Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası

Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası

Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası Yandaş yazar Nagehan Alçı, Sözcü gazetesiyle ilgili iddialarda bulunurken, bazı isimlerin tutuklanabileceğine dair haberlerin olduğunu ve buna karşı koyduğunu iddia ederek, ''Muhaliflerin hakkını savunuyorum'' dedi, Uğur Dündar'ın...

Yandaş yazar Nagehan Alçı, Sözcü gazetesiyle ilgili iddialarda bulunurken, bazı isimlerin tutuklanabileceğine dair haberlerin olduğunu ve buna karşı koyduğunu iddia ederek, ''Muhaliflerin hakkını savunuyorum'' dedi, Uğur Dündar'ın teşekkür etmek için kendisini aradığını da söyledi.

Yazısında, ''Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Uğur Dündar, Necati Doğru ve birkaç ismin daha Sözcü davasından tutuklanacağı iddia edilerek haberler yapılıyor.'' diyen Alçı, bu kararı doğru bulmadığını söyleyerek, ''Ben ta 15 Kasım 2017’de bu köşeden açık tavır koydum. Bunun üzerine Uğur Dündar teşekkür için aradı. Diğer yandan bu tavrımdan ötürü bazı üst düzey yargı yetkilileri de bana 'Çölaşanları mı savunuyorsun?' diye sitem ediyorlar'' ifadelerini kullanan Alçı, Habertürk'teki köşesinde 'Bırakınız saçmalasınlar...' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı.

''Sevgili okurlarım, bir süredir zaman zaman sizinle dertleştiğim yazılar yazıyorum. Bu yazıların temel motivasyonu, gördüğüm çok ciddi bir sıkıntı: Türkiye’de özgürlükçü demokrat bir yazar olmak da, gerçek bir özgürlükçü demokratik hukuk devleti sisteminin oturması da çok zor.

Yanlış anlaşılmasın, otoriter siyasi görüş sahibi olan kimi isimlere asla katılmıyorum ama onları da anlıyorum... Çünkü güçsüz ve aciz durumda olup adeta kurbanlık koyun gibi başına gelecekleri bekleyenlerin bile zalim olabildiği bir ülke burası. Biliyorsunuz, Sözcü Gazetesi hakkında FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne destek olmaktan, yani FETÖ’ye yardım ve yataklık suçundan -benim doğru bulmadığım- bir dava var. Bu davanın genişleyeceği ve 17-25 Aralık sürecinde FETÖ tezlerini desteklemiş ve Erdoğan’ın devrilmesini istemiş medyadaki bütün isimlerin de TCK 220/6 kapsamında yargılanacağı hükümete ve yargı kaynaklarına yakın medyada her gün yazılıyor.

MUHALİFLERİN HAKKINI SAVUNMAK
''Son zamanlarda AKP'ye yakın medya organlarında Sözcü davasıyla ilgili tutuklamalar yapılacağının iddia edildiğini söyleyen Alçı, muhaliflerin hakarını savunuyorum diyerek, şu ifadeleri kullandı:

Ben, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde FETÖ’ye karşı çok sert mücadele veren ve Erdoğan’ı savunan bir insanım. Öte yandan ısrarla bu köşeden, 'O süreçle ilgili kapsamı bu kadar genişletmek doğru olmaz. Böyle bakılırsa yüzlerce yazar tutuklanır. Çok yanlış olur' diye yazıyorum ve muhaliflerin haklarını savunuyorum.

Takip ediyorsunuzdur, son zamanlarda AK Parti’ye yakın medyada, bu soruşturma kapsamında Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Uğur Dündar, Necati Doğru ve birkaç ismin daha Sözcü davasından tutuklanacağı iddia edilerek haberler yapılıyor. Ben ta 15 Kasım 2017’de bu köşeden açık tavır koydum. Bunun üzerine Uğur Dündar teşekkür için aradı. Diğer yandan bu tavrımdan ötürü bazı üst düzey yargı yetkilileri de bana, 'Çölaşanları mı savunuyorsun?' diye sitem ediyorlar.''

ŞUURSUZLUK MU? KOMEDİ Mİ?
''Durum böyleyken adını anmaya değmez bir kişi, iki gün önce Emin Çölaşan’ı savunmak uğruna ismimi vererek benim tutuklanmamı istedi. Ne diyebilirim ki? Şuursuzluk mu? Komedi mi? Karar veremedim...

Bunu gören Ankara’dan çok önemli bir isim aradı ve şöyle dedi: 'Hakkını savunduğun adamları görüyorsun işte... Bunların 15 Temmuz ya da 28 Şubat darbecilerinden bir farkı yok!' Daha sonra o kişinin, 'Muaviye’den Erdoğan’a Din ve Siyaset' başlıklı kitabında Cumhurbaşkanı’na çok ağır hakaretler ettiğini, FETÖ ağzıyla iftiralar attığını hatırlattı ve bunun hukuki bir bedelinin olacağını söyledi. Ardından 15 Şubat 2018’de, yani 1 hafta önce  Erdoğan ve Bahçeli’ye yönelik birçok iftirayı barındıran ve şöyle başlayan yazıyı gönderdi: '28 Şubat müdahalesi Erdoğan’ı iktidara getirmek için ABD tarafından yürütülmüş bir operasyondur...'

Adını anmaya değmez bu kişinin ipe sapa gelmez laflarını yazıp bu köşeyi doldurmak istemem.''

HER ŞEYE RAĞMEN ÖZGÜRLÜK VE HUKUK
''Bu marjinal insanlar bir daha asla güç sahibi olamayacak, demokratik bir hukuk devleti için meczup yazarların da hakkını savunmalıyız'' diyen Alçı, sözlerini şöyle sonlandırdı:

''Sevgili okurlarım, tüm iftiracılığına ve kötücüllüğüne rağmen bu şahsın tutuklanmasına ben karşı çıkarım. Kimileri beni 'saf' bulsa da gerçek bir demokratik hukuk devleti olabilmemiz için bizden nefret eden ve meczup laflar eden yazarların da hakkını hukukunu savunmamız gerekiyor. Zaten böyle marjinal insanlar bu toplumda bundan böyle asla güç sahibi olamayacak. Bırakınız saçmalasınlar... Biz her koşulda herkes için temel hakları ve özgürlükleri savunmaya devam edelim...''

"Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası" haberi, 23 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı'dan olay Sözcü iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  2. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  3. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  4. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  5. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  6. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  7. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  8. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  9. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  10. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  11. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  12. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  13. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  14. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  15. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  16. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  17. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  18. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  19. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  20. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
Gündem Haberleri