Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Stres yoğunluğu, yüksek gösteriler...

Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Stres yoğunluğu, yüksek gösteriler...

Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Str... Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015 günü evinin önünde özel harekat polisi Mehmet Nurbaki Göçmez'in açtığı ateş sonucu vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan cinayetine ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.Hürriyet'ten İdris...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015 günü evinin önünde özel harekat polisi Mehmet Nurbaki Göçmez'in açtığı ateş sonucu vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan cinayetine ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, mahkeme heyeti, sanık polis Mehmet Nurbaki Göçmez’ye ilişkin aldığı kararda gittiği ceza indirimini şu gerekçelerle savundu:

“…maktulun sanığın bulunduğu araçlara ve yoldan geçen güvenlik güçlerine ait araçlara taş atan grubun içerisinde bulunduğu, o gün Cizre ilçesinde bazı milletvekillerinin katıldığı, stres yoğunluğu yüksek gösterilerin olduğu, maktulun bulunduğu grubu yönlendiren ve her an eyleme katılabilecek insanların olabileceği dikkate alındığında, sanığın maktul ve dahil olduğu grubun, bölge şartlarının da getirdiği bir tahriki altında eylemini gerçekleştiği kanaatine varılarak, hakkı ve nispeti oranında haksız tahrikten dolayı indirim yapılması yoluna gidilmiştir.''

Heyet yine diğer 4 polisin aldığı cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ise, “sanıkların kişiliği ve davranışları göz önünde bulundurulduğunda bir daha suç işlemeyecekleri yönünde mahkememiz de tam bir kanaat oluştuğu, atılı suçtan kaynaklı maddi bir zararın meydana gelmediği'' gerekçesine dayandırdı.

'KARAR HUKUKA AYKIRI'

Gerekçeli kararda yer alan ceza indirimine dair sunulan gerekçelere tepki gösteren Kazanhan ailesi avukatı Filiz Ölmez ise, 12 yaşındaki bir çocuğun evinin önünde oynarken kimseyi tahrik edemeyeceğini ifade etti. Hem verilen karar, hem de açıklanan gerekçesini kabul etmeyeceklerini söyleyen Av. Ölmez, kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

“Bölge şartları haksız tahrik sayılamaz'' diyen Ölmez, “Haksız tahrik indirimi olay anında sanıkla müşteki arasındaki doğrudan gerçekleşen temastan kaynaklı sebeplerle uygulanır'' diye konuştu.

'HAKSIZ TAHRİK' İNDİRİMİ

Kazanhan’ın ölümüyle ilgili tutuklu özel harekat polisi Mehmet Nurbaki Göçmez ve tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ., özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T.’nin yargılandığı Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 11 Kasım’da karar çıkmıştı. Mehmet Nurbaki Göçmez, ''haksız tahrik altında olası kasıt ile suçu işlediği’ gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ancak cezası ''haksız tahrik’ ve ''iyi hal’ indirimleri uygulanarak 13 yıl dört aya düşürülmüştü.

"Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Stres yoğunluğu, yüksek gösteriler..." haberi, 29 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Stres yoğunluğu, yüksek gösteriler... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nihat'ın ceza indirimde skandal gerekçe: Stres yoğunluğu, yüksek gösteriler... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Gündem Haberleri