Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' diyen yandaşlar yargılanacak

Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' diyen yandaşlar yargılanacak

Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' di... ABC Haber MerkeziTBMM’de başkanlık maddesini içeren anayasa oylaması yapılırken kendisini kürsüye kelepçeleyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaptığı eylemle ilgili çirkin ifadeler kullanan yazı ve haberlerin sahiplerine...

ABC Haber Merkezi

TBMM’de başkanlık maddesini içeren anayasa oylaması yapılırken kendisini kürsüye kelepçeleyen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaptığı eylemle ilgili çirkin ifadeler kullanan yazı ve haberlerin sahiplerine dava açtı. Nazlıaka'nın eylemi için 'Kelepçe fantezisi' ifadeleri ve benzeri ifadeler kullanan Fuat Uğur’a, Talat Atilla’ya ve Ömer Turan’a dava açtı.

Avukatı Gökhan Candoğan aracılığıyla Ankara Adliyesi’nde tazminat davası açan Nazlıaka, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun “eleştiri sınırları aşılarak öz ve biçim arasındaki dengenin bozulmasına, cinsiyetçi söyleme ve dürüstlük kurallarına aykırı olan beyanlara'' dair aldığı kararlara vurgu yaparak ilgili kanun hükümlerini hatırlattı.

NE OLMUŞTU?
Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 19 Ocak günü Anayasa görüşmelerinin ikinci turunda kendini Meclis kürsüsüne kelepçelemiş ve MHP milletvekillerine seslenmişti. Nazlıaka’nın demokratik hakkını kullanarak yaptığı bu protesto, Kanal 24 yorumcusu Ömer Turan tarafından “Meclis sizin kişisel fantezilerini gerçekleştireceğiniz bir yer değildir. Kelepçe ya da kırbaç, gidin evinizde yapın, Meclis’i kirletmeyin!'', Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur tarafından; “Aylin Nazlıaka’nın kelepçe fantezisi. Bir dahaki sefere deri giysili kırbaçlı adamı da getirsin yanına. Çok eğlenceli olur'' diye yorumlanmıştı. Fuat Uğur kendine tepki gösterenlere ise; “CHP’li ve solcu sapıklar, kadını ve erkeği hepsi birden ağız dolusu küfürlerle saldırıyor. Ağızları lağım çukuru. Sözümüz turnusol kağıdı'' diyerek hakaret etmişti. Nazlıaka’nın saldırıya uğraması üzerine ise “fantezi bitti'' diye yakışıksız imalarda bulunmuştu. Aynı saatlerde A Haber’de yayınlanan Arka Plan yorumcusu Talat Atilla, Nazlıaka ile ilgili; “… senin bu milletten kopalı, bu milletle bağını koparalı bu kadar yıllar olmuş, sen geliyorsun, son dakika itibariyle eylem olarak kelepçeli, kırbaçlı bir eylemi milletin önüne direnme olarak getiriyorsun'' demişti.

AKP'liler Nazlıaka'ya böyle saldırmıştı:

'SÖZLER ELEŞTİRİNİN ÇOK ÖTESİNDE'
Davayı açtıktan sonra açıklama yapan Nazlıaka "Bir siyasetçi olarak elbette eleştirilere açık olmak zorundayız. Ancak hakkımda söylenenler eleştiri sınırlarının çok ötesindedir. Gerçeğe aykırı, onur kırıcı ve şahsımı itibarsızlaştırmayı hedefleyen bu sözleri sarf edenler yargı önünde hesap vermelidir. Bir kadını hedef göstermenin en kolay yolu; kadını cinsiyeti üzerinden ayrıştırmak, aşağılamak ve toplumsal normlar üzerinden onun yaşantısına dair önyargılar oluşturmaktır. Benim yaptığım demokratik eylemi bir erkek vekil yapsaydı, acaba yine kırbaç, fantezi gibi kelimeler havada uçuşacak mıydı? Elbette hayır. Bu zihniyetlere İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatmak isterim" dedi.

"Bu zihniyetler yargı önünde hesap verecekler" diyen Ankara Milletvekili, "Bu dava sadece benim değil; onuruyla, cesaretiyle Cumhuriyetimizi korumak için çırpınan herkesin davasıdır" diye konuştu.

"Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' diyen yandaşlar yargılanacak" haberi, 04 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' diyen yandaşlar yargılanacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nazlıaka'nın eylemine 'Kelepçeli fantezi' diyen yandaşlar yargılanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri