detaylı açıklayacağım.
  • Asla dayatma olmayacaklar. AK Parti, ülkücüler, HDP'liler, veliler, öğretmenler birleşerek yapılacak. Yaptığımız sınava herkes güvenecek. Bunu kurduğumuzda ben gittiğimde değişmeyecek.

'FETÖ'CÜ OKULLARA 114 TRİLYON PARA HARCANDI'

  • FETÖ ile AK Parti birlikte yaptılar bunu. 2013'e kadar. Resmi belgedir bu 17/25'ten sonra FETÖ'cü okullara 114 trilyon para harcadı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında.

İŞTE BELGESİ:
110.jpg

'ABD GÜLEN'İ VERMEZ, ERDOĞAN'DA GÜLEN'İ İSTEMEZ'

  • Sayın Erdoğan 2001 yılında partiyi kurdu. Partiyi kurmadan icazet almaya Gülen'e gitti mi? Beraber gittiği kişiyi de biliyorum. 3 Temmuz 2017'de Bekir Bozdağ, "Biz gönderirirsek reddeder" diyor. ABD, Gülen'i vermez, Erdoğan da Gülen'i istemez.
  • Bir fotoğraf var. Vekiller Gülen'i ziyarete gitmişler. Normalde başı açık olan kadın vekiller Gülen'in yanında başını kapatmışlar. Pensilvanya mübarek bir yer mi ki başını kapamışlar. Orada diz çökenler şimdi 5 tanesi Milletvekili listesinde bunlar ne konuşuyor. İddia ediyorum: Usulüne uygun istemediler.
  • Kılı kırk yarın, ABD'nin bahanesi olmasın. Bugünkü koşullardan ABD'den alamayız. Adil ve doğru olacak. Siz bahane bırakmayacaksınız. Dış ilişkilerle ilgili açıklamalar ilkeli, kararlı tavırlarla olur. Yargınızı düzgün bir hale getirirseniz, 80 milyon inanırsa ABD'nin de inanması kolay olur

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ TAKVİMİ

  • Parlamento aritmetiği önemli. Önce restorasyon ondan sonra iki yıl içinde yapabiliriz. O süre içinde şeffaf bir devlet yapısı, hesap verebilen bir devlet yapısı, özgürlükler olacak. Siyaset bir ilke işidir.''

"Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon lira verildi" haberi, 24 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon lira verildi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce: FETÖ okullarına 114 milyon lira verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  2. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  3. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  4. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  5. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  6. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  7. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  8. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  9. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  10. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  11. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  12. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  13. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  14. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  15. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  16. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  17. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  18. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  19. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  20. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
Gündem Haberleri