Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi

Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi

Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, İzmir’in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nin dersliklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın...

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, İzmir’in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nin dersliklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’na devredildiğini belirtip, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

DHA’nın haberine göre Mustafa Balbay Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, İzmir Atatürk Lisesi’nin dersliklerinin imzalanan ''Medeniyet ve Değerler Protokolü’ kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı eliyle İslami eğitim adı altında Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “1888 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan İzmir’in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, Cumhuriyet’in eğitim sistemini kuranları yetiştiren bir bilim yuvasıdır. Bakanlığı buradan uyarıyorum; Atatürk Lisesi’ni karanlık hedeflere alet etmeyin. Atatürk Lisesi’nden elinizi çekin'' dedi.

Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıflara görevlerini devrederek, eğitim alanında hiçbir uzmanlığının bulunmadığını belirttiği bu vakıfları milli eğitim sistemine ortak ettiğini, bu durumun eğitim sistemini cehalet yuvası haline getireceğini belirterek şöyle dedi:

“FETÖ’nün eğitim sistemine vermiş olduğu zararları hepimiz gördük. Eğer siz Bakanlık olarak milli eğitim sistemine eğitim alanında hiçbir uzmanlığı olmayan kimi AKP’li bu vakıflara ortak ederseniz, bu durum eğitim sisteminde yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu kim olacaktır?''

Balbay İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin ve velilerinin bu uygulamadan rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, bu faaliyeti devam ettiren vakıf ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nı derhal harekete geçip bu uygulamaya bir an önce son vermeye çağırdı.

Balbay’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:

“Bakanlığınız ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan ''Medeniyet ve Değerler Protokolü’ kapsamında, Türkiye Gençlik Vakfı’nın İzmir Atatürk Lisesi’nde, İslami eğitim adı altında ders faaliyetlerine başlaması ve devlet okulları dersliklerinin bu vakfa tahsis edilmesi laik ve demokratik eğitim sistemimize aykırı değil midir? Türkiye’deki devlet okulları dersliklerinin ne kadarı bu vakfa tahsis edilmiştir? Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu vakıfların dışında protokol imzaladığınız ve anlaşma yaptığınız kaç vakıf veya kuruluş vardır? Bakanlık olarak Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıflara görevlerinizi devrederek eğitim alanında hiçbir uzmanlığı olmayan kimi AKP’li bu vakıfların milli eğitim sistemimize ortak edilmesi eğitim sistemimizi cehalet yuvası haline getirmez mi?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğu bu vakfın İslami eğitim adı altında devlet okullarında hüküm sürmesi ne kadar doğrudur? FETÖ’nün eğitim sistemine vermiş olduğu zararlar ortadayken, Bakanlığınızın bu vakıflara ortak edilmesi Milli Eğitim sisteminde yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu kim olacaktır? Bakanlık olarak İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin ve velilerinin rahatsızlık duyduğu bu faaliyeti devam ettiren vakıf ile ilgili hangi kararları almayı düşünüyorsunuz?''

"Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi" haberi, 08 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Balbay’dan İzmir Lisesi tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:45 Futbol Efsanesi Romario, 15 Yıl Aradan Sonra Sahalara Geri Dönüyor
  2. 14:41 BIST 100 Endeksi günün ilk yarısında Yükselişte
  3. 14:35 İsrail'in İran'a Karşı Misilleme Planı İptal Edildi: Gerilim Devam Ediyor
  4. 14:31 Dünya Bankası Türkiye Direktörü: Enflasyonla Mücadele ve Yeni Kalkınma Projeleri
  5. 14:22 Rizespor'un Genç Yıldızı Dal Varesanovic: Avrupa Yolunda Kararlı Adımlar!
  6. 13:43 Monica Lewinsky, siber zorbalık konusundaki deneyimlerini paylaşmak için İstanbul'a geliyor
  7. 13:42 İran ABD ile ilgili açıklama yaptı
  8. 13:42 Son dakika: Bakan Yerlikaya, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu
  9. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  10. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  11. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  12. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  13. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  14. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  15. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  16. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  17. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  18. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  19. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  20. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
Eğitim Haberleri