New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açıklama

New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açıklama

New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açık... Kim, başsavcılık ofisinde Gülen cemaatine bağlı kimse olmadığını, hukukun üstünlüğüne inadıklarını ve buna uygun olarak Reza Zarrab hakkındaki soruşturma dosyasını açtıklarını belirtti. Bu konuda söyleyecek çok bir...

Kim, başsavcılık ofisinde Gülen cemaatine bağlı kimse olmadığını, hukukun üstünlüğüne inadıklarını ve buna uygun olarak Reza Zarrab hakkındaki soruşturma dosyasını açtıklarını belirtti. Bu konuda söyleyecek çok bir şeyi olmadığını belirten Kim, "Hatta Adalet Bakanlığımıza, başsavcılık ofisimize ve mahkemelerimize Gülencilerin sızdığı haberlerini de okudum. Bu iddialar çok komik" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Kasım 2017 tarihinde eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ve New York Güney Başsavcısı Joon H. Kim hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Uluslararası hukuka, iç hukukumuza açıkça aykırı olan eylemler nedeniyle TCK’nın ilgili maddelerince soruşturma başlatılmıştır'' denilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, gerek yazılı görsel basından gerek internet üzerinden edinilen bilgilerde, ABD'nin Newyork Güney Bölge Mahkemesi'nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen önceki birtakım soruşturmalardaki bilgi, belge ve kayıtların delil olarak kullanıldığı iddiası üzerine inceleme ve araştırmanın yapıldığı belirtilmişti.

Açıklamada Avukat Cathy Fleming'in New York Güney Mahkemesi'ne verdiği yeminliği ifadede 'Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu' belirtilmiştir" ifadeleri yer almıştı.

Preet Bharara, İran’a uygulanan yaptırımları yasa dışı yollarla delmek suçlamasıyla ABD’de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab aleyhindeki davayı açan savcıydı.

Açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Avukat Cathy Fleming'in Newyork Güney Bölge Mahkemesi'nde vermiş olduğu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifadeden de anlaşılacağı üzere, 'Yargılama dosyasına sunulan belge ve delillerin, çalıntı, sahte içerikli ve kaynağı belli olmayacak nitelikte olduğu'nu beyan ettiği tespit edilmiş, söz konusu 15 sayfadan ibaret yeminli ifade ABD adli sisteminden internet üzerinden temin edilerek, ifadede bahsi geçen verilerin kim tarafından ne şekilde elde edildiği ve mahiyetinin ne olduğu konusunda soruşturma başlatılmıştır.

ABD adli makamlarına Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı aracılığıyla herhangi bir belge, içerik ve ses kaydı verilmediği de gözetilerek; Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Adalet Bakanlığı'na yazılan 17 Kasım 2017 tarihli adli yardım talebini içerir resmi yazı ile ifadede bahsi geçen ve ABD'deki yargılamada kullanıldığı anlaşılan belge, ses kaydı ve içeriklerin ne şekilde ve ne zaman elde edildiği, kim ya da kimlerden temin edildiği, bu kişilerin nerede olduğu ve bu konudaki yazılı ifadelerin nelerden ibaret olduğu sorulmuştur. Bu kapsamda, uluslararası hukuka, iç hukukumuza açıkça aykırı olan bu eylemler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca Newyork Güney Bölgesi eski Savcısı Preet Bharara, Savcı Joon H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştır."

Türkiye Bharara'yı FETÖ ile ilişki içerisinde olmakla suçlamıştı.

"New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açıklama" haberi, 22 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. New York Güney Bölgesi Başsavcı Kim'den açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  2. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  3. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  4. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  5. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  6. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  7. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  8. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  9. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  10. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  11. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  12. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  13. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  14. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  15. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  16. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  17. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  18. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  19. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  20. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
Politika Haberleri