Nevin Yanıt pistlere döndü

Nevin Yanıt pistlere döndü

Nevin Yanıt pistlere döndü Nevin Yanıt'ın bir şanssızlık yaşadığını ve ceza aldığını ifade eden Başkan Çintimar, Yanıt'ın cezasının dün akşam itibari ile son bulduğunu ve bugün koşma hakkı elde ettiğini söyledi.Fatih Çintimar, "Bundan sonra...

Nevin Yanıt'ın bir şanssızlık yaşadığını ve ceza aldığını ifade eden Başkan Çintimar, Yanıt'ın cezasının dün akşam itibari ile son bulduğunu ve bugün koşma hakkı elde ettiğini söyledi.
Fatih Çintimar, "Bundan sonra artık dopingle ilgili herhangi bir sıkıntısı ve cezai süreci kalmadığı için bundan sonra milli takımın sporcusudur. Elimizden gelen bütün desteği sarf ederek hem olimpiyatlarda hem de dünya şampiyonasında yarışabilmesi için ciddi bir emek vereceğiz. Bugün de biraz önce hep beraber seyrettik. Koşmuş olduğu derece, ilk defa piste çıkmasına rağmen hakikaten iyi bir derece. Üç yıl aradan sonra takoza oturmasına rağmen iyi bir derece. Tabii bu arada ciddi hazırlıklar, çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların neticesinde de bugün buradaki yarışmada bitmediğini, Nevin Yanıt olduğunu, Nevin Yanıt'ın yine rekorlarla dönebileceğini gösterdi. Biz de inşallah bundan sonra kendisine destek olarak rekorlarla ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesini, kaybetmiş olduğu unvanların hepsini geri alabilmesini ki alacağına hem biz hem de kendisi inanıyor. İnşallah daha ciddi, daha konsantre daha iyi desteklerle tertemiz bir şekilde Avrupa şampiyonluklarını geri almayı arzu ediyor. Biz de bu arzusuna destek oluyoruz. İnşallah bu arzularını yerine getirdiğinde hep beraber görür onunla da mutlu oluruz" dedi.

Türkiye Çoklu Branşlar ve Salon Olimpik Yarışmaları ile ilgili de konuşan Çintimar, "Atletizmde çoklu branşlar maalesef çok gelişmemiş bir branş. Kadınlarda 7, erkeklerde 11 branşta sporcularımız yarışıyorlar. Biz bu branş için özel bir organizasyon yaparak diğer müsabakaların arasında kaynayıp gitmemesi adına bir özel müsabakayla bunu başlattık geçen yıl. Bu sene ikincisini yaptık. Burada da amacımız, 10 kız, 10 erkek sporcu seçerek bunları özel antre ederek önümüzdeki yıllara ve 2020 olimpiyatlarına hazırlayabilmek. Amaç bu, bu amaçla yeni çocuklarımızı bütün illerin katılımıyla seçip buraya getirdik. Burada da inşallah seçip 2020 için hazırlıklara başlayacağız" diye konuştu.

"RİO'YA 40 KİŞİ İLE GİDİP ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEBİLMEK İSTİYORUZ"
Rio Olimpiyatlarına 40 kişi ile gitmek istediklerini ifade eden Başkan Çintimar, "40 sayıyı yakalamamak için hiçbir sebebimiz yok. Şu anki görüntü 38-40'ı toplayacak görüntüde. 4x100 ve 4x400 bayrak takımlarımız da şu an kota seviyesindeler, yarış bekliyoruz. Sezon açılır açılmaz çocuklarımızIn ilk koşacakları yarışta bu barajları da alarak olimpiyata 40 kişi ile gidip orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek ve en başarılı şekilde dönebilmeyi arzu ediyoruz. Bu 2020 olimpiyatları için de bizim için de çok önemli. Öncesinde de Ağustos ayının 12'sinde Avrupa Şampiyonası var Hollanda'da. Avrupa Şampiyonası, Olimpiyatın öncesindebizim içi bir test müsabakası olacak. Avrupa Şampiyonası'nda bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde almış olduğumuz en büyük başarıyı alarak olimpiyat öncesi bir hazırlık aşamasını göreceğiz ondan sonra da oradan Hollada'daki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra takımlarımızın bir bölümü Kenya üzerinden bir ay önce çocuklarımızı göndereceğiz. Bir bölümünü de buradan direkt Rio'ya gönderip son 1 ay orada hazırlıklarını tamamlayıp olimpiyata hep beraber koşmuş olacağız diye ümit ediyorum. Hedefimiz budur. İnşallah orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek, temiz ve başarılı bir şekilde temsil edebilmek. Bugüne kadar Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılı Bey'in de biz bu konuda ciddi desteği ile sıfır tolerans ile hiç kimseye doping anlamına hiç kimseye toleransımızın olmayacağını söyledik. Kim buna tevessül ederse bize ve atletizme ihanet ediyor demektir. Biz de hiçbir şekilde ihaneti kabul etmiyoruz. Sayın Bakanımızın desteği ile Genel Müdürlüğümüzün ve bütün Bakanlık teşkilatımızın desteği ile Atletizm Federasyonu olarak TMOK ve TADA ile birlikte bu illeti camiamızdan ve Türk sporundan temizlemek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, bundan sonra da sarf edeceğiz" dedi.
 

"Nevin Yanıt pistlere döndü" haberi, 06 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Nevin Yanıt pistlere döndü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nevin Yanıt pistlere döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Spor Haberleri