Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan üç çocuk kayıp!

Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan üç çocuk kayıp!

Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan ü... BirGün’ün ortaya çıkardığı Karaman Ensar Vakfı’nın odağında yer aldığı cinsel istismar skandalını “bir kereden bir şey olmaz'' sözleriyle geçiştirmeye çalışan Sema Ramazanoğlu’nun başında bulunduğu Aile ve...

BirGün’ün ortaya çıkardığı Karaman Ensar Vakfı’nın odağında yer aldığı cinsel istismar skandalını “bir kereden bir şey olmaz'' sözleriyle geçiştirmeye çalışan Sema Ramazanoğlu’nun başında bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Nizip’te Çadırkent’teki 30 Suriyeli çocuğa yönelik tecavüz davasını da “görmezden geldiği'' ortaya çıktı. Valilik ve mahkemenin cinsel istismar davasıyla ilgili ihbar yazısını dikkate almayan ve yapılan üç duruşmaya katılmayan Bakanlık, haberimiz üzerine dün öğlen saatlerinde “zoraki'' müdahillik talebinde bulundu.

BirGün'de yer alan Sebahat Karakoyun imzalı habere göre, Çadırkent’te yaklaşık 30 çocuğun cinsel istismara uğradığının 4 Eylül 2015 tarihinde ortaya çıkmasının ardından, 8 çocuğun ailesi şikayette bulundu. 7 Eylül 2015 tarihinde Antep Valiliği, 31 Aralık 2015’de de mahkeme tecavüz olayıyla ilgili bakanlığa yazı yazdı. Ancak 30 Aralık 2015, 24 Şubat 2016 ve 11 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan duruşmalara katılmayarak yazıları dikkate almadığını gösteren bakanlık, BirGün’ün önceki günkü manşetiyle olayın duyulması üzerine dün apar topar mahkemeye bir yazı göndererek müdahillik talebinde bulundu.

Çocuklar nerede?

Kampa tecavüze uğrayan üç çocuğun yaşadıkları travmanın da etkisiyle skandaldan kısa bir süre sonra kampı terk ettiği, bir daha geri dönmediği ortaya çıktı. Jandarma tarafından tutulan tutanakta, H.B., ile A.B.,’nin 24 Eylül, M.H.,’nin ise 25 Eylül 2015 tarihinde kamptan ayrıldıkları, nereye gittiklerinin bilinmediği ve bir daha da kendilerinden haber alınamadığı belirtildi.

Ekici, Meclis’e taşıdı

Bakanlığın umursamaz tutumunu belgeleyen yazışmalara ulaşan CHP Antep Milletvekili Akif Ekici, skandalı soru önergesiyle TBMM gündemine de taşıdı. Bakan Ramazanoğlu’nun Karaman’daki tecavüz skandalının ardından “bir kereden bir şey olmaz'' diyerek yandaş Ensar Vakfı’na kol kanat germeye çalıştığına dikkati çeken Ekici, şunları kaydetti: “Çocuklara yapılan tecavüzü önemsemeyen bir Aile Bakanı var ne yazık ki. Nizip skandalı ortaya çıkınca da apar topar mahkemeye müdahillik için başvurmuşlar. Çocuklar daha ne kadar tacize, tecavüze uğrayacak? Ortada bakan yok, hükümet de yok zaten. Ortada başbakan yok çünkü ülkenin bir ''başkan yaratma’ dışında bir derdi yok bu hükümete göre.''

Yanıt bekleyen sorular

Ekici, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

* Nizip 1 Çadırkenti’nde meydana gelen ve 8 çocuğun ailesinin şikâyette bulunmasıyla başlayan yargılama sürecine katılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yazılan yazı sayısı nedir? Bunların tarihleri nelerdir?

* Yargılama sürecinde bugüne kadar kaç duruşma yapılmıştır? Bu duruşmalardan kaçına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılmıştır?

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Nizip 1 Çadırkenti’nde yaşanan cinsel istismar olayının yargılama sürecine katılmak için verdiği dilekçenin tarihi nedir?

* 23 Nisan’da mülteci kampını ziyaret etmek üzere ülkemize gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve beraberinde heyetin 10 binden fazla Suriyeli’nin yaşadığı Nizip 1 Çadırkenti yerine 4 bin kişilik Nizip 2 Konteynerkenti’ne götürülmesinin nedeni bahse konu cinsel istismar olayının ortaya çıkmasıyla ilgili çekinceler midir?

Jandarma tarafından tutulan tutanağa göre üç çocuk cinsel istismardan birkaç hafta sonra kampı terk ederek kayıplara karışıyor:

1-035.jpg2-036.jpg

"Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan üç çocuk kayıp!" haberi, 13 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan üç çocuk kayıp! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nizip’teki kampta cinsel istismara uğrayan üç çocuk kayıp! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  2. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  3. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  4. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  5. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  6. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  7. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  8. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  9. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  10. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  11. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  12. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  13. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  14. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  15. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  16. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  17. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  18. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  19. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  20. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
Gündem Haberleri