Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ziyareti

Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ziyareti

Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ... CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, akademisyenler ve sağlık çalışanları Muharrem İnce'yi dekanlık önünde karşıladı. Bu sırada   'Cerrahpaşa...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, akademisyenler ve sağlık çalışanları Muharrem İnce'yi dekanlık önünde karşıladı. Bu sırada   'Cerrahpaşa bizimdir, bizim kalacak', 'Cerrahpaşa evimiz, hiçbir yere gitmeyiz' şeklinde sloganlar atıldı. Öğrencilerin steteskop hediye ettiğı Muharrem İnce, burada üniversitelerin bölünmesine ilişkin konuştu.

'MİLLETİ BÖLDÜLER, ŞİMDİ ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜYORLAR'
Dekanlık önünde konuşan Muharrem İnce, "Cerrahpaşa şifadır, Cerrahpaşa tarihtir. Milleti böldüler, gönülleri böldüler, şimdi üniversiteleri bölüyorlar. Biz, milleti de birleştireceğiz. Gönülleri de birleştireceğiz. Üniversiteleri de birleştireceğiz. New York Üniversitesi'nde 300 bin öğrenci var, İstanbul Üniversitesi'nde 110 bin öğrenci var. 300 bin öğrencili New York Üniversitesi bölünmüyor, 110 bin öğrencili İstanbul Üniversitesi bölünüyor. Hem Cerrahpaşa kaybediyor  hem İstanbul Üniversitesi kaybediyor hem Türkiye kaybediyor. Hayatında bir gün dahi kampüste, üniversitede okumuş, üniversite arkadaşları olan birisi, kampüste kantinde oturmuş, kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşlarıyla fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez" ifadelerini kullandı. 

240520181351272679636.jpg

'MECLİSE GELDİĞİMİZDE İLK KANUN CERRAHPAŞA İÇİN OLACAK'
"Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumuzda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa'nın birleştirilmesidir. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında rektör atamaları, cumhurbaşkanı tarafından yapılmayacaktır" diyen İnce şöyle konuştu:

Siyasi partilerin genel başkanları nasıl milletvekillerini seçiyorsa, üniversitedeki hocalarımıza bu hakkı geri vereceğiz. Rektörlerin seçiminde hocalar oy kullanacak, öğrenci temsilcileri de oy kullanacak. Demokratik üniversite, özgür üniversite, konuşan üniversiteyi yeniden kuracağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu balkona çıkıp, söylediği bir söz var. 'Cerrahpaşa, at nalı biçiminde denize kadar ilerlemelidir' diye. Atatürk'ün bu sözünü emir kabul ediyorum ve bunu yapacağız.

110608.jpg

'HAYALİM GENÇLERİN BENİ PROTESTO EDEBİLMESİ'
Muharrem İnce sözlerine şu şekilde devam etti:

"Hayallerimden birisi, bir üniversiteye cumhurbaşkanı olarak gittiğimde ola ki yanlış bir şey yaptık gençlerin beni protesto edebilmesi lazım. Uygar ölçüler içerisinde bana karşı çıkabilmeleri lazım ve bunu istiyorum. 3 kesimden bunu istiyorum; Bir; gençler. Herkesten önce fark etmelisiniz tehlikeyi ve yeniliği. Ve ses çıkarmalısınız. İki; bilim insanları, siz susmamalısınız. Herkes sustu Türkiye'de. Yüksek lise gibi oldu üniversiteler. Üç; sanatçılar. Gençler, bilim insanları ve sanatçılar siz susarsanız, Türkiye susar.16 yıl bu ülkenin gençlerine fizik anlatmış, atom fiziği anlatmış, nükleer fizik anlatmış ve Cerrahpaşa'dan da onlarca öğrencim doktor oldu. Size fizik anlatmayacağım ama cumhurbaşkanı olarak meydanlarda gelecek anlatacağım"

"Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ziyareti" haberi, 24 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ziyareti haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce'den, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ziyareti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  2. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  3. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  4. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  5. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  6. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  7. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  8. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  9. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  10. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  11. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  12. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  13. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  14. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  15. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  16. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  17. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  18. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  19. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  20. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
Gündem Haberleri