Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı

Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı

Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı Nail Güreli için Beşiktaş'taki Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta ailesi, yakınları ve gazeteci meslektaşları olmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu siyaset, basın,...

Nail Güreli için Beşiktaş'taki Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine başta ailesi, yakınları ve gazeteci meslektaşları olmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu siyaset, basın, spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası eski başkanlarından, Basın Şeref Kartı sahibi Nail Güreli'nin camiye getirilen tabutuna Türk Bayrağı sarıldı.

Taziyeleri Nail Güreli'nin oğlu Gür Güreli, gelini Figen ve torunu Gözde Güreli ile yeğeni ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanvekili Hüsnü Güreli ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto kabul etti.

Güreli'nin son yolculuğuna uğurlandığı törene siyaset, medya ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekilleri, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Başkanvekilleri Servet Yardımcı ile Ali Dürüst, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in aralarında olduğu çok sayıda isim cenazede hazır bulundu.

"KALEMİNDEN BAŞKA HİÇBİR GÜCÜ YOKTU"

Cenaze töreni öncesi bir açıklama yapan oğlu Gür Güreli, çok üzüntülü olduğunu belirterek, "Kaleminden başka hiçbir gücü yoktu. Sadece gazetecilik yaptı. Bunu da hiçbir çıkar için yapmadı, çıkar ilişkisine girmedi. Sadece gazetecilik yaptı bunu söyleyebilirim" diye konuştu.

"BASIN ÇALIŞANLARINA ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLMUŞTUR"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise "Türk basın camiasının başı sağolsun. Çok usta bir gazeteciydi. Ancak benim için de çok özel biriydi. Uzun yıllar beraber çalıştık. Benim hem kardeşim hem de yoldaşım sayılırdı. Kendisinin hem cemiyete hem de basında çalışan arkadaşlara çok büyük katkıları olmuştur" ifadelerini kullandı.

AYDIN DOĞAN: ÇOK HAYSİYETLİ, MESLEĞİN KAİDELERİNE, MESLEK KURULUŞLARINA BAĞLI BİR ARKADAŞIMIZDI

Cenazeye katılan Aydın Doğan da Nail Güreli ile birlikte uzun yıllar beraber çalıştıklarını belirterek, "Milliyet Gazetesini satın aldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet Gazetesi'nden transfer ettik. Muhabirlikten röportajcılığa, yazarlığa kadar mesleğin bütün dallarında bulundu. Çok haysiyetli, mesleğin kaidelerine bağlı, meslek kuruluşlarına bağlı, cemiyete çok bağlı bir arkadaşımızdı. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

SEDAT ERGİN: BASIN MESLEK İLKELERİ ONUNLA ÖZDEŞLEŞMİŞTİ

Nail Güreli'nin geride saygın bir miras bıraktığını kaydeden Sedat Ergin ise şunları söyledi:

"Kendisi gazeteciliğin her alanında faaliyette bulundu. Her alanda çok başarılı çalışmalara imza attı. Basın meslek ilkeleri onunla özdeşleşmişti. Gazetecilik ve basın değerlerini her zaman yüceltmiş, genç kuşaklara bu değerleri yücelterek örnek olmuş biridir. Bu yönüyle onu her zaman geride bıraktığı saygın mirasıyla hatırlayacağız."

"ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP"

Altan Öymen, Güreli'nin mesleğin güzide isimlerinden biri olduğunu söyledi. Öymen, "Mesleğin kendisine hizmet etti. Gazetecilerin haklarını koruyan mevzuatın yürürlüğe girmesi için yaptığı çalışmalarıyla aynı zamanda da gazeteciliğin mesleğe yakışır şekilde temsil edilmesi için cemiyet ve sendika başkanlıkları yaptı. Ölümü çok büyük bir kayıp" dedi.

ORHAN ERİNÇ: NAİL GÜRELİ BENİM 59 YILLIK USTAM

"Nail Güreli benim 59 yıllık ustam" diyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından Orhan Erinç ise "Hem gazeteciliğin kişisel onurunu hem de mesleğini koruma konusunda bugüne kadar ödün vermediğinin tanıklarından biriyim. Bundan sonra da kendisini saygı ve sevgi ile anmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan cenazeye çok sayıda başta basın meslek örgütü ve ile kurum ve kuruluş tarafından çelenk gönderilği görüldü.

ZİNCİRLİKUYU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazında Kılıçdaroğlu, Nail Güreli'nin oğlu Gür Güreli ile birlikte saf tuttu. Usta gazeteci için helallik alınmasının ardından ikindi vaktine müteakip cenaze kılındı. Nail Güreli, Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında toprağa verildi.

"Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı" haberi, 28 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nail Güreli son yolculuğuna uğurlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Otomotiv Haberleri