Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı

Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı

Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokolü Meclis gündemine taşıdı. Balbay, "Aynı hatayı iki...

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokolü Meclis gündemine taşıdı. Balbay, "Aynı hatayı iki kez yapan hiç de iyi sözlerde anılmaz. Ensar Vakfı olağanüstü güç elde ettikten sonra güç zehirlenmesi yaşarsa, FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa bunun hesabı nasıl verilecek? O zaman da Rabbim bizi affetsin mi diyeceksiniz" diye sordu.

DHA’nın haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı ile 5 yıl geçerli olmak üzere ülke genelinde ortaokul ve liselerde sanatsal, sportif, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişimi desteklemeye yönelik eğitim, seminer, proje, gezi, kitap okuma, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleyecek olmasını'' eleştirdi.

''TAM ANLAMIYLA BİR AYMAZLIKTIR’
Balbay, “Bu kurslarda vakfın kendi bünyesinde görev alacak öğretmenlerin ücretlerinin Bakanlık tarafından ödenecek olmasının ise kabul edilemez olduğunu'' vurguladı.

Balbay “Ensar Vakfı’nın Karaman’daki, Rize’deki, Çorum’daki şubelerinde görevli öğretmenlerin çocukların hayatını karartmasının daha hesabını bile verememişken başka çocukların geleceğini karartmayacağının garantisinin bu protokolle artık Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak'' şöyle dedi: “Karaman’daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Ensar Vakfı ile böyle bir protokolün imzalaması tam anlamıyla bir aymazlıktır. Ensar Vakfı’nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesinin sonuçları çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Milli Eğitim okullarında bu dayatmaya razı olmayacak milyonlarca aile var iken Bakanlığın böyle bir adım atmasını şiddetle reddediyorum.''

''BAKANLIĞI BURADAN UYARIYORUM’
Balbay “Ensar Vakfı’nın Bakanlar Kurulu kararı ile kamuya yararlı vakıf statüsü haline getirildiğini böylece vergi muafiyeti sağlandığını'' hatırlatarak şöyle dedi: “Yapılan protokolle Ensar Vakfı öğretmenlerine hepimizden toplanan vergilerle oluşturulan Milli Eğitim bütçesinden ödeme yapılacak bu kamu gücünün kötüye kullanımıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. FETÖ’nün eğitim sistemi başta olmak üzere ülkemize vermiş olduğu zararlar ortadayken Ensar Vakfı’nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesi yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. Bakanlığı buradan uyarıyorum çok geç olmadan derhal bu protokolü iptal edin.''

SORUMLUSU KİM OLACAK?
Balbay’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına vermiş olduğu soru önergesi şöyle: “Bakanlığınızın Karaman’daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Ensar Vakfı ile böyle bir protokol imzalamasının gerekçesi ne olabilir?

Milli Eğitim okullarında bu dayatmaya razı olmayacak milyonlarca aile var iken Bakanlığın böyle bir adım atması ne ile açıklanabilir?

Ensar Vakfı Karaman’daki, Rize’deki, Çorum’daki şubelerinde görevli öğretmenlerin çocukların hayatını karartmasının daha hesabını bile verememişken başka çocukların geleceğini karartmayacağının garantisini Milli Eğitim Bakanlığı verebilir mi? Bakanlar Kurulu kararıyla kamuya yararlı vakıf statüsü kazandırılıp vergi muafiyeti sağlanan Ensar öğretmenlerine hepimizden toplanan vergilerle oluşturulan Milli Eğitim bütçesinden ödeme yapılacak olması kamu gücünün kötüye kullanımı değil midir? FETÖ’nün eğitim sistemi başta olmak üzere ülkemize vermiş olduğu zararlar ortadayken Ensar Vakfı’nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesi yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu kim olacaktır?

Bakanlık olarak toplumda endişe ve kaygı yaratan bu protokolü iptal edecek misiniz?'' 

"Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı" haberi, 02 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Balbay’dan ''ENTÖ’ uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  2. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  3. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  4. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  5. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  6. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  7. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  8. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  9. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  10. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  11. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  12. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  13. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  14. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  15. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  16. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  17. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  18. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  19. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  20. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
Gündem Haberleri