Nedim Şener'den Reza Zarrab resti

Nedim Şener'den Reza Zarrab resti

Nedim Şener'den Reza Zarrab resti Zarrab’ın avukatı Brafman, Başsavcı Bharara’nın 17 Aralık dosyasıyla tutuksuz yargılanma talebine yaptığı itiraza TBMM Soruşturma Komisyonu’nun raporu ve bazı köşe yazarlarının Gülen Cemaati ve 17-25 Aralık operasyonu...

Zarrab’ın avukatı Brafman, Başsavcı Bharara’nın 17 Aralık dosyasıyla tutuksuz yargılanma talebine yaptığı itiraza TBMM Soruşturma Komisyonu’nun raporu ve bazı köşe yazarlarının Gülen Cemaati ve 17-25 Aralık operasyonu hakkındaki yazıları ile yanıt verdi.

AVUKATIN SAVUNMASINDA ŞENER'E GÖNDERME VAR

Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın alıntı yaptığı isimlerden biri de daha önce yolsuzluk ve rüşvet konusunda yazdığı yazılarda 4 eski bakanın yargılanması gerektiğini savunan Nedim Şener oldu. Avukat Brafman'ın, Şener'in Gülen Cemati'nin kumpaslarını anlattığı röportajına atıf yapması üzerine, Gülen cemaatine yakın isimler Şener'i AKP'ye destek vermekle suçladı.

TWİTTER'DAN CEVAP VERDİ

Polemik üzerine Nedim Şener Twitter hesabından suçlamalara cevbap verirken, Uğur Dündar ve İsmail Saymaz gibi isimlerin kendisi hakkındaki mesajlarını da paylaştı.

Nedim Şener, 27 Mayıs tarihinde Posta'daki köşe yazısında Reza Zarrab ve 4 bakan hakkında şunları yazmıştı:

Bakanlar yargılanmalı

Takipsizlik kararıyla kapatılsa da AKP’lilerin oylarıyla Yüce Divan’da yargılanmaları önlense de Rıza Sarraf ile rüşvet ilişkisine giren bakanların yargılanması gerek. Daha önce de bu köşede defalarca yazdım; üstünü örtünce yolsuzluğu kapatamazsınız. Evet cemaatçiler bu yolsuzluk soruşturmalarını Tayyip Erdoğan’ı Silivri’ye göndermeyi amaçlayan bir operasyona çevirdiler ama bu durum yolsuzluk olmadığı anlamına gelmez. Üç bakanın istifası ve bir daha aday yapılmamasının başka anlamı var mı?

AKP oylarıyla önlendi

17 Aralık 2013 operasyonundan sonra Rıza Sarraf ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AB Bakanı Egemen Bağış’ın adının geçtiği rüşvet soruşturması 16 Ekim 2014 tarihinde takipsizlikle kapatılmıştı. Yargılama ve adaletin tecellisi için bir başka fırsat TBMM’de ortaya çıkmıştı. 21 Ocak 2015 TBMM’de yapılan oylamada dönemin bakanları Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın Yüce Divan’da yargılanmaması yönünde karar çıktı. Tabii ki AKP’lilerin oylarıyla.

Zencani de rüşvet vermiş

Rıza Sarraf’ın işlediği suçlarda adı geçen ve 30 Aralık 2013 tarihinde İran’da tutuklanan Babek Zencani, 6 Mart 2016 tarihinde idam cezasına çarptırıldı. Babek Zencani’nin yargılama sırasında “Türkiye’de 3 bakana 137 milyon dolar rüşvet dağıttığını'' söyledi. Rıza Sarraf da 19 Mart 2016 günü Amerika’da tutuklandı. Hâlâ hapishanede. Kefalet talebi görüşülmeyi bekliyor. Ama kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkan Savcı Preet Bharara, üç bakanın aldığı rüşvetlerin listesini tek tek ortaya döktü. Rıza Sarraf’ın bağış yaptığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başında olduğu vakıf ile ilgili de bilgiler var. Hatta Emine Erdoğan’ın fotoğrafı bile ekler arasında.

10 bin kilometre uzakta adalet

Bütün bu gelişmeler bu konunun yeni belgelerle boyutlanacağını gösteriyor. O yüzden İstanbul Cumhuriyet Savcılığı yeni deliller ışığında 17 Aralık soruşturmasını yeniden açmalı. CHP Milletvekili İlhan Cihaner bu konuda dün yeni bir başvuru yaptı. 10 bin kilometre uzaktaki Amerika’da adaletin tecellisine Türkiye’yi muhtaç bırakmamalı.

"Nedim Şener'den Reza Zarrab resti" haberi, 01 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Nedim Şener'den Reza Zarrab resti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nedim Şener'den Reza Zarrab resti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  2. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  3. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  4. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  5. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  6. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  7. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  8. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  9. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  10. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  11. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  12. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  13. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  14. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  15. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  16. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  17. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  18. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  19. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  20. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
Otomotiv Haberleri