Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi

Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi

Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi İstanbul Bakırköy'de bugün düzenlenmek istenen Nevruz etkinliği nedeniyle polis ekipleri güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Halk Pazarı'na gitmek isteyen bir grup ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.Bakırköy Halk...

İstanbul Bakırköy'de bugün düzenlenmek istenen Nevruz etkinliği nedeniyle polis ekipleri güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Halk Pazarı'na gitmek isteyen bir grup ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı.

Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacağı belirtilen Nevruz etkinliği sebebiyle polis ekipleri ve TOMA'lar alanın etrafında hazır vaziyette bekletiliyor. Ekrem Kurt, İsmail Erez Bulvarı ile İncirli ve D-100'den İsmail Erez Bulvarı'na katılımda polis ekipleri Halk Pazarı'na etkinlik nedeniyle gitmek isteyenlere izin vermiyor.

Önlemler çerçevesinde Bakırköy metro istasyonuna giriş ve çıkışlar kapatıldı, polis helikopterinin de bölgede uçuş yaptığı görüldü. Polis ekipleri ayrıca İncirli metrobüs durağının üst geçidinde kontroller yapıyor. Bu arada alana girmek isteyen bir grup polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.


Sabah erken saatlerden itibaren Dağlıoğlu ve Şakirpaşa mahallelerinde toplanmaya başlayan yurttaşlar, Karasu Kavşağı'nda Nevruz kutlaması yapılacağını duyurarak, katılım için çağrı yaptı. BDP'liler de aynı bölgede toplanmaya başladı. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da bir süre partilileri ile halay çekti.



İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN NEVRUZ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 18 il ve ilçede izin verilerek kutlama yapıldığını söyleyerek "Türkiye genelinde 120 bin polis, 80 bin jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevklisi Nevruz'da asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir. Yüz tanıma sistemleri ve dedektörlerle bomba aramaları yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın da güvenlik görevlilerine yardımcı olmaları gerekiyor. Güvenlik görevlilerini dejnetlemek için ise 161 müfettiş görev yapıyor" açıklamasını yaptı. 

501294_cover_mainslider_big.jpeg

ADANA'DA SERT MÜDAHLE

Polis, Karasu Kavşağı'nda yapılacağı söylenen yasadışı Nevruz kutlaması alanına gitmeye çalışan gruplar ve HDP'ye ait seçim otobüsünün de geçişine  izin vermedi. 

Polis, dağılmak istemeyenleri biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. Polis helikopteri, kutlama yapılabilecek mahallelerin üzerinde uçarak, İl Emniyet Müdürlüğü'ne istihbarat aktardı. Ayrıca bugün Adana'nın PTT 1'inci Lig'de oynayan takımları, Adanaspor ve Adana Demirspor arasındaki derbi nedeniyle polis kent genelinde alarma geçti.

VİRANŞEHİR'DE NEVRUZ ATEŞİ TOMAYLA SÖDÜRÜLDÜ

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Valiliğin yasağına rağmen toplanıp nevruzu kutlamak isteyenlere polis izin vermedi.

Şırnak Mahallesi'nde toplanan bir grup, ateş yakıp nevruzu kutlamak istedi. Polis, Valilik tarafından alınan yasak üzerine ateşi TOMA'yla söndürüp kalabalığı dağıttı. Kalabalık ise Kışla Mahallesi'nde bulunan DBP binası önüne toplanıp burada ateş yakarak halay çekti. Partililer, daha sonra basın açıklaması yaparak nevruz kutlamasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

"Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi" haberi, 20 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nevruz kutlamalarına polis müdahalesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri