Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücadele ediyor!

Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücadele ediyor!

Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücad... DİSK'e bağlı Nakliyat-İş sendikası dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC(Mediterranean Shipping Company)’nin ülkemizde konteyner taşımacılığını yapan MEDLOG Lojistik'de yasal çoğunluğa ulaşmasının ardından...

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş sendikası dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC(Mediterranean Shipping Company)’nin ülkemizde konteyner taşımacılığını yapan MEDLOG Lojistik'de yasal çoğunluğa ulaşmasının ardından 8 üyesinin örgütlenme faaliyetleri ve sendikanın örgütlülüğünün zayıflatılması amacıyla işten çıkarıldığını iddia ederek firma Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Diğer iş yerlerinden gelen işçilerin de katılımıyla yapılan basın açıklamasını sendika Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okurken, firma genel müdürlüğü önüne “MSC/MEDLOG Lojistik’de İşçi Kıyımına Son Atılan İşçiler Geri Alınsın'' ve “Yaşasın MSC/MEDLOG Direnişimiz İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız'' pankartlar eşliğinde yürüyüşle gelindi. Değişik dövizlerin, flama ve bayrakların da taşındığı eylemde polis işyerinin önünün kapatarak yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Küçükosmanoğlu atılan işçilerin geri alınarak işçilerin iradelerine saygı duyulması gerektiğini belirtti. Ayrıca MEDLOG işyerinde yasal çoğunluğun sağlandığını ve Salı günü Bakanlığa çoğunluk tespiti için başvuru yapılacağını belirtti. Küçükosmanoğlu'nun konuşmasının ardından Nakliyat-İş'in de üyesi olduğu Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ITF’nin göndermiş olduğu dayanışma mesajını da okudu.

Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun konuşmasının tam metni şöyle;

SENDİKAMIZ 600 İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI MSC/MEDLOG LOJİSTİKTE ÖRGÜTLENMİŞTİR

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC (Mediterranean Shipping Company) 1970 yılında İsviçre Cenevre’de kurulmuştur. Dünya çapında 6 kıtada 490 ofis de 54,000 çalışanı vardır.
MSC’nin Türkiye’de lider durumda olan konteyner taşımacılığını yapan MEDLOG Lojistik 2011 yılında kurulmuştur. MEDLOG Lojistik, İstanbul, Gebze/Kocaeli, Gemlik/Bursa, Mersin, İskenderun, İzmir ve Samsun’da faaliyet göstermekte 600 çalışanı bulunmaktadır.
Çalışanların 150’ye yakını beyaz yakalı diğerleri ise mavi yakalıdır. Büyük çoğunluk şofördür. Şoförlerin aylık ücreti asgari ücretin neti olan 1,300,00 TL’dir. Şoförlere ayrıca günlük 35,00 TL harcırah verilmektedir. Günlük harcırahlar da iki yıldan beri her hangi bir artış yapılmamıştır.
MEDLOG Lojistik işvereni 4857 Sayılı İş Kanunun ve ilgili yönetmelikler de ki düzenlemelere uymamakta, işçiler uzun çalışma saatleri ile çalışmakta, fazla mesai ücretleri ödenmemekte angarya olarak yasadışı çalıştırılmaktadır.
İşçilerin büyük çoğunluğu anayasal haklarını kullanarak sendikamızda örgütlenmişler, üye olmuşlardır. İşçilerin örgütlenmesinden haberdar olan işveren vekilleri, müdürler üyelerimize baskı yapmaya başlamışlardır. Bazı depolarda/garajlarda bazı üyelerimize iş vermeyerek bekletmişler daha sonra bunlardan Esenyurt/İstanbul’dan 4, Muallimköy/Dilovası’ndan 3 üyemiz ve Bursa’dan 1 üyemiz tazminatsız işten çıkarılmışlardır.
İşten çıkartmalar 4857 Sayılı İş Kanununun 25. Maddesine göre yapılmıştır. Bazı üyelerimize çekicilerin-dorselerin temizliğine özen göstermeme gerekçe yapılmıştır. Bazı üyelerimize sözlü olarak sendikal faaliyetten dolayı işten çıkarttıklarını belirtmişlerdir.
Sendikamızın üye olduğu ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) MSC’nin merkezi üzerinden gerekli dayanışmayı göstermektedir.
İşten çıkartılan üyelerimiz Esenyurt/İstanbul ve Dilovası/Kocaeli''de haksız, keyfi, işten çıkartmaları protesto amacıyla direnişe başlamışlardır.
MSC/MEDLOG Lojistik işverenini, uluslararası ve ulusal sözleşmelerle anayasa ve yasalarla güvence altına alınan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz.
Sendikamız üyesi atılan işçilerin geri alınması için mücadelemiz devam edecektir. 05.09.2016

Nakliyat-İş Sendikası
Genel Merkezi

• Atılan İşçiler Geri Alınsın!
• Yaşasın MSC/MEDLOG Lojistik Örgütlenmemiz ve Mücadelemiz!

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu’ndan (ITF) gelen mesaj ;

Bu dayanışma mesajını 5 Eylül’deki eyleminiz için ITF’den gönderiyorum.

Uluslar Arası Taşımacılık İşçileri Federasyonu, tüm global şirketlerin ve onların alt bayilerinin, ILO anlaşmaları çerçevesinde garantiye alınmış olan uluslar arası iş standartlarına saygı göstermesi ve işçilerin sendikalarıyla sosyal diyalog kurmasını teşvik etmesi gerekliliğine sıkı sıkıya inanmaktadır.

Dünyanın neresinde olursa olsun her işçi, koşullarını garantiye almak ve toplu iş sözleşmesi yoluyla daha da iyileştirmek için sendikal bir örgüte katılma hakkına sahiptir. ITF, sendika karşıtı eylemlere işçi haklarının ihlal edilmesine tolerans göstermemektedir.

MSC’nin Türkiye’deki lojistik yatırım şirketi olan MEDLOG Lojistik Gemicilik Turizm AŞ’yi, ITF üyesi Nakliyat-İş’in bir parçası olmaya karar veren MEDLOG işçilerine yönelik olarak yapılan tüm ayrımcılıklara son vermeye çağırıyoruz. Geçen hafta haksız biçimde işten atılan tüm işçiler acilen ve koşulsuz biçimde tekrar işe alınmalıdırlar. Nakliyat-İş’e sempati besleyen işçilere yönelik olumsuz davranışlar ve yıldırma politikaları hiçbir şekilde kabul edilemez.

Biz de MEDLOG’un kardeş şirketi olan MSC ile iletişime geçeceğiz ve bu sorunun çözümü için aktif bir şekilde sürece dâhil olmalarını talep edeceğiz.
ITF, sizlere bugünkü eyleminizde başarılar dilemektedir ve Nakliyat-İş ve MEDLOG işçileriyle dayanışma dileklerini ifade etmektedir.
Kardeşler!
Sizler yalnız değilsiniz. Örgütlenme mücadelenizde ITF’in global ailesi arkanızdadır.

Dayanışma duygularıyla!

Mac Urata
ITF Taşımacılık İşkolu Sekreteri

"Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücadele ediyor!" haberi, 06 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücadele ediyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nakliyat-İş, işten atılan üyeleri için mücadele ediyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  2. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  3. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  4. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  5. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  6. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  7. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  8. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  9. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  10. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  11. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  12. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  13. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  14. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  15. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  16. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  17. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  18. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  19. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  20. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
Gündem Haberleri