Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi

Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi

Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "hayır" cephesine "son dönemde dışarıdan destek verildiğini" iddia ederek, "Terör örgütlerinin 'hayır" kampanyasına verdikleri bu açık destek hiç merak etmesinler milletimiz tarafından...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "hayır" cephesine "son dönemde dışarıdan destek verildiğini" iddia ederek, "Terör örgütlerinin 'hayır" kampanyasına verdikleri bu açık destek hiç merak etmesinler milletimiz tarafından iyi görülüyor. Ne kadar Türkiye, İslam, yabancı düşmanı varsa, hepsi beraber ayağa kalkmış, itlerini, köpeklerini, gazetelerini kullanıyorlar. Hepsi birden 'hayır'a destek veriyor." dedi.

Kurtulmuş, 2010’da da şu anda "hayır" diyenlerin aynı bahaneyle buna karşı çıktığını öne sürdü.

"Topu tüfeği kim kullanıyorsa, millet adına iradeyi de onun kullanması gerektiğine inandılar" diyen Kurtulmuş, "Türkiye’de bugüne kadar yüzde yüz sivil iradeyle yapılmış bir anayasa gerçekleştirilemediğini" söyledi.

'ŞU ANKİ SİSTEM VESAYETÇİ'

"Şu anki sistemin vesayetçi" olduğunu savunan Kurtulmuş bundan dolayı "çok sayıda darbe ve darbe teşebbüsü yaşandığını" savundu.

Kurtulmuş, başkanlık sisteminin kabul edilmesi durumunda "Türkiye'de bu tehdidin artık sonsuza kadar kapanacağını" söyledi.

'BUNDAN SONRA HEP TEK PARTİ DÖNEMİ OLACAK'

Numan Kurtulmuş, "bundan sonra koalisyon ihtimali olmadığı için hep tek parti dönemi olacağını", yani "yönetimin tek elde toplanacağını" anımsatarak, şöyle devam etti:

"CHP’liler, 'Nasılsa senelerdir iktidar olmadık. Bundan sonra da bu millet bize iktidar vermez.' diye düşünüyorlar ve bundan dolayı, 'Böyle olursa tek adamlık olur.’ diyorlar. Arkadaş, çalışın, çabalayın, doğru dürüst liderler, siyasi programlar çıkarın. Bu millet kimin kendisine hizmet edeceğini, hizmektar olacağını bilir. Ona oy verir. Seçer getirip oraya koyar. CHP'nin zihniyetindeki, 'Nasılsa bu millet bizi seçmez.' Hep şunu düşündüler, 'Bu millete çok güven olmaz. Serbest bırakırsan davulcuya zurnacıya kaçar. Kime oy vereceği belli olmaz.' Hep böyle düşünürler. Şimdi de öyle düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı bir sabah kalkacak meclisi feshedecek. Yok böyle bir şey. Külliyen yalan. Metnin içinde fesihle ilgili bir madde yok.

'Nasılsa bizden birisi Cumhurbaşkanı olmayacak. Eski dönemler geride kaldı. Hep AK Parti ve bunların adamlarına benzer birileri Cumhurbaşkanı olacak. Bunlar da bir sabah kalkar, kafaları bozulur, 'Hadi bakalım seçimleri yeniliyoruz.' Bekara karı boşamak kolaydır. Hiçbir sorumlu devlet adamı seçimlerin yenilenmesini istemez. Ancak bıçak kemiğe dayanır mı, dayanır. Çok dayandı bu memlekette. Parlamento kitlendi. Cumhurbaşkanları seçilemedi. Siyasi kördüğüm oluştu. Bu kördüğüm bundan sonra da teorik olarak olabilir. Kim çözsün? Millet çözsün. Şimdiki sistemde kim çözüyor? Tankı, topu elinde olanlar. Darbecileri kışkırtıp, sokaklara salanlar onlar çözüyorlardı. Örnekleri daha önce çok var. Kördüğümleri darbeciler çözdüler. Daha doğrusu onlar kullanıldılar. Şimdi öyle bir şey yok. Sistem kilitlendi mi Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimleri yenileyelim diyecek. Cumhurbaşkanı parlamentoyu yenilemek isterse kendi Cumhurbaşkanlığı da düşecek. Kendisi de seçime gidecek. İkinci dönemiyse giremiyor. Daha siyaset yapamaz. Eğer parlamento da bu kararı alırsa, milletvekilleri kendi bilir. Kimin gideceği belli olur ama kimin geleceği belli olmaz. Dolayısıyla bu madde darbesavar bir maddedir. Türkiye’de darbeler olmasın diye ortaya konmuş bir değişiklik paketidir.''

'HEPSİ BİRDEN 'HAYIR'A DESTEK VERİYOR'

Kurtulmuş, konuşmasında şunları söyledi:

“Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İsviçre'de cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz ki. Türk halkının oylayacağı bir anayasa teklifini gündeme getiriyoruz. Kararı millet verir. Milletimiz ne derse başımız gözümüz üstünedir. Bir kelime üzerine laf söylemeyiz. Ama sana ne oluyor elin İsviçrelisi de burnunu işimize sokuyorsun. Bild gazetesi de aynısını yaptı. ''Erdoğan ve arkadaşlarını Avrupa'da görmek istemiyoruz.’ diyor. Sana ne? Avrupa'da referandum kampanyasına 'evet' diyecekleri engelleyeceksin ama dün ki resimleri gördünüz. Siz bizim çocuklarımızın üzerine o köpekleri sürerken, Almanya’da PKK'nın 'hayır' kampanyasıyla ilgili yürüyüşünü, etrafını polis kordonuyla garanti altına alarak, PKK'ya 'olur' diyeceksiniz. Nerede dostluk, müttefiklik? Müzakereler yapmıyor muyduk sizlerle? NATO kapsamında yıllardır birlikte değil miyiz? Hem de Almanya'nın, AB'nin terör örgütü kabul ettiği PKK'ya 'hayır' kampanyası için yer açıyorsunuz. Bunu bu millet kabul etmez.

Maalesef cuma günü İsviçre’nin başkentinde yine PKK’nın yaptığı mitingin adı, 'Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır' mitingi. Koskoca bir pankart. Onda bir Erdoğan resmi ve yanında da onun şakağına doğru hiza alınmış bir silah resmi. 'Erdoğan'ı öldürün.' Bu pervasızlık, cüretkarlık, terör örgütlerinin 'hayır' kampanyasına verdikleri bu açık destek hiç merak etmesinler, milletimiz tarafından iyi görülüyor. Ne kadar Türkiye, İslam, yabancı düşmanı varsa, hepsi beraber ayağa kalkmış, itlerini, köpeklerini, gazetelerini kullanıyorlar. Hepsi birden 'hayır'a destek veriyor. PKK'nın iki önemli adamı diyor ki 'Eğer evet çıkarsa PKK'nın sonu gelir.' Kendi adamlarına talimat veriyor. ''Kürt halkının üzerinde baskı kurun 'hayır' vermesini sağlayın.’ Hiç merak etmeyin. Bu memleketteki Kürt ve Türk kardeşlerimiz de büyük oranda 'evet' oyu verecek ve bu değişikliğe onay verecek."

"Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi" haberi, 26 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Numan Kurtulmuş, Erdoğan'a özendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri