Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz?

Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz?

Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz? Kanal D’nin 2 Ekim 2017 tarihli ana haber bülteninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Melih Gökçek olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanının görevlerinden ayrılmasını istediği öne sürülmüştü.İstifa tartışmasının...

Kanal D’nin 2 Ekim 2017 tarihli ana haber bülteninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Melih Gökçek olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanının görevlerinden ayrılmasını istediği öne sürülmüştü.

İstifa tartışmasının ardından Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 4 Ekim 2017 Çarşamba günü “Melih Gökçek meselesi'' başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Eşi Rasim Ozan Kütahyalı’nın, Melih Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de program yaptığı Nagehan Alçı, “istifa'' iddialarına karşı çıktığı yazısında, şunları öne sürmüştü:  

“ANCAK BEN OLAYLARIN BÖYLE GELİŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM''

“Cumhurbaşkanı, istifasını isterse Melih Gökçek ''Emir demiri keser’ diyerek beklemeden istifa eder. Bunun üzerine bir husumet de beslemez. 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı bütün gücüyle desteklemeye de devam eder. Ancak ben olayların böyle gelişeceğini düşünmüyorum.''

Nagehan Alçı, yazısında Melih Gökçek’le ilgili bir anısını anlatıp açıktan şöyle destek vermişti:

“2011 yazında bir davette o dönemin bazı AK Parti ileri gelenleriyle sohbet ederken konu Ankara’ya gelmiş, hepsi birden beni Gökçek’le ilgili ''uyarmıştı’. İyi zamanlarda durumu idare edeceğini ama Tayyip Erdoğan’ın başı biraz sıkışırsa hemen Erdoğan’ı satacağını düşünüyorlardı. Fakat ne ilginçtir ki bana bunları söyleyenler zor zamanlar geldiğinde Erdoğan’ın yanında duramadılar. ''Erdoğan’ı satacak’ denen Gökçek ise Gezi olayları esnasında en aktif siyasetçilerden biriydi, öyle ki Tayyip Erdoğan onun Gezi’deki duruşunu tüm partililere örnek göstermişti.''

HERKES YANILMIŞ SADECE NAGEHAN ALÇI BİLMİŞ!

Nagehan Alçı’nın Melih Gökçek’e arka çıkmasının hemen ertesi günü yani 5 Ekim 2017 Perşembe günü Erdoğan-Gökçek görüşmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

Melih Gökçek görüşmeye ilişkin ilk açıklamasını Twitter'dan yapmış ve istifanın gündeme gelmediği öne sürüp  "Külliye'nin karşısına yapılacak müzeyle ilgili projenin detaylarını sundum'' demişti.

Nagehan Alçı ise 7 Ekim 2017 Cumartesi günkü yazısında “Gökçek konusunda neden herkes yanıldı?'' sorusunu yöneltmişti. Melih Gökçek konusunda herkesin yanıldığını ancak sadece kendisinin gerçeği ifade ettiği mesajını veren Alçı “Siyaset ve medya dünyasında günlerdir neredeyse tek konuşulan mesele Melih Gökçek’in istifa edip etmeyeceğiydi. Bu konuda yazan bütün gazeteciler, Gökçek’in istifa edeceğini ve döneminin bittiğini söylediler. Ben bunun aksini iddia eden galiba tek köşe yazarıydım. Pazartesi gecesi Habertürk TV’de, Gökçek’in göreve devam edeceğini söyledim. Çarşamba Habertürk Gazetesi’nde detaylı olarak yazdım'' demişti.

NAGEHAN ALÇI OKURUNA AÇIKLAMA YAPMADI!

Nagehan Alçı’nın herkesin yanıldığını söylediği bu yazısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu.

Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Melih Gökçek" açıklamalarını böyle dinledi.

Nagehan Alçı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gökçek açıklamalarını bugünkü Habertürk gazetesinde kaleme aldı. Gökçek’in istifa etmeyeceğini, bunu da sadece kendisinin bildiğini söyleyen Nagehan Alçın bugün Erdoğan açıklamalarını şöyle yazdı:

“Arkadaşlar, (Gülerek) bu aşırı bir iç mesele oldu. Yani duvarların çok içine sızdınız. Sayın Gökçek ile biz; Külliye’mizin karşısında, 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin mekânının yan tarafında bir müze ve otopark projesi olayı vardı. Ne oldu vesaire diye, bu konuyla alakalı bir çağıralım dedik. Bu vesileyle ifade ettiğiniz konulara da girme durumu oldu. Bunları konuştuk, görüştük.

Daha önce de söylediğim gibi olay sadece Melih Bey’in şahsında olan şeyler değildir. Partimizde, bazı yerlerde bir değişim iradesi söz konusudur. Bazı arkadaşların kenar köşe yazdıkları, “Seçimle gelen, seçimle gider'' veya “Sandıkla gelen sandıkla gider'' lafları var... Kusura bakmasınlar da; seçimle gelen seçimle gider ama bunlar bağımsız seçimle gelip bağımsız seçimle gitmiyorlar. Bunlar tabii ki bir iradenin yaptığı önseçimler vesaire neticesinde geliyorlar. İlanihaye buralarda kalınacak diye bir şey yok.''

Nagehan Alçı’nın bu satırları aktarırken yanıldığını, Gökçek’in istifası konusunda sadece kendisinin doğruyu bildiğini söyleyip okurlarını yanılttığını belirtmemesi dikkat çekti.

"Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz?" haberi, 13 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Gökçek konusunda neden sessiz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri